og

En god hjemmelavet kartoffelpizza smager nu en gang fantastisk. Det er ikke så tit vi får det, men når det sker, går jeg all in for gode råvarer, og forsøger ikke at overdynge den med for meget toppings.


Dog kan jeg nogle gange have svært ved, at styre mig, hvis jeg har jeg købt for meget ind af Italienske og Spanske specialiteter. Med tiden er jeg blevet langt bedre til, at spare på fyldet, og tænke på hvad der spiller sammen. På en ægte italiensk pizza finder du meget lidt fyld, hvilket passer til en ægte pizza.

Kartoffelpizza er en pizza vi ind i mellem laver, og den smager utrolig godt.
I denne version har jeg brugt en anelse tomatsauce, bøffelmozzarella, skiveskårne kartofler og tyndt skårne skiver af en kraftig lammepølse. Da pizzaen er kommet ud af ovnen har den fået et drys af rucola og revet parmesan. That´s it.

I den traditionelle kartoffelpizza bruger man kun kartofler og rosmarin. Jeg har dog valgt at bruge lidt mere, men du kan selv lege med hvor meget eller hvor lidt fyld du vil have på din kartoffelpizza.

Når jeg bager pizzaer bruger jeg altid en bagesten for, at bundene bliver så sprøde som muligt. En bagesten kan købes for ca. små 50 -100 kroner stykket. Bagestenen sætter jeg ind i ovnen et stykke tid i forvejen, hvor den får lov at blive rigtig varm. På den måde får man en super sprød kartoffelpizza.

Prøv også disse opskrifter: Løgtærte med flere slags løg // Pizza bagt i Grillen

Pizza med kartofler

Kartoffelpizza

Kartoffelpizza er næsten blevet en af mine favorit pizzaer.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Hovedret, Bagværk, Grøntsager
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 40 minutter
Tilb. tid: 6 minutter
Samlet tid: 46 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Pizzadej til 2 pizzaer

  • 445 gr. italiensk type “00” hvedemel
  • 25 gr. gær
  • 3 dl. lunkent vand
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt

Tomatsauce

  • 1 ds. gode flåede tomater
  • ½ spsk. balsamicoeddike
  • 1 fed fint hakket hvidløg
  • 1 fint hakket skalotteløg
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 1 spsk. tørret oregano

Topping

  • 4 – 6 små kartofler
  • Lammepølse
  • Et bundt rucola
  • Frisk basilikum
  • Revet parmesan

Sådan gør du

Pizza

  • Rør gær og vand sammen.
  • Kom mel og salt i en skål.
  • Hæld olien, salt og vand/gær i en fordybning i melet.
  • Bland sammen og ælt dejen i ca. 10 – 15 minutter til den er blød og elastisk.
  • Drys en skål med mel og kom dejen i den.
  • Del dejen i to, som kommes i hver sin skål til hævning.
  • Dæk med et fugtigt klæde og lad den hæve i minimum 2 timer, gerne 3 timer.
  • En anden metode er, at lave dejen dagen i forvejen og lade den hæve i køleskabet. Husk, at tage den ud af køleskabet 2 – 3 timer inden tilberedning.
  • Når pizzadejen skal rulles ud, bør man ikke ælte den inden, da den derved er svær, at rulle ud.

Pizzasauce

  • Svits løg og hvidløg i en gryde med olivenolie til de er klare.
  • Tilsæt balsamicoeddiken, som simrer med i et par minutter.
  • Kom tomatpuréen ved som svitses af.
  • Hæld tomater og oregano ved.
  • Lad det hele simre ved svag varme i en time under låg.
  • Blend det efterfølgende til en sauce.
  • Jeg plejer at bruge det der svarer til ca. ½ dl. pr. pizza. Resten fryser jeg i små poser.

Topping

  • Skræl kartoflerne, som dernæst skæres i tynde skiver. Brug evt. et mandolinjern til dette.
  • Læg dem i noget vand indtil de skal bruges.
  • Rul pizzadejene ud til to pizzaer.
  • Smør et par spsk. tomatsauce på pizzabundene.
  • Kom lidt revet bøffelmozzarella over, dernæst de skiveskårne kartofler og lammepølse.
  • Sæt ovnen til maksimum og sæt bagestenen ind.
  • Når ovnen er klar placeres pizzaen ovenpå bagestenen og bages i ca. 6 – 8 minutter eller indtil bunden er sprød.
  • Tag pizzaen ud og strøg rucola, friske basilikumblade og revet parmesan over.

Noter

Man kan godt tilberede dejen dagen inden.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Som jeg skriver er det en god ide ikke at overdynge en pizza med for meget fyld. Grunden er udover smagen at pizzaen ikke får den rette konsistens og bunden bliver blød fremfor sprød. Dette sker primært når varmen ikke kommer op på 400 grader som i en pizzaovn. Mange almindelige ovne kan komme omkring 300 grader men ikke mere.

Pizza med kartofler

Slized pizza

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!