Go Back
+ servings
Fyldte Bao boller
Udskriv

Bao Dampede Kinesiske Boller

Dampede Bao er skønne bløde kinesiske boller fyldt med lækre asiatiske grøntsager og marineret kød.
Ret Opskrift, Bagværk, Forret, Hovedret
Køkken Kinesisk
Keyword Boller
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Hævetid 1 day
Samlet tid 1 day 50 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Søren Willadsen

Equipment

  • Bambuskoger

Ingredienser

Dej til Bao

  • 325 g. hvedemel
  • ½ tsk. bagepulver
  • dl. fingerlunt mælk
  • 10 g. gær
  • 2 tsk. sukker
  • 25 g. smør smeltet
  • 1 tsk. salt
  • Neutral olie

Marinerede Andebryster

  • 2 - 2 stk. andebryster
  • 3 spsk. hoisin sauce
  • 1 spsk. fiskesauce
  • 2 spsk. soyasauce
  • 2 spsk. takari mirin eddike
  • 1 spsk mørk farin
  • 1 spsk. revet ingefær
  • 1 fed revet hvidløg
  • 1 tsk. Chili sauce
  • Peber

Tilbehør til Bao

  • Tynd strimlede gulerødder.
  • Forårsløg skåret i tynde skiver.
  • Tyndt skåret rødt spidskål
  • Frisk koriander
  • Chili sauce
  • Soya sauce
  • Syltede rødløg

Sådan gør du

Dej til Bao

  • Bland mel og bagepulver sammen.
  • Opløs sukker og gær i den fingerlune mælk.
  • Tilsæt dernæst det smeltede smør og rør det sammen.
  • Hæld melet i lidt ad gangen, når halvdelen er kommet i tilsættes saltet og resten af melet hældes i.
  • Ælt det godt sammen. Når dejen er glat og smidig sættes den til hævning i minimum 2 timer et lunt sted, eller endnu bedre natten over på køl. Placer et viskestykke over skålen.
  • Del dejen i 8 – 10 lige store stykker som formes til kugler.
  • Disse rulles ud i ovale flade forme af ½ centimeter i tykkelsen.
  • Pensl den ene side neutral olie, og fold dem halvt over som placeres på tilskåret bagepapir.
  • Lad bao bollerne efterhæve i 30 minutter med et klæde over.
  • Sæt en pande eller gryde over som passer til en bambuskoger enten med et eller flere lag.
  • Placer 3 – 4 stk. bao i bambuskogeren, som sættes over gryden eller panden og lad dem dampe i omkring 15 – 20 minutter.

Marinerede Andebryster

  • Bland alle ingredienserne til marinaden sammen i en skål.
  • Rids andebrysternes skind som kommes i en frostpose sammen med marinaden.
  • Lad andebrysterne marinere i mindst 2 – 3 timer men helst natten over.
  • Tag andebrysterne ud af posen og placer dem i et ildfast fad og hæld den resterende marinade over.
  • Steg dem i ovnen ved 180 grader i 25 minutter.
  • Skær andebrysterne i tynde skiver.

Tilbehør til Bao

  • Skil de dampede bao ad og kom grøntsager og det stegte andekød i en bollen.
  • Hæld lidt sauce over og pynt med masser af frisk koriander.

Noter

Bao kan godt gemmes til næste dag.