Tiramisu er en virkeligt lækker og ret nem dessert, som man kan forme efter ens egen smag. Jeg har i denne opskrift tilføjet en god mørk rom for, som jeg synes giver den en ekstra god smag. Det skønne ved Tiramisu er, at den kan laves dagen før man f.eks. får gæster, og den er stadig frisk og fyldt med smag.
En af de skønne ting ved Tiramisu er, at man kan tilføje ens ynglings smagsgivere som her rom. Det kunne også have været masala, portvin, grappa eller uden noget spiritus. Den kan også toppes uden bær og bare drysses med revet chokolade.
Den kan anrettes i portionsglas, i et fad eller andet og skæres ud ved bordet.
Ladyfingers, som kagerne hedder kan købes i større supermarkeder.
Ingredienser
- 450 g. mascarpone
- ½ - 1 dl. god mørk rom kan udelades eller erstattes af andet spiritus
- 4 æggeblommer
- 3 æggehvider
- ½ god stang vanilje som Bourbon
- 100 g. rørsukker
- 200 g. ladyfingers
- 2 dl. stærk kaffe
- ½ bakke jordbær
Sådan gør du
- Lav 2 - 3 dl. stærk kaffe, som køles ned.
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland kornene med rørsukkeret.
- Kom rørsukker og æggeblommer i en skål, som piskes godt sammen til en cremet og luftig masse.
- Pisk mascarponen sammen med rommen. Tilsæt evt. det halve rom først og smag dernæst til.
- Vend mascarponen sammen med sukkermassen.
- Pisk æggehviderne stive og vend dem i tiramisucremen.
- Dyp ladyfingerne i kaffen, som lægges i bunden af en form. Undlad, at lade dem ligge i kaffen, da der derved bliver for bløde.
- Hæld dernæst et lag mascarponecreme ovenpå ladyfingeres, og læg et ny lag ladyfingers, indtil toppen er nået. Slut af med mascarponecreme.
- Sæt tiramisuen på køl et par timer eller indtil næste dag.
- Skær jordbærerne i skiver, som lægges ovenpå tiramisuen inden servering.
0 kommentarer