og
Opskrift på rabarbertrifli

Rabarbertrifli er en utrolig lækker og nem dessert der passer virkelig godt i forår- og sommermånederne.

Med en skøn rabarberkompot, en cremet og blød vaniljecreme og sprøde ladyfingers er det en dessert alle vil elske.
Jeg plejer til sidste når den er anrettet i et flot glas og toppe den med lidt flødeskum og knuste ladyfingers.

Til denne rabarbertrifli har jeg lavet desserten i tre lag. Først lidt vaniljecreme dernæst ladyfingers og ovenpå dem rabarberkompot. Når den anrettes lagvis får man en utrolig flot og lækker rabarbertrifli som kan imponerer de fleste.
Jeg synes samtidig at det er skønt at kunne se de forskellige lag i denne dessert, som giver et flot visuelt udtryk.

Rabarbertrifli opskrift

En af de nemme ting med denne rabarbertrifli er, at man kan lave flere af tingene dagen inden eller et par timer før man skal serverer desserten.
Kompotten kan tilberedes dagen inden og samtidig holde sig på køl i et par uger, hvor den kan bruges til is. Den kan ligeledes bruges ovenpå skyr eller blandet med youghurt. Jeg plejer altid at have noget stående i køleskabet.
Vaniljecremen kan ligeledes lavet dagen før, og kan godt holde sig i køleskabet i et par dage. Vær dog opmærksom på, at den indeholder æg.
Flødeskummet tager ikke lang tid at piske inden man serverer det. Hvis man ikke kan købe ladyfingers kan de erstattes med makroner og rabarbertriflien.

Prøv disse desserter: RabarberCrumble // Tiramisu // Limoncello Tiramisu

Opskrift på rabarbertrifli

Rabarbertrifli Nem og lækker rabarbertrifli

Rabarbertrifli er en utrolig lækker og nem forårsdessert lavet af skønne rabarber og sprøde ladyfingers sammen med en virkelig dejlig vaniljecreme.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Dessert, Grøntsager
Køkken: Engelsk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Rabarberkompot

  • 500 g. rabarber
  • ½ hel stang vanilje
  • 145 g. rørsukker eller almindelig sukker
  • 2 spsk. vand
  • Saften fra ½ appelsin
  • ¼ dl. god rom kan udelades

Vaniljecreme

  • dl. sød- eller letmælk
  • dl. piskefløde
  • ½ vaniljestang
  • 65 g. sukker
  • 3 æggeblommer
  • 2 spsk. maizenamel

Anretning

  • dl. Flødeskum
  • 12 Ladyfingers

Sådan gør du

Rabarberkompot

  • Skyl rabarberne for jord og andet.
  • Skær det grønne af og soigner spidsen ved den anden ende.
  • Skær rabarberne i stykker af omkring 2 cm.
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene af. Kom dem sammen med rørsukker, vand, appelsinsaft og rom i gryden med rabarberne.
  • Lad gryden små simre ved lav varme uden låg på i omkring 15 – 25 minutter indtil rabarberne er faldet samme men stadig med en smule bid.
  • Tag gryden af varmen og hæld kompotten i en steriliseret skål der stilles i køleskabet så den køler ned indtil anretning.

Vaniljecreme

  • Hæld mælk og fløde i en gryde som varmes op til under kogepunktet.
  • Del vaniljestangen og skrab kornene ud, som blandes med sukkeret.
  • Kom sukker, æggeblommer og maizenamel i skål og pisk det til en luftig æggesnaps.
  • Når mælk og fløde er varmet op hældes det i skålen med æggesnapsen i en tynd stråle mens der fortsat piskes.
  • Hæld det tilbage i gryden og varm det op til under kogepunktet mens man rører grundigt i gryden.
  • Hæld vaniljecremen i en skål som stilles på køl indtil den sætter sig.
  • Ved anretning kan det være en fordel, at piske i cremen.

Anretning

  • Pisk fløden til flødeskum.
  • Anretter man i et drinksglas måler man lady fingrene som skæres til i bredden.
  • Kom vaniljecremen i en sprøjtepose.
  • Sprøjt vaniljecremen i bunden af glasset.
  • Placer dernæst et lag tilskårne ladyfingers.
  • Kom et lag rabarberkompot over ladyfingers.
  • Er der mere plads gentages processen.
  • Til sidste kommes lidt flødeskum på rabarkompotten og drysses med knust ladyfingers.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Hjemmelavet RabarberTrifli

Rabarber er en af mine favorit råvarer jeg altid i begyndelsen af foråret ser frem til kommer frem. Især hvis jeg som til denne dessert som rabarbertrifli kan få dem små og røde. Smagen i dem kan være mere intens end når de bliver meget store og tykke.
Rabarber kan bruges til både det søde og salte køkken, og kan endda syltes så man stadig kan bruge dem om vinteren.
Der findes flere sorter rabarber, hvor nogle af dem er mere søde i smagen og derfor passer bedre til desserter og kager end andre sorter.
Jeg har selv en enkelt rabarberplante i min have, som giver nogle ret store rabarber stængler. Den er knap så sød som nogle af dem jeg kan købe.

Triflli af Rabarber som dessert

Server eksempelvis en kirsbærlikør til rabarbertriflien.

Rabarber brugt i dessert

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!