Salat af tomater og ost

af | 23. maj 2019 | Grøntsager, Opskrifter, Salater, Tilbehør

Salat med bagte små cocktailtomater, hvor stilkene stadig sidder på tomaterne er både utrolig dekorativt, og smager afsindig godt. Især når de får selskab af en god fast gede ricotta.
Saltet i osten passer rigtig glimrende til de søde tomater. Jeg valgte, at komme lidt nye grønne asparges ved, da jeg anrettede en tallerken med tomaterne på.
Tomaterne passer sig selv i ovnen og tager ikke lang tid, at tilberede. Salaten passer rigtig godt til okse- og kalvekød, kylling, and og lam. Den kan også serveres som tilbehør til en vegetarret.
Hvis du ikke får dem alle spist kan de holde sig i en uges tid i køleskabet, og kan bruges i en anden salat.

 

Prøv Også: Oksegryde tilberedt på grillen // Fyldt Svinemørbrad // Rosenkålsalat

Salat af bagte tomater og ost

Salat af bagte små cocktailtomater, hvor stilkene stadig sidder på tomaterne er både utrolig dekorativt, og smager afsindig godt. Især når de får selskab af en god fast gede ost.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Salat, Tilbehør
Køkken: Dansk, Italiensk
Forb. tid: 17 minutter
Tilb. tid: 50 minutter
Antal: 4

Ingredienser

  • 600 g. små cocktailtomater på stilk af en god og smagfuld sort
  • 200 g. fast gede ost eller fetaost
  • 6 spsk. nicoise eller anden god kvalitet af sorte oliven
  • 6 spsk. olivenolie
  • 4 spsk. god balsamico
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. friske timian blade uden stilk
  • Havsalt og frisk kværnet peber
  • Olivenolie af en god kvalitet
  • Forskellige friske urter efter smag
  • Havsalt

Sådan gør du

  • Lad cocktail tomaterne sidde på stilkene, som kan gøres kortere.
  • Pisk olivenolie, balsamico og honning sammen.
  • Placer tomaterne med stilkene ned i et ildfast fad.
  • Lav et lille snit i hver tomat med en skarp kniv.
  • Pensl tomaterne med marinaden.
  • Kom et par timianblade på hver tomat, som drysses med salt og peber.
  • Placer fadet i en ovn på 180 grader uden varmluft.
  • Lad dem bage i ca. 40 – 50 minutter indtil de er faldet lidt sammen og har fået farve. Det kan afhængig af ens ovn være forskelligt hvor lang tid det tager.
  • Tag fadet ud af ovnen.
  • Placer olivene rundt om tomaterne.
  • Riv ricottaen i små stykker, som kommes over tomater og oliven.
  • Hæld en lille smule olivenolie og dem, og drys dem med en lille smule havsalt.
  • Dekorer dem med forskellige urter.

Noter

Hvis du ikke får dem alle spist kan de holde sig i en uges tid i køleskabet, og kan bruges i en anden salat.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!