Rabarber Kompot – En nem og lækker opskrift på kompot
Rabarberkompot er utrolig nem og hurtig selv at lave, og kompotten kan bruges til mange spændende ting og smager fantastisk lækkert.
Årstiden for danske rabarber i butikkerne i sen foråret og helt frem til efteråret. Rabarberkompot er en perfekt kompot som kan bruges til både desserter, morgenmads produkter yoghurt, ymer eller skyr. Den fungere også rigtig godt sammen med en skøn kage som Chokolade Brownie og hovedretter som fisk som Makrel, eller mange andre ting.
Her er en nem og hurtig opskrift på en god og nem dessert.
Hvor lang tid tager det at lave en rabarberkompot?
Det tager i alt omkring 30 minutter at skylle og skære rabarberne ud, smide dem i et fad, tilsætte noget sukker og bage dem i ovnen. Hvor meget nemmere kan det være? Når årstiden for rabarber vare fra omkring marts til helt hen i september er det næsten for ærgerligt ikke bruge dem til en rabarberkompot.
Hvor lang tid kan den holde sig?
En rabarberkompot kan holde sig flere uger i køleskabet. Husk dog at opbevare den i en lukket og steril beholder. Hvis der i et patentglas sørg derfor at skolde glasset grundigt.
Perioden for at købe eller høste rabarber her hjemme er ret lang. De første rabarber kommer frem i butikkerne omkring april måned, nogle gange lidt før. Sæsonen varer som regel frem til juli / august og igen nogle gange lidt længere.
Jeg har i mange år købt eller dyrket mine rabarber til mange forskellige opskrifter med rabarber som denne rabarberkompot. Grunden er at rabarber er en skøn grøntsag med mange forskellige anvendelsesmuligheder.
Andre skønne opskrifter med rabarber: RabarberCrumble // Rabarberis // Rabarbertærte
Rabarberkompot – En nem og lækker opskrift på kompot
Rabarberkompot er utrolig nemog hurtig selv at lave, og kompotten kan bruges til mange spændende ting ogsmager fantastisk lækkert.
Udskriv
Gem på Pinterest
Bedøm
Ret: Opskrift, Dessert, Tilbehør
Køkken: Dansk
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 500 g rabarber
- 100 – 150 g rørsukker afhængig af hvor sød den skal være
- ½ – 1 stang vanilje
- ½ dl. Caribisk rom kan udelades
- Saften og skallen fra ½ citron
Udstyr
Sådan gør du
- Skyl rabarberne grundigt som skæres ud i stykker af ca. 2 – 3 cm tykkelse.
- Læg dem i et fad, hvor rommen tilsættes.
- Halver vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland 1 spsk. rørsukker med vaniljekornene og brug bladet af en kniv.
- Bland det derefter sammen med resten af rørsukkeret, som vendes med rabarberne, og saften og skallen fra citronen.
- Sæt det i ovnen ved 150 grader i 20 minutter. Rabarberne må gerne have lidt bid.
- Sæt dem evt. på køl, hvor de kan holde sig i en lille uges tid, hvis du ikke spiser dem med det samme.
Noter
Server rabarberkompotten ovenpå f.eks. græsk yoghurt, skyr eller ymer, eller brug den til desserter, kager eller hovedretter.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!
Rabarber er en grøntsag og ikke en frugt på trods af den let sødlige smag.
Rabarberplanten stammer oprindeligt fra asien, og er i dag utrolig populær. Den er forholdsvis nem selv at dyrke i haven, og vokser ret hurtigt.
0 kommentarer
Trackbacks/Pingbacks