og

Burrata med ovntørrede tomater og skinke

af | 21. maj 2021 | Forretter, Nytår, Opskrifter

Burrata med tørrede tomater

Den italiensk ost Burrata passer perfekt sammen med ovntørrede tomater og lækre skiver af en kvalitetsskinke som en let forret.

Hvad er en burrata ost?

Burrata osten er en italiensk ost der efter lang tids anonymitet er ved at blive en meget populær og som minder en del om mozzarellaosten.
Den ligner meget en hel mozzarellaost, og indeholder ligeledes mozzarellaost. Forskellen på de to oste er at burrata osten har en fast overflade, da denne er består af mozzarella, og indre mere cremet del bestående af stracciatella ost, som er en friskost.
Smagen er cremet og fed, og derfor går den godt sammen med syre fra eksempelvis balsamico eller citroner.

Burrata osten er ung sammenlignet med mozzarellaosten, hvilket vil sige den først kom frem i begyndelsen af 1900 tallet i Bari området. Dermed ikke sagt at den ikke er sin helt egen og hvis ikke mere lækker end mozzarella osten.

Hvad kan man bruge en burrata ost til?

Som i denne opskrift serveret med ovnbagte tomater, en utrolig god skinke og gode olier og balsamico til. En lækker og nem måde at servere en antipasta på.
En skøn tomatsalat med Burrata i stedet for fetaost er utrolig lækkert. Eller brug den i stedet for fetaosten i den Græske Tomatsalat.
Den kan også rives i mindre stykker og serveres i forskellige salater.
Prøv ligeledes at bruge den sammen med hjemmelavet Pizza, selv om dens midte flyder mere ud end mozzarellaosten.

Som i denne opskrift serveret med ovnbagte tomater, en utrolig god skinke og gode olier og balsamico til. En lækker og nem måde at servere en antipasta på.
En skøn klassisk Tomatsalat med Burrata i stedet for fetaost er utrolig lækkert og anderledes end det du normalt kender.
Den kan også rives i mindre stykker og serveres i forskellige salater.
Prøv ligeledes at bruge den sammen med Hjemmelavet Pizza, selv om dens midte flyder mere ud end mozzarellaosten. Men det gør kun pizzaen mere lækker når den får selskab at burrata.

Italiensk Burrata Ost

Burrata med ovntørrede tomater og skinke

Den italiensk ost Burrata passer perfekt sammen med ovntørrede tomater og lækre skiver af en kvalitetskinke som en let forret.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrifter, Forret,
Køkken: Italliensk
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 25 minutter
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 2 stk. burrata
  • 200 g. gode små tomater
  • Olivenolie
  • Balsamico eller trøffelbalsamico
  • Tørret timian
  • Salt
  • 8 skiver god skinke som parma fanø, skagen
  • Balsamico eller trøffelbalsamico
  • God olivenolie
  • Basilikumblade
  • Havsalt
  • Peber

Sådan gør du

  • Tag burrataen ud af køleskabet 30 minutter inden tilberedning.
  • Varm en ovn op til 180 grader.
  • Skyl og del alle tomater i halve på langs.
  • Kom dem i en skål, hvor de vendes i olivenolie og en god balsamico eller trøffelbalsamico.
  • Hæld tomater over på en bageplade med bagepapir på, hvor de drysses med tørret timian og groft salt.
  • Bag dem i ovnen i omkring 30 – 40 minutter indtil de er faldet sammen.
  • Placer halvdelen af skinkeskiverne på tallerken eller stor dyb tallerken.
  • Læg en hel burrata midt mellem skinkeskiverne.
  • Kom flere tørrede tomater rundt om burrataen.
  • Drys både burrata, skinke og tomater med en god olivenolie og dernæst balsamico eller trøffelbalsamico.
  • Anret med flere basilikumblade og drys med havsalt og lidt friskkværnet peber.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Holdbarheden på en burrata ikke er lang, så spis den inden for en uge.

Tjek holdbarhedsdatoen på pakken inden du køber osten.

Burrata med tomater

Sammen med ovnbagte tomater og den dejlige let salte og røgede skinke og en syrlig balsamico er burrata perfekt som en skøn forret.

Italiensk Burrata Ost

Det inderste i osten burrata er dejlig cremet i modsætning til mozzarellaen.

Burrata som forret med skinke

I denne opskrift har jeg brug en lokal skinke fra Fanø, som jeg oplever passer utrolig godt til resten af ingredienserne.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!