Go Back
+ servings
Rødbeder som er Hasselback
Udskriv

Hasselback Rødbeder – Lækker opskrift på rødbeder i ovn

Hasselback rødbeder med lime smag er utrolig lækker som tilbehør til aftensmaden, og opskriften på rødbeder i ovn er virkelig nemt at lave.
Ret Opskrift, Grøntsag, Tilbehør
Køkken Dansk
Keyword Rødbeder, Vegetar
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time 30 minutter
Samlet tid 2 timer
Antal 4 Personer
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

  • 10 - 12 stk. rødbeder
  • 100 g. smør
  • ½ dl. olivenolie
  • 3 stk. økologiske lime
  • 15 g. frisk ingefær
  • 1 fed hvidløg

Sådan gør du

  • Kog rødbederne i rigeligt vand med skrællen på i omkring 40 minutter indtil de er al dente, som betyder de har bid i sig.
  • I mellem tiden blandes smør og olivenolien sammen.
  • Riv skallen fra 2 lime i smørblandingen og saften fra dem begge.
  • Skræl ingefæren og fjern skallen fra hvidløgsfeddet og riv dem begge i smørblandingen.
  • Når rødbederne er færdigkogte, hældes vandet fra hvorefter de overhældes med koldt vand.
  • Smut dem, som man smutter mandler. En god ide at have gummihandsker og forklæde på.
  • Skær dernæst riller i de kogte rødbeder, som næsten skæres helt i gennem på nær et par millimeter, så de hænger sammen.
  • Placer dem i et ildfast fad og pensl dem med lime smørret.
  • Sæt dem i en ovn på varmluft i ved 190 i omkring 45 minutter. Husk at pensle dem omkring hver 10 eller 15 minut med lime smørret.
  • Tag dem ud af ovnen og riv noget frisk limeskal over dem.

Noter

Server dem dernæst.