Go Back
+ servings
Oksemørbrad skåret i skiver
Udskriv

Helstegt Oksemørbrad

Helstegt oksemørbrad i ovn er en lækker og meget nem måde at lave perfekt oksekød på.
Ret Opskrift, Hovedret, Oksekød, Kalvekød, Simreret
Køkken Dansk
Keyword Mørbrad, Oksemørbrad
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 4 Personer

Equipment

  • Kødsnor

Ingredienser

  • 1 stk. oksemørbrad af minimum 1 kg.
  • Havsalt
  • Peber
  • 3 - 4 spsk. neutral olie
  • 3 spsk. smør
  • Friske krydderurter timian og rosmarin

Sådan gør du

  • Tag oksemørbraden ud af køleskabet 1 – 2 timer forinden.
  • Afpuds oksemørbraden for sener og hinder. Brug en skarp og tynd kniv til dette.
  • Fjern ligeledes bi-mørbraden som kan bruges til andet.
  • Drys mørbraden med salt og peber.
  • Er din mørbrad ikke lige tyk er det en god ide at binde den op med kødsnor. På den måde tilberedes den ensartet. Du kan også skære enderne fra så du står med det midterste stykke, Chateaubriand.
  • Varm en pande op ved høj varme.
  • Kom olien på og brun den kort på begge sider, hvorefter du tilsætter smørret og krydderurter.
  • Brun den videre i omkring 5 minutter på alle sider.
  • Placer oksemørbraden i et fad og hæld smør og krydderurter ved.
  • Sæt et stegetermometer i oksemørbraden fra enden og sæt fadet i ovnen ved 190 grader.
  • Oksemørbraden er klar når kernetemperaturen er 56 grader, hvilket tager mellem 20 – 30 minutter.
  • Tag den ud af ovnen og lad den trække i 10 minutter med et stykke bagepapir og viskestykke over.
  • Skær den dernæst i skiver af 3 – 5 mm tykke.