Kvæder er med tiden blevet glemt, men er et sandt guldæble. For 100 år siden var kvæden et almindeligt frugt træ i de danske haver, men er i dag et glemt frugttræ. Den meget hårde kvæde er bedst når den tilberedes ved kogning, dampning eller i ovn, men kan godt spises rå. Kvæden kan ex. anvendes til kompot, chutney, marmelade og kan med fordel også bruges til æbleflæsk.

Kvædekompot kan bruges til ex. kylling og lam, eller til krydrede gryderetter.

Ingredienser:

  • 500 g kvæder
  • 1 hel frisk chili.
  • 1 knivspids safran.
  • 4 dl vand.
  • 2 1/4 dl sukker.
  • Citronsaft.
  • Salt og Peber.

Skræl kvæderne, om nødvendigt. Skær dem i ottende dele og fjern kernehuset. Skær dem i større stykker. Kom stykkerne i en gryde med vand, sukker og safran. Lad det simre i ca en time under låg. Kog kompotten til en tykkere konsistens uden låg. Tilsæt salt, peber og Citronsaft og smag til. Hæld kompotten på skoldede og sterile glas. De kan holde sig i køleskabet op til ca. et år.

Relaterede indlæg:

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!