Go Back
+ servings
Opskrift på grønkålssuppe
Udskriv

Grønkålssuppe

Skøn suppe fra mormors gryder.
Ret Opskrift, Grøntsager, Hovedret, Suppe
Køkken Dansk
Keyword Grøntkål
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 4 Personer
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

  • 2 skalotteløg
  • 6 kartofler
  • 2 gulerødder
  • 2 l hønsefond
  • 500 g frisk grønkål
  • 6 kviste timian
  • 3 laurbærblade
  • 6 skiver bacon skåret i tern
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skær skalotteløget i tern.
  • Skræl kartofler og gulerødder som skæres i mindres tern.
  • Varm en stor gryde op ved middelhøj varme, og kom lidt olie i bunden, hvor løgene sauteres i indtil de er glasklare.
  • Tilsæt dernæst kartofler og løg som svitses i et par minutter sammen med løgene.
  • Dernæst tilsættes hønsefonden eller grøntsagsfonden sammen med timiankviste og laurbærblade.
  • Lad suppen simrer i 30 minutter under låg, hvorefter timiankviste og laurbærblade tages op.
  • Riv eller skær grønkål bladene af stokkene.
  • Hvis du ønsker stykker af gulerødder i suppen skal du tage dem op inden suppen blendes.
  • Sørg for skylle bladene grundigt for jord andet.
  • Hak bladene til en passene størrelse.
  • Kom grønkål bladene i suppen som koger med i 5 minutter.
  • Blend suppen med en stavblender og tilsæt fløden.
  • Varm suppen op mens baconen svitses sprød på en pande.

Noter

Grønkålssuppen kan meget nemt opvarmes dagen efter og smager stadig skønt.