og
Opskrift på kvæde kompot

Kvæder er med tiden blevet glemt, men er et sandt guldæble. For 100 år siden var kvæden et almindeligt frugt træ i de danske haver, men er i dag et glemt frugttræ. Den meget hårde kvæde er bedst når den tilberedes ved kogning, dampning eller i ovn, men kan godt spises rå. Kvæden kan ex. anvendes til kompot, chutney, marmelade og kan med fordel også bruges til æbleflæsk.

LÆS OM: RABARBERKOMPOT

Kvædekompot kan bruges til ex. kylling og lam, eller til krydrede gryderetter.

Ingredienser:

  • 500 g kvæder
  • 1 hel frisk chili.
  • 1 knivspids safran.
  • 4 dl vand.
  • 2 1/4 dl sukker.
  • Citronsaft.
  • Salt og Peber.

Skræl kvæderne, om nødvendigt. Skær dem i ottende dele og fjern kernehuset. Skær dem i større stykker. Kom stykkerne i en gryde med vand, sukker og safran. Lad det simre i ca en time under låg. Kog kompotten til en tykkere konsistens uden låg. Tilsæt salt, peber og Citronsaft og smag til. Hæld kompotten på skoldede og sterile glas. De kan holde sig i køleskabet op til ca. et år.

Kvæder til kompot


Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Helle

    Hej Prøver at lave din kvædekompot. Hvornår kommer du chili i? Hel eller i små stykker? VH Helle

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Helle
      Jeg vil komme chilien i sammen med kvæderne når de koges. Du bør tjekke styrken på chilien inden du bruger, såfremt den ikke skal være mega stærk.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!