Go Back
+ servings
Krydrede Cajun Rejer
Udskriv

Krydrede Cajun Rejer – Lækker reje opskrift

Lækre store cajun krydrede rejer som er skøn og nem opskrift med masser af inspiration fra Louisiana i det sydlige USA. Serveres perfekt som forret med lidt ris til.
Ret Opskrift, Forret, Skaldyr,
Køkken Amerikansk
Keyword Rejer, Cajun, Kreoler, Tigerrejer, Cajunkrydderi
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 35 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

  • 24 stk. tigerrejer
  • 100 g. hel bacon
  • 2 stk. skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 bladselleri stilk
  • 1 chili
  • ½ tsk. chipotle pulver
  • 2 - 3 tsk. cajunkrydderi
  • ¼ dl. whisky kan udelades
  • Eventuelt fløde
  • Olie til stegning
  • Salt og peber.

Sådan gør du

  • Fjern skallen og dernæst tarmen fra tigerrejerne. De kan også købes uden skal.
  • Skær baconen i tern.
  • Skær skalotteløg, hvidløg, bladselleri og chili i tern.
  • Varm en pande op ved middelhøj varme, hvor der kommes en spsk. olie på.
  • Steg dernæst baconen næsten sprød, hvorefter der skrues ned for middelsvag varme.
  • Tilsæt skalotteløg, hvidløg og chili som sauterer i 3 – 4 minutter.
  • Skru op for varmen og kom rejerne ved hvorefter whiskyen hældes på panden og antændes. HUSK at slukke for emhætten. Lad whiskyen brænde af.
  • Drys krydderierne over rejerne og drys med salt og peber.
  • Som alternativt kan man tilsætte lidt fløde, hvis man ønsker mere væde.

Noter

Server rejerne med eventuelt lidt ris til eller brød, og sauterede padron peber.