Go Back
+ servings
Grillet Kulmule
Udskriv

Grillet kulmule med årstidens grøntsager Lækker fiskeret

Kulmule på grill med masser af årstidens skønne grøntsager gør det nemt at tilberede denne fiskeret og samtidig få masser af smag.
Ret Opskrift, Fisk, Grill, Hovedret
Køkken Dansk
Keyword Kulmule, Kuller, Squash, Gulerødder, Asparges
Forb. tid 50 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 1 time 5 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

  • 4 kulmule fileter af 160 g
  • Salt
  • Neutral olie
  • 2 stk. gule squash
  • 2 stk. grønne squash
  • 1 knoldfennikel
  • Tomatvinaigrette
  • 12 gulerødder helst mellem størrelsen
  • 100 g. fetaost
  • 1 spsk. finthakket estragon
  • Citronsaft
  • Olivenolie

Sådan gør du

  • Tag kulmulefileterne ud af køleskabet 1 – 2 timer før tilberedning og drys dem let med fint salt på skindsiden. Sæt dem tilbage i køleskabet.
  • Del squash på langs i fire dele.
  • Skær knoldfennikel på langs i mindre skiver.
  • Pisk en tomatvinaigrette eller anden vinaigrette sammen.
  • Rens gulerødderne for jord og andet.
  • Tænd grillen, og grill først alle grøntsagerne på alle sider indtil de er al dente med bid.
  • Tag grøntsagerne af grillen, hvor squash skæres i mindre stykker. Sørg for at grøntsagerne holdes lunes.
  • Skru helt op for grillen.
  • Tag kulmulen ud af køleskabet som tørres tør med køkkenrulle og pensles med neutral olie.
  • Når grillen er varmet op, pensles risten med olie, hvorefter kulmulefileterne grilles med skindsiden nedad. Hold øje med kødet hvor man kan se, hvor langt tilberedningen er da farven ændrer sig fra klar til hvid.
  • Når fisken er færdig, vendes den et meget kort øjeblik.

Noter

Server det kulmulen og grøntsagerne sammen med en skøn tomatvinaigrette til.