Go Back
+ servings
Limfjordsøsters med yuzu og glaskål
Udskriv

Østers med Yuzu og Teriyaki

Østers er et lækker skaldyr som kan spises natural, eller som i denne østers opskrift med yuzu og teriyaki syltede glaskål og agurkekugler og caviar, hvilket giver retten noget helt specielt.
Ret Opskrift, Skaldyr, Appetizer, Forret
Køkken Dansk, Japansk
Keyword Østers, Yuzu, Teriyaki
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Marinering 6 timer
Samlet tid 6 timer 30 minutter
Antal 4 Personer
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 stk. glaskål
  • 1 stk. agurk
  • 1 dl. yuzu saft
  • ½ dl. teriyaki sauce
  • 15 g. baerii kaviar
  • 12 stk. østers

Sådan gør du

  • Udstik 24 kugler af glaskålen og 24 kugler af agurken.
  • Bland ½ dl. yuzusaft med teriyaki saucen, hvori glaskål kuglerne marineres i, i 6 timer eller mere.
  • Resten af yuzusaften hældes over agurkekuglerne som marineres i 4 timer.
  • Åbn østersene ved at placere dem på et viskestykke med den flade side nedad. Læg noget af viskestykket over hvor man kan holde om det. Stik østerskniven ind bagerst i østersen hvor den vrikkes indtil østersen giver efter. Lugt til østersen som skal dufte af frisk havvand. Hæld det vand fra og lirk den fra skallen.
  • Placer 3 syltede glaskaalkugler og 2 agurkekugler på 8 af østersene.
  • Dryp en lille smule af yuzu teriyaki marinaden over de 8 østers.
  • Fordel kaviaren over de resterende 4 østers.

Noter

Server disse yuzu østers som snack eller forret med en god champagne til.