Go Back
+ servings
Pebersauce den bedste
Udskriv

Pebersauce – Bedste opskrift på nem Pebersauce

Nem opskrift på Pebersauce som er en og utrolig lækker sauce af smagfulde pebre der passer supergodt til et skønt stykke godt kød.
Ret Opskrift, Saucer
Køkken Fransk
Keyword Peber, Sovs, Tilbehør
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 stk. skalotteløg
  • Olie
  • 1 dl. malt whisky eller cognac
  • 3 spsk. blandede peberkorn eller madagascarpeberkorn
  • spsk. tomatpuré
  • dl. kalvefond
  • 2 dl. fløde
  • 1 spsk. dijonsennep
  • 3 kviste frisk estragon bladene deraf.
  • 100 g. koldt smør
  • Salt

Sådan gør du

  • Hak skalotteløget fint, som svitses ved middellav varme i nogle minutter uden at tage farve.
  • Knus 1 spsk. peberkorn som tilsættes løgene, og skru op for varmen.
  • Hæld whiskyen ved, sluk emhætten og flamber whiskyen i 30 sekunder. Sæt låg på gryden for at slukke flamberingen.
  • Sæt gryden tilbage på kogepladen og skru ned for varmen.
  • Tilsæt tomatpuréen som svitses i et minut tid.
  • Hæld kalvefonden ved, som reduceres til det halve.
  • Tag bladene af estragonkvistene og hak dem groft.
  • Tilsæt fløden, dijonsennep og estragonbladene.
  • Tilsæt resten er pebekornene.
  • Lad det simre ved lav varme i 20 – 30 minutter.
  • Skær smørret i mindre tern, som monteres i saucen, ved at man pisker en smørtern ad gangen i saucen.
  • Smag saucen til med salt.

Noter

En pebersauce kan godt genopvarmes.