Rabarber Kompot – Den nemme
Årstiden for danske rabarber i butikkerne er nu og de kan bruges i både desserter, kager og hovedretter, eller mange andre ting. Her er en nem og hurtig opskrift på en god nem dessert, som også kan bruges som tilbehør til morgenmaden eller brunch.
Ingredienser:
- 500 g rabarber.
- 100 – 150 g rørsukker (afhængig af hvor sød den skal være)
- ½ – 1 stang vanilje.
- ½ dl. Caribisk rom (kan udelades).
- Saften og skallen fra ½ citron.
Fremgangsmåde:
Skær rabarberne ud i stykker af ca. 2 cm tykkelse. Læg dem i et fad, hvor rommen tilsættes. Lad det evt. trække i et par timer i køleskabet. Halver vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland 1 spsk rørsukker sammen med kornene og bland det sammen med bladet af en kniv. Bland det derefter sammen med resten af rørsukkeret, som blandet med rabarberne og saften og skallen fra citronen.
Sæt det i ovnen ved 150 grader i 20 minutter. Rabarberne må gerne have lidt bid. Sæt dem evt. på køl, hvor de kan holde sig i en lille uges tid, hvis du ikke spiser dem med det samme. Server dem ovenpå f.eks. græsk yoghurt, skyr eller ymer.