Fisk en Papilotte er ovnbagt fisk i pakker som gør fisken perfekt tilberedt.
Når man tilbereder fisk en papilotte bevarer man saften og den lækre smag af fisken og de øvrige ingredienser. Samtidig er det en af de nemmeste måder at tilberede fisk på når hverdagen er travl.
Man kan desuden komme flere fintskårne grøntsager i pakkerne, så det er et helt måltid der laves i løbet af 15 minutter.
Opskrift på fisk en papilotte
I denne opskrift på fisk i papilotte med torsk brugte jeg tyndt skårne hvide og grønne asparges. Derudover lidt smør, som kunne have været olie. Men det er en god idé at bruge noget fedtstof, når man tilbereder torsk i pakker. Jeg havde desuden forskellige friske krydderurter som dild, persille og mynte. Du kan vælge dem, som du elsker til fisk, da krydderurter giver torsken en rigtig lækker smag.
Sørg for at pakken er helt lufttæt. Du kan herunder se en video, hvordan man folder en pakke af bagepapir.
Prøv også: Pocheret Torsk // Fiskefrikadeller
Fisk en Papilotte fiskepakker i ovn
Ingredienser
- 4 stk. torskefilet af 125 g.
- 4 tsk. Smør
- 4 spsk. Hvidvin
- 1 stk. citron
- Krydderurter som dild persille, mynte
- Salt og peber
Udstyr
Sådan gør du
- Sørg for at stykket med bagepapir er rimelig stort.
- Placer torsken lidt under midten af bagepapiret.
- Drys torsken med salt og peber.
- Kom smørret ovenpå sammen med hvidvinen.
- Pres lidt citronsaft over og placer forskellige krydderurter på torsken.
- Pak pakken ved at folde bagepapiret indover mod dig selv.
- Start med at lave en fold i højre side af bagepapiret, hvorefter du folder igen. Bliv ved med at folde rundt og tæt på fisken og indholdet indtil du er nået hele vejen rundt.
- Sno det sidste stykke som presset under pakken.
- Placer pakkerne i et ildfast fad som bages i ovnen ved 200 grader i 15 minutter.
Noter
Der er nu en dejlig smagfuld smørsauce sammen med fisken.
Tips til opskriften
Andre variationer af fisk i papillote kan være med forskellige fladfisk som rødspætte eller ising. Man kan også bruge andre torskearter som kuller og kulmule. Laks er en fed fisk, som passer rigtig godt til fiskepakker. Husk, at jo magrere og tyndere fisken er, jo kortere tilberedningstid.
De øvrige ingredienser i fiskepakker kan man justere efter smag. Det kan være små tomater skåret i skiver, skårne stykker gulerødder, squash, grønne bønner og andre grøntsager. Husk, at de ikke bør være i store stykker pga. den korte tilberedningstid. Jeg vælger at bruge både lidt hvidvin og citronsaft, da jeg synes, at begge dele passer perfekt til især torsk og anden hvid fisk.
Ved laks kan lidt soyasauce eller teriyakisauce være perfekt pga. laksens lidt fede smag.
Retten kan laves året rundt med de årstidens råvarer. Om sommeren kan ingredienserne til fisk i papillote pakkes ind i stanniol og placeres på grillen. Du bør dog ikke stille pakken direkte over gløderne eller brænderen, men imellem dem. Ved grillkul kan man få denne lækre grillsmag og -duft i fisken.
Placer torsken lidt under midten på bagepapiret. Kom dernæst de øvrige ingredienser over torskestykker.
Fold pakken som forklaret eller se videoen.
0 kommentarer