Go Back
+ servings
Ragout af lam
Udskriv

Lammeragout med Båndpasta Opskrift på Ragout

Super skøn simrer opskrift på Italiensk lammeragout med båndpasta som har masser af smag og den skønneste duft passer perfekt til mafalde pasta.
Ret Opskrift, Hovedret, Lam, Pasta, Simremad
Køkken Italiensk
Keyword Pasta, Ragout, Lammekød, gryderet
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 3 timer 30 minutter
Samlet tid 4 timer 10 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 stk. lammekølle eller lammebov
  • 3 skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 stilk bladselleri
  • ½ knoldfennikel
  • 1 - 2 stk. røde chili gerne små
  • 2 stk. gulerødder
  • 2 spsk. tomatpure
  • 3 dl. rødvin
  • 7 dl. tomatpassata
  • 4 spsk. olivenolie til stegning
  • Salt og peber
  • 500 g. mafalde pasta eller lignende

Sådan gør du

  • Skær lammekøllen eller lammeboven fra benet som skæres i store tern.
  • Fjern skallen fra løg og hvidløg som skæres i tern.
  • Bladselleri stilk og det halve knoldfennikel, skæres i mindre tern.
  • Chilien hakkes i tern. Fjern eventuelt kernerne hvis man ikke ønsker ragouten for stærk.
  • Gulerødder skrælles og skæres i mindre tern.
  • Varm en gryde op ved høj varme og hæld olivenolien ved.
  • Brun lammeternene på alle sider og tage dem dernæst op af gryden, og skru ned på middelvarme.
  • Kom løg, hvidløg, bladselleri og chili som svitses indtil løgene er glasklare. De må ikke tage farve.
  • Kom dernæst gulerødderne ved og dernæst tomatpuréen som svitser med et par minutter.
  • Kom kødet tilbage i gryden.
  • Skru op for varmen og hæld rødvinen ved som koges op i 2 minutter.
  • Tilsæt tomatpassataen og skru ned for varmen.
  • Smag til med salt og peber.
  • Læg låg på gryden og lad det simre ved meget svag varme i omkring 3 timer, eller indtil kødet kan trækkes fra hinanden med to gafler.
  • Når kødet er færdig tages det og trækkes fra hinanden.
  • Kog saucen lidt ned til ønsket konsistens.
  • Kom kødet tilbage i gryden som holdes varm.
  • Kog pastaen som anvist på pakken, som dernæst kommes i en skål.
  • Hæld noget lammeragout over og vend pastaen.

Noter

Server det med en hel parmesan ost til, hvor ens gæster selv river osten over pastaen.