Go Back
+ servings
Butternut squash Hasselbagt
Udskriv

Hasselback Butternut Squash Nem opskrift på butternut i ovn

Nem opskrift på hasselback butternut squash, hvor butternut squash som hasselbagt får en lækker sprød overflade og passer perfekt som tilbehør til aftensmad.
Ret Opskrift, Grøntsag, Tilbehør, Vegetar
Køkken Dansk
Keyword Butternut squash, Græskar
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Samlet tid 1 time 15 minutter
Antal 4 Personer
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 - 2 stk. Butternut squash
  • 4 spsk. olivenolie
  • Saften fra en lime
  • ½ spsk. chipotle pulver
  • Salt
  • 1 - 2 stk. Økologisk lime ikke overfladebehandlet
  • 1 dl. syltede rødløg
  • 2 dl. cremefraiche

Sådan gør du

  • Tænd ovnen uden varmluft på 180 grader.
  • Skyl og tør overfladen på butternut squashen.
  • Del den i to på langs, og fjern kernerne med en ske.
  • Placer den på et skærebræt med to trægrydeskeer på langs i hver side.
  • Skær tynde riller i græskaren som vist på billedet.
  • Placer det i et ildfast fad som er enten dækket med bagepapir eller smurt med olie.
  • Bland olie og limesaft som pensles på den skårne overflade af butternutten.
  • Drys den med chipotle pulver og salt.
  • Bag den i ovnen i omkring 50 minutter indtil den er mør.
  • Prik i den med en kødnål, hvor den skal gå i gennem uden modstand. Den må gerne få lidt farve på overfladen.

Noter

Server den sammen med rødløgene og cremefraichen. Du kan også bruge mine andre forslag.