Go Back
Udskriv

Mayonnaise

Hjemmelavet mayonnaise tager omkring 10 minutter at lave, og smager nu en gang langt bedre end selv hellmann´s mayonnaise.
Ret Opskrift, Saucer
Køkken Fransk
Keyword Mayonnaise, Majonæse
Forb. tid 2 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 12 minutter
Forfatter Søren Willadsen

Ingredienser

  • 2 hele pasteuriserede eller friske æggeblommer
  • 1 tsk. Dijon sennep
  • Saften fra 1/4 citron
  • dl. neutral olie f.eks. raps olie
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Sørg først for, at alle ingredienser har stuetemperatur, når mayonnaisen skal tilberedes. Ellers kan den skille.
  • Kom æggeblommer, citronsaft og sennep i en skål og pisk indtil massen begynder, at tykne og skumme.
  • Hæld nu et par dråber neutral olie i, mens der fortsat piskes. Hæld yderligere lidt olie i en tynd stråle olie i, mens der piskes til den ønskede konsistens.
  • Jo mere olie, jo tykkere bliver den.
  • Smag til med mere citronsaft, salt og peber.

Noter

En hjemmelavet mayonnaise kan holde sig i køleskabet i omkring en uge.