Go Back
+ servings
Udskriv

Muslinger på kartofler med Kong Bars Ost

Røgede muslinger på små ny opgravede kartofler med støv af ramsløg og en fantastisk ost fra Naturmælk Kong Bars på toppen, er en lækker frokostret.
Ret Opskrift, Frokost, Forret, Skaldyr
Køkken Dansk
Keyword Muslinger, Ost, Kartofler, Gratinering
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Antal 2 personer
Forfatter Søren Willadsen

Equipment

  • Udstikker af 2 cm.
  • Stavblender
  • Rund form eller udstikker af omkring 9 cm.

Ingredienser

Muslinger på Kartofler med Kong Bars Ost

  • 1 ds røgede muslinger i olie
  • 125 - 150 g. små kartofler
  • 2 duske løvstikke
  • Salt
  • 3 - 4 dl. muslingefond se nedenstående opskrift eller fiskefond
  • 100 g. revet Kong Bars
  • Ramsløgspulver
  • 4 - 6 stk. tynde skiver Kong Bars
  • 2 stængler syltede rabarber
  • Salturt
  • Hvidløgsspire
  • Rødbede spire
  • Flagesalt

Muslingefond

  • 1 kg. muslinger
  • 2 stængler bladselleri
  • 2 stk. gulerødder
  • 2 stk. skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dl. hvidvin
  • 2 dl. vand
  • Olie til stegning.
  • salt

Sådan gør du

Muslinger på Kartofler med Kong Bars Ost

  • Skyl kartoflerne og fjern eventuelt jord og små urenheder. Behold skrællet på.
  • Kog en gryde op med rigeligt vand, løvstikken og 1 spsk. salt.
  • Kom kartofler i det kogende vand, skru næsten helt ned og lad dem stå med låg på i omkring 10 – 15 minutter. De skal være al dente, dvs. med bid.
  • Når kartofler er kogt færdige, hældes vandet fra og de stilles til side for at køle af.
  • Tænd ovnen på grill funktion.
  • Hæld muslingefonden i en gryde som varmes op til under kogepunktet.
  • Tilsæt den revne Kong Bars, som varmes op indtil den til dels er smeltet og resten er faldet til bunden.
  • Lad den varme med i 15 – 25 minutter indtil fonden har trukket ostesmagen.
  • Si fonden og hold den lun indtil servering.
  • Skær en smule af bunden på hver kartoffel så de kan stå på højkant og har næsten ens højde.
  • Placer kartoflerne i en rund form på en tallerken.
  • Drys dem med ramsløgspulver.
  • Placer en røget musling mellem hver kartoffel. Dryp evt. en lille smule olie over kartoflerne.
  • Udstik osteskiverne så man får en masse små runde skiver, som placeres over hver kartoffel.
  • Skær rabarberstænglerne i skiver af omkring 2 – 3 mm.
  • Sæt tallerkenen i ovnen indtil osten smelter, dette tager et par minutter, så hold øje med det.
  • Tag tallerkenen ud, og placer de små skiver rabarber mellem hver musling ovenpå osten.
  • Pynt med stå stængler salturt, hvidløgsspire og rødbedespire.
  • Blend fonden med stavblenderen stå der dannes skum på overfladen, som med en ske kommes på kanten af kartoffelcirklen.
  • Server retten.

Muslingefond

  • Skyl og rens muslingerne for urenheder.
  • De som er åbne og ikke lukker sig når man banker på dem kasseres.
  • Skær alle grøntsager i mindre tern.
  • Varm en stor gryde op ved middel varme. Kom olien i.
  • Steg alle grøntsager indtil løgene er gennemsigtige, de må ikke få farve.
  • Hæld hvidvin ved og skru op for varmen så det koger lidt ind.
  • Hæld vand ved og dernæst muslingerne som skal dampe under låg i omkring 5 minutter indtil de alle er åbne.
  • Tag muslingerne op, og tag de ud af skallerne som kommes retur i gryden.
  • Lad det skallerne simre under låg i 20 minutter.
  • Hæld det hele gennem en sigte og smag fonden til med salt.