Go Back
+ servings
Udskriv

Dry Aged Black Angus Cotes de Boeuf

Når man serverer Cotes de Boeuf af dry aged højreb fra spansk Black Angus kvæg får man noget er det lækreste kød der findes, hvad angår oksekød.
Ret Opskrift, Grill, Hovedret, Oksekød
Køkken Fransk, Dansk
Keyword Cotes de Boeuf, Ribeye, Højreb, Bøf
Forb. tid 35 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time 20 minutter
Antal 2 personer
Forfatter Søren Willadsen

Equipment

  • Pande
  • Stegetermometer
  • Grill

Ingredienser

Dry Aged Black Angus Cotes de Boeuf

  • 1 stk. Cotes de Boeuf af 800 – 1000 g.
  • Flagesalt
  • 3 - 4 fed hvidløg
  • 3 kviste rosmarin
  • Rapsolie
  • 3 - 4 spsk. smør

Grillet Hjertesalat med mormordressing

Ny opgravede kartofler

  • 300 g. nyopgravede kartofler
  • Smør
  • Hakket persille

Grillede Majskolber

  • 2 stk. majskolber
  • Ramsløgssmør

Sådan gør du

Dry Aged Black Angus Cotes de Boeuf

  • Tag kødet ud af køleskabet mindst en time før tilberedning for, at kødet ikke har en kold kerne.
  • Drys kødet med flagesalt mens det får stuetemperatur.
  • Ved tilberedning varmes en pande op ved høj varme.
  • Dup kødet for væde som dannes på overfladen da saltet trækker mere væde ud.
  • Kom 2 spsk. olie på panden og brun kødet på alle sider, også fedt siden.
  • Dernæst skrues der ned for varmen til middelhøj temperatur, hvor smørret kommes på panden sammen med hvidløgsfed og rosmarin.
  • Steg Black Angus Cotes de Boeufen videre, hvor kødet overhældes med det smeltede smør der nu har fået smag fra hvidløg og rosmarin.
  • Når kødet har fået god farve, tages det af panden og placeres i et ildfast fad, hvor det overhældes med smørret og hvidløg og rosmarin.
  • Sæt det i en forvarmet ovn på omkring 150 grader.
  • Lad kødet stege færdig i ovnen indtil det har en kernetemperatur på 54 grader for rød. Dette tager omkring 30 – 50 minutter, men brug endelig et stegetermometer da tilberedningstiden er forskellige fra ovn til ovn og kød til kød.
  • Når kødet har nået 54 grader tages det ud af ovnen og dækkes til med bagepapir og dernæst et klæde, hvor det skal hvile i 15 – 20 minutter.
  • Når man bruger et klæde steger det ikke videre, hvilket vil ske hvis man bruger stanniol.
  • Skær kødet dernæst i tynde skiver og server det med eksempelvis nedstående forslag.

Ny opgravede kartofler

  • Skyl og rens kartoflerne for jord.
  • Kog dem i rigeligt vand med 3 tsk. salt i, i 15 - 20 minutter.

Grillede Majskolber

  • Fjern bladene fra majskolberne.
  • Smør dem med ramsløgssmør.
  • Grill dem på alle sider indtil de får en gylden farve.