Go Back
+ servings
Opskrift på manitobabrød
Udskriv

Mørkt Manitoba Brød

Brød lavet på manitobamel gør brødet dejlige luftigt.
Ret Opskrift, bagværk
Køkken Dansk
Keyword Manitobamel, Bagning
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Hævetid 1 day
Samlet tid 1 day 45 minutter
Antal 1 Brød
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

  • 3 1/4 dl vand håndvarmt vand
  • 10 g gær
  • 350 g manitoba mel
  • 75 g maltmel
  • 15 g havsalt/salt

Sådan gør du

Dag 1

  • Opløs gæret i det håndvarme vand.
  • Bland manitobamel og maltmel sammen i en skål.
  • Hæld melblandingen i vandet med gæren i lidt ad gangen mens der røres.
  • Når halvdelen er hældt i tilsættes saltes.
  • Kør det hele på en røremaskine i 8 - 10 minutter på højeste hastighed, eller rør det sammen.
  • Hæld dernæst dejen i en skål, der er smurt med olie.
  • Stil skålen i køleskabet i 24 timer.

Dag 2

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Da dejen er ekstrem blød, nærmere løbende, kan det være en god ide at hælde den i en form.
  • Du kan også forsøge at klippe den i mindre portioner til små madbrød.
  • Sæt brødet i ovnen, hvor det skal have 6 minutter, hvorefter temperaturen hæves til 250 grader.
  • Det store brød skal have ca. 35 minutter og de små boller ca. 20 minutter.
  • Det kan variere fra min ovn til din. Men du kan tjekke brødet ved, at banke på det. Lyder det hult og sprødt og føles let burde det være færdigt.