og

Brombærmarmelade – Marmelade af Brombær

af | Opskrifter, Syltning - Fermentering - Konservering

Brombærmarmelade

Hjemmelavet brombærmarmelade er utrolig nem selv at lave.

Marmelade af brombær er noget af det lækreste som samtidig smager fantastisk ovenpå nybagt brød eller på pandekager. Den kan desuden holde sig rigtig længe. Brombærmarmelade smager også fantastisk ovenpå morgenmadsprodukter som skyr eller yoghurt.

Brombærmarmelade eller brombærsyltetøj er langt nemmere selv at lave end man tror. Brombærkrat findes utrolig mange steder i kanten af skovområder, langs strande og sågår havneområdet ved Refshaleøen i København. Man har lov til at plukke eller sanke de brombær man kan have i en hat, siger et gammelt råd, så længe det ikke er på privat område.

Hvor lang tid kan brombærmarmelade holde sig?

Det er vigtigt at ens syltetøjsglas er steriliseret. Personligt vasker og skolder syltetøjsglassene, inden jeg skyller dem i lidt atamon. Man kan skylle dem i lidt vodka, hvis man ikke tåler atamon.

Holdbarheden er flere måneder på køl.

Opskrift på Brombærmarmelade.

Som jeg nævner er det ufattelig nemt at lave sin helt egen lækre marmelade af brombær.

Man bruger selvfølgelig brombær omkring ¾ kg., citronsaft, sukker, lidt vaniljesukker og melatin, som er et geleringspulver. Andet behøver man ikke til verdens bedste marmelade. Andre bær som solbær eller hindbær kan godt blandes ved brombærrene hvis man ikke har nok. Smagen bliver lidt anderledes men stadig utrolig lækker.

Frosne brombær kan sagtens bruges til, hvis man nu har plukket en portion brombær, men har ikke haft tid til at lave marmeladen. De kan holde sig i flere måneder i fryseren og bør tøs op i køleskabet så de er klar til brug.

Vi har en enkelt brombærbusk i haven som har givet os knap 3/4 liter brombærmarmelade, hvor vi i løbet af sensommeren frøs de første portioner vi plukkede. På den måde kunne vi nøjes med at lave marmeladen af to gange.

Prøv også disse opskrifter: Kvædekompot // Havtornkompot

Brombærmarmelade

Brombærmarmelade – Nem og skøn marmelade af brombær

Hjemmelavet brombærmarmelade er utrolig nem selv at lave.
4.18 fra 17 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Syltning
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 22 minutter
Samlet tid: 32 minutter
Antal: 1 Liter
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 750 g. brombær
  • 1 dl. vand
  • spsk. citronsaft
  • 375 g. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker kan udelade
  • tsk. rød melatin geleringspulver
  • Evt. atamon til at skylle ens marmeladeglas

Sådan gør du

  • Skyl brombærrene grundigt og fjerne dem som er dårlige.
  • Kom brombær, vand og citronsaft i en gryde som varmes langsomt op under låg indtil bærerne udskiller saft, uden at det koger.
  • Lad dernæst brombærrene simre i 10 minutter til de skifter farve. Undlad at de bulderkoger, da brombærerne kan blive hårde.
  • Drys sukkeret i og lad dem simre yderligere i 10 minutter.
  • Tilsæt melatin under omrøring og lad nu marmeladen koge i 2 minutter inden de fyldes på steriliserede glas som lukkes til.

Noter

Brombærmarmelade kan holde sig i flere måneder.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Opskrift på brombærmarmelade

Marmelade af brombær

Jeg elsker at sanke eller plukke forskellige bær og andet i naturen som jeg senere hen kan bruge i køkkenet og til forskellige retter. Jeg oplever en tilfredsstillelse at tilberede min egen marmelade ud af de bær som vi har samlet i løbet af efteråret. Samtidig ved jeg at det altid smager skønt.

Syltetøj af brombær

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

10 Kommentarer

  1. Sarah

    5 stars
    Fantastisk nem opskrift. Jeg er fan af min marmelade

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Sarah
      Tusinde tak du kunne bruge min opskrift på brombær marmelade.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  2. Thora Damborg

    5 stars
    Meget smagfuld med citronsaft.

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Thora
      Mange tak, er jeg glad for du synes😊.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  3. Eva Meyn christensen

    Har fulgt opskriften slavisk, men den er for tynd, for lidt Melatin til bærmængden 😉

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Eva
      Jeg synes selv at det passede fint med målene da jeg lavede det. Men super du gør opmærksom på at den måske kan være for tynd.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  4. Tommy

    1 star
    Jeg syntes det er for meget sukker , måtte komme rabarber i

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Tommy
      Altid godt du kunne komme ekstra bær i.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  5. Lisbeth

    Mine brombær er sten hårde efter de er blevet kogt. .??

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Lisbeth
      Brombær kan blive stenhårde hvis de koges hurtig op. Jeg skriver, at de skal varmes langsomt op indtil de begynder at udskille safterne. Dernæst kan de små koge under låg.
      Men jeg vil gøre mere opmærksom på dette, så det er mere tydeligt fra min side.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
4.18 from 17 votes (14 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!