Hjemmelavet mayonnaise tager omkring 10 minutter at lave, og smager nu en gang langt bedre end selv hellmann´s mayonnaise.
Ret Opskrift, Saucer
Køkken Fransk
Keyword Mayonnaise, Majonæse
Forb. tid 2 minutterminutter
Tilb. tid 10 minutterminutter
Samlet tid 12 minutterminutter
Forfatter Søren Willadsen
Ingredienser
2helepasteuriserede eller friske æggeblommer
1tsk.Dijon sennep
Saften fra 1/4 citron
2½dl.neutral olief.eks. raps olie
Salt og peber
Sådan gør du
Sørg først for, at alle ingredienser har stuetemperatur, når mayonnaisen skal tilberedes. Ellers kan den skille.
Kom æggeblommer, citronsaft og sennep i en skål og pisk indtil massen begynder, at tykne og skumme.
Hæld nu et par dråber neutral olie i, mens der fortsat piskes. Hæld yderligere lidt olie i en tynd stråle olie i, mens der piskes til den ønskede konsistens.
Jo mere olie, jo tykkere bliver den.
Smag til med mere citronsaft, salt og peber.
Noter
En hjemmelavet mayonnaise kan holde sig i køleskabet i omkring en uge.