Hjemmelavet mayonnaise tager omkring 10 minutter at lave, og smager nu en gang langt bedre end selv hellmann´s mayonnaise.
Samtidig kan du justere mayonnaise opskrift med at tilsætte mere citron, krydderurter eller andre olier i. På den måde får du dine dejlige smagsnuancer i din egen majo. Du kan længere nede læse mere om hvordan du ændrer smagen på din hjemmelavet majonæse.
Mayonnaise Opskrift
Til en normal mayonnaise bruger jeg en neutral olie som rapsolie, da jeg ikke ønsker smag af eksempelvis olivenolie i den. Nedenstående opskrift er basis opskriften til den. Hvis du eksempelvis. ønsker en estragon mayonnaise, udskiftes den neutrale olie med estragonolie, eller tilsæt mere citronsaft i og den bliver til citronmayonnaise. Man kan ligeledes tilsætte et fed hvidløg og du får en form for aioli.
Langt de fleste gange pisker jeg den sammen med et fladt piskeris, hvor jeg placerer skålen i håndvasken på en karklud, så skålen ikke vælter eller drejer rundt.
Andre nemme dips: Tapenade // Salsa Verde // Sauce Tartare
Mayonnaise
Ingredienser
- 2 hele pasteuriserede eller friske æggeblommer
- 1 tsk. Dijon sennep
- Saften fra 1/4 citron
- 2½ dl. neutral olie f.eks. raps olie
- Salt og peber
Sådan gør du
- Sørg først for, at alle ingredienser har stuetemperatur, når mayonnaisen skal tilberedes. Ellers kan den skille.
- Kom æggeblommer, citronsaft og sennep i en skål og pisk indtil massen begynder, at tykne og skumme.
- Hæld nu et par dråber neutral olie i, mens der fortsat piskes. Hæld yderligere lidt olie i en tynd stråle olie i, mens der piskes til den ønskede konsistens.
- Jo mere olie, jo tykkere bliver den.
- Smag til med mere citronsaft, salt og peber.
Noter
Hvilke slags æg skal jeg bruge til den?
Jeg bruger i dag friske æggeblommer i den mayonnaise jeg selv laver. Jeg har fundet ud af at man får en mere tyk og bedre majo end når jeg bruger pasteuriserede æggeblommer. Hvis du er nervøs for at bruge friske æggeblommer kan du selvfølgelig bruge pasteuriserede. Dog er langt de fleste æg i Danmark salmonellafri.
Hjemmelavet mayonnaise holdbarhed?
En mayonnaise du selv har pisket sammen kan holdes sig i omkring en uge i en lukket bæger i køleskabet. Husk at tjekke den om den fortsat smager godt.
Hvis du har en Bamix eller anden stavblender kan den bruges i stedet for håndkraft. Du skal her bruge Whisker bladet til Bamixen. Kom æggeblommer og sennep i et bæger og pisk det tykt og skummende med Bamixen. Tilsæt nu lidt olie i en tynd stråle mens blenderen kører, indtil du har den ønskede konsistens. Smag til med salt og peber og citron.
En utrolig hurtig og nem måde at lave sin egen og ægte majonæse på.
0 kommentarer
Trackbacks/Pingbacks