og
Rabarberis

Rabarberis smager fantastisk skønt og forfriskende, da rabarbernes lette søde og syrlige smag og flødens fedme er den perfekte kombination.
En hjemmelavet rabarberis fra fryseren er utrolig lækker og så er den endda vanvittig nem selv at lave, hvor man får sin helt egen smag i denne is.

Det er nemt at lave en hjemmelavet rabarberis?

Man tror måske at det er meget svært.
I virkeligheden er det en af de nemmeste hjemmelavede is man selv kan lave.
I min opskrift består den af tre nemme trin.

I trin et laver man en lækker rabarberkompot hvor jeg i min opskrift bruger en hel og god vaniljestang. Man kan godt, hvis man synes det er for dyrt bruge en vaniljestang bruge vaniljepaste eller vaniljesukker.

I trin to laver men en parfait, hvilket er en god og skøn gammeldags flødeis, der ikke tager lang tid, at lave. Det eneste er at man skal være opmærksom på er, at mælk og de piskede æggeblommer ikke brænder på bunden af gryden når massen opvarmes.

I trin tre blandes den blendede rabarberkompotten og parfaitisen og køres til en is på en ismaskine.
Har man ikke en ismaskine kan man utrolig nemt nedfryse isen i en beholder og røre i den hvert 30 minut de første 4 timer, så isen ikke danne iskrystaller.

Prøv også disse dejlige opskrifter med rabarber: Rabarbertærte // Rabarbertrifli // Rabarbermuffins

Rabarberis

Rabarberis En nem og perfekt opskrift

Hjemmelavet Rabarberis smager fantastisk lækkert med smagen af rabarber, sukkeret og fløden. Rabarberis er utrolig nem selv at lave, også uden ismaskine.
4.25 fra 4 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Dessert
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time 35 minutter
Indfrysning: 4 minutter
Antal: 1 liter
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 350 g. rabarber
  • 1 vaniljestang
  • 75 g. rørsukker
  • 1 spsk. citron
  • 1 spsk. appelsinsaft
  • 4 æggeblommer
  • 125 g. sukker
  • 4 dl. fløde
  • 2 dl. mælk
  • 1 dl. rabarbersirup kan udelades

Sådan gør du

  • Skær toppen af rabarberne og det allernederste af bunden, det brune
  • Skyl dem grundigt for jord.
  • Skær dem i små stykker som kommes i en gryde.
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene, som blandes med lidt af sukkeret med bladet af en kniv.
  • Kom vaniljesukkeret og resten af sukkeret i gryden sammen med citron- og appelsinsaften.
  • Lad rabarberne koge op, og skru ned for varmen, hvorefter de simrer i omkring 20 minutter indtil rabarberne falder sammen.
  • Blend dernæst det hele til en fin kompot som stilles i køleskabet, hvor det skal køle helt ned.
  • Pisk æggeblommer og 125 g. sukker til en luftig æggesnaps.
  • Kom fløde og mælk i en gryde sammen med den flækkede vaniljestang.
  • Kog det op til 85 grader og tag det dernæst af varmen.
  • Hæld det sammen med æggesnapsen lidt ad gangen mens der piskes. Hæld dernæst det hele tilbage i gryden, hvor det varmes op til maksimum 85 grader mens man jævnligt pisker i bunden af gryden.
  • Stil det på køl.
  • Når både parfaiten og rabarberkompotten er kølet ned blandes det sammen. Tilsæt evt. 1 dl rabarbersirup for ekstra smag.
  • Kør det på en ismaskine, eller kom det i en beholder som stilles direkte i fryseren. For hvert 30 minut i det første 4 timer rører man forsigtig rundt i blandingen for, at der ikke dannes iskrystaller.

Noter

Har man kørt isen på en ismaskine kommes den i en beholder, hvor den fryser mere ned indtil servering.
Det er altid en god ide, at tage sin is op af fryseren 30 – 60 minutter inden servering, hvor den står i køleskabet.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Prøv også Chokoladeis

Parfait is med rabarbjer

Ønsker man  lidt ekstra smag i sin rabarberis vil jeg foreslå at tilsætte 50 – 100 g. jordbær, som passer virkelig godt sammen med rabarber. Jordbærenes søde smag og rabarbernes syrlighed er et rigtig godt match.

Min portion gav omkring en liter og holdte i meget kort tid, da jeg serverede den for nogle gæster sidste weekend. Der er nu en lille slat til tilbage, men heldigvis er det nemt at lave en ny portion.

Jeg har nu gennem længere tid lavet flere forskellige slags is, og kommet frem til, hvor nemt og ret hurtig det er. Jeg har ikke en rigtig ismaskine men en indsats til min røremaskine der fungerer ret godt. På den måde sparer jeg også pladsen til en stor ismaskine.

Har du en ismaskine og hvad synes du om den?

Friske rabarber

Skyl og rens rabarberne for jord.

Skåret rabarber

Skær dem i små stykker som koges til kompot sammen med sukker og vanilje.

Æggeblommer med sukker

Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps.

Opvarmet fløde til is

Hæld den varme fløde og mælk sammen med æggesnapsen, som varmes op igen.

Tilsæt rabarberkompot til rabarberis

Hæld den blendede rabarberkompot i parfait massen.

Køre flødemassen på en ismaskine

Kør ismassen på en ismaskine eller som jeg gør på en indsats til min røremaskine.

Hjemmelavet rabarberis

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Charlotte

    Jeg har en indsats til min røremaskine, hvor lang tid giver du en portion som denne?

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Charlotte

      Jeg bruger selv en indsat til min røremaskine :-).
      En portion giver jeg 45 – 60 minutter. Eller indtil røremaskinen knap nok kan køre rundt.

      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
4.25 from 4 votes (4 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!