og

Tomatsalat Den Klassiske

af | 27. jun 2019 | Grøntsager, Opskrifter, Salater, Sommer, Tilbehør

Opskrift på tomatsalat med fetaost

Tomatsalat af lækre velduftende tomater med masser af salatløg og stykker af en saltet fetaost er indbegrebet af sommer, eller en ferie i Grækenland. Tomatsalat smager utrolig godt, og er udover smagen et fest fyrværkeri for øjet.

I sommermånederne elsker vi herhjemme, at lave en super skøn frisk tomatsalat, af solmodne danske tomater fra drivhuset, eller dem der kan købes på torvet. Vi plejer at lave en stor portion, så vi har til mindst to dage, da tomatsalaten uden problemer kan holde sig i køleskabet et par dage. Jeg forsøger i sommermånederne, at bruge lækre velduftende tomater med masser af smag i.

Andre lækre salater: Salat af små bagte tomater // Bulgursalat

Tomater i salat med hvid ost og løg

Tomatsalat Den Klassiske

En nem tomatsalat af lækre velduftende tomater, masser af salatløg og stykker af saltet fetaost er indbegrebet af en skøn sommer i Grækenland eller Danmark.
3 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Salat, Grøntsager, Tilbehør, Opskrift
Køkken: Grækenland
Forb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 8 – 12 store aromatiske tomater
  • 1 – 2 store salat løg
  • 100 g. fetaost
  • 1 bundt friske basilikumblade
  • 1 – 2 dl. kalamatas oliven ,kan udelades
  • 1 Balsamico eddike
  • Olivenolie

Sådan gør du

  • Skyl tomaterne som skær tomaterne i skiver.
  • Pil skallen af løget og skær løget i enten tern, eller del
    den og skær den i tynde skiver.
  • Skær fetaosten i mindre stykker
  • Placer først tomatskiver på et fad, dernæst løg og til sidst
    fetaosten. Er der flere tomater starter man igen med tomater, løg og fetaost.
  • Hæld lidt olivenolie og en smule balsamico eddike over.
  • Pynt med masser af basilikumblade og drys med salt og peber.

Noter

En tomatsalat kan holde sig ca. 2 – 3 dage i køleskabet. Dog skal man være obs. på, at pga. saltet smider tomaterne en del væde.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Tomater i salat

Tomaterne i denne salat er den vigtigste ingrediens, og derfor synes jeg de skal være gode. Om sommeren er det nemmere at købe lækre store modne tomater med masser af smag. Enten i supermarkederne eller grønttorvet eller hos sin lokale grønthandler. Om vinteren er det lidt svære, men hos flere etniske købmænd kan man stadig købe velduftende store tomater med masser smag.

Tips til Tomatsalat

  • Udover de ingredienser jeg har valgt i min opskrift kan rucola, croutoner, oliven, edamame bønner også være skønne i en tomatsalat.
  • Når jeg har anrettet salaten på et fad hælder jeg en smule balsamico eddike over tomatsalaten for, at give den en smule kant af syre.
  • Fetaost høre i min version altid til en tomatsalat. Grunden er at fetaost giver den perfekte salte smag og konsistens til denne salat. Jeg bruger ofte en stor blok af fetaost, som skæres i tern. Men vigtigst for mig er at det er ægte fetaost, og ikke en fordansket slag.

Brug tomatsalaten til disse retter Græske Kartofler // Grillede Spyd

Tomater i salat med hvid ost og løg

Hvad kan man servere sammen med en tomatsalat? Jeg serverer den sammen med mange forskellige retter, men lam, oksekød, kalvekød og kylling passer utrolig godt sammen med en tomatsalat.

Røde tomater på stilk

Friske aromatiske tomater er utrolig gode til en tomatsalat.

Bøftomater til tomatsalat

Skær tomaterne i skiver.

Skiveskåret salatløg

Grunden til, at jeg bruger salatløg er at den passer bedre til salater end det stærkere zittauerløg.

Græsk tomat salat med løg

Opskrift på klassisk tomatsalat

Basilikum i salat

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!