Go Back
+ servings
Udskriv

Texanske Muslinger – Blåmuslinger med smag af whisky og BBQ

Blåmuslinger er en de skønneste ingredienser der findes og de er utrolig nemme at tilberede. Sammen med whisky og BBQ-sauce får man Texanske Muslinger med masser af smag.
Ret Opskrift, Skaldyr, Hovedret
Køkken Amerikansk
Keyword Blåmuslinger, Muslinger, Texas, BBQ
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

  • 2 kg. friske blåmuslinger
  • 100 g. god krydret bacon
  • 2 rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 -2 stk. jalapeño chili
  • Olivenolie
  • 2 dl. whisky
  • 1 ds. flåede tomater
  • 1 dl. ketchup
  • ½ dl. bar-b-que sauce gerne røget og stærk
  • ¼ tsk. tabasco

Sådan gør du

  • Rens muslingerne ved at skylle dem i koldt vand.
  • Fjern eventuelt skæg som kan stikke ud af dem og skaller på overfladerne.
  • De muslinger som er åbne og ikke lukker sig når man slår på dem kasseres.
  • Stil dem i køleskabet indtil de skal bruges.
  • Skær baconen i tern.
  • Hak rødløg, hvidløg, peberfrugt og chilierne i tern. Fjern eventuelt kernerne fra chilierne.
  • Varm en stor gryde op ved middelhøj varme, hvor baconternene steges gyldne, ikke sorte.
  • Skru ned til middelvarme, kom lidt olivenolie i og svits grøntsagerne i et par minutter til løgene er glasklare. De må ikke få farve.
  • Skru op for varmen og kom blåmuslingerne i sammen med whiskyen.
  • Lad whiskyen varme godt op og flamber det i et minuts tid.
  • Sæt låg på gryden og lad blåmuslingerne dampe i et par minutter.
  • Tilsæt dernæst flåede tomater, ketchup, bar-b-que sauce og tabasco.
  • Smag til med salt og peber, og server dem sammen med hjemmelavede pommes frites.