Tiramisu

af | 18. maj 2016 | Desserter, Opskrifter

Tiramisu er en virkeligt lækker og ret nem dessert, som man kan forme efter ens egen smag. Jeg har i denne opskrift tilføjet en god mørk rom for, som jeg synes giver den en ekstra god smag. Det skønne ved Tiramisu er, at den kan laves dagen før man f.eks. får gæster, og den er stadig  frisk og fyldt med smag.

Tiramisu Italiensk

En af de skønne ting ved Tiramisu er, at man kan tilføje ens ynglings smagsgivere som her rom. Det kunne også have været masala, portvin, grappa eller uden noget spiritus. Den kan også toppes uden bær og bare drysses med revet chokolade.

Tiramisu Creme

Den kan anrettes i portionsglas, i et fad eller andet og skæres ud ved bordet.

Ladyfingers

Ladyfingers, som kagerne hedder kan købes i større supermarkeder.

Tiramisu med rom

Tiramisu

5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Dessert
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Antal: 6
Forfatter: Søren

Ingredienser

  • 450 g. mascarpone
  • ½ - 1 dl. god mørk rom kan udelades eller erstattes af andet spiritus
  • 4 æggeblommer
  • 3 æggehvider
  • ½ god stang vanilje som Bourbon
  • 100 g. rørsukker
  • 200 g. ladyfingers
  • 2 dl. stærk kaffe
  • ½ bakke jordbær

Sådan gør du

  • Lav 2 - 3 dl. stærk kaffe, som køles ned.
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland kornene med rørsukkeret.
  • Kom rørsukker og æggeblommer i en skål, som piskes godt sammen til en cremet og luftig masse.
  • Pisk mascarponen sammen med rommen. Tilsæt evt. det halve rom først og smag dernæst til.
  • Vend mascarponen sammen med sukkermassen.
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem i tiramisucremen.
  • Dyp ladyfingerne i kaffen, som lægges i bunden af en form. Undlad, at lade dem ligge i kaffen, da der derved bliver for bløde.
  • Hæld dernæst et lag mascarponecreme ovenpå ladyfingeres, og læg et ny lag ladyfingers, indtil toppen er nået. Slut af med mascarponecreme.
  • Sæt tiramisuen på køl et par timer eller indtil næste dag.
  • Skær jordbærerne i skiver, som lægges ovenpå tiramisuen inden servering.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Tiramisu

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.