Tiramisu er en virkeligt lækker og ret nem dessert, som man kan forme efter ens egen smag.
Det er en ægte klassisk italiensk dessert som har både knas, masser af smag og fylde. Desserten er i lag med ladyfingers der udgør knasen i desserten. Jeg har i denne opskrift tilføjet en god mørk rom for, som jeg synes giver den en ekstra god smag. Det skønne ved Tiramisu er, at den kan laves dagen før man f.eks. får gæster, og den er stadig frisk og fyldt med skøn kaffe smag. En dessert som tiramisu synes jeg kan serveres året rundt, både med og uden bær.
En af de gode ting ved Tiramisu er, at man kan tilføje ens ynglings smagsgivere som i min opskrift er rom. Det kunne også have været den klassiske amaretto eller masala, grappa eller noget uden noget spiritus. Den kan også toppes uden bær og bare drysses med revet chokolade. Mulighederne er mange med denne lagkage.
Tiramisu Opskrift
Den italienske klassiske lagkage tiramisu består af få ingredienser og er nem at lave. Kagen laves af en lækker mascarpone creme, ladyfingers der er dyppet i kaffe og traditionelt amaretto. Amarretto er en italiensk sød mandel likør der passer godt til denne kage og smagen af let bitter kaffe. Jeg bruger normalt en stærk kaffe for at få mere kaffesmag i kagen. Men du kan vælge lige den type kaffe du bedst kan lide.
Prøv også disse desserter: Citronfromage // Rabarbertrifli
Ingredienser
- 450 g. mascarpone
- ½ – 1 dl. god mørk rom kan udelades eller erstattes af andet spiritus
- 4 æggeblommer
- 3 æggehvider
- ½ god stang vanilje som Bourbon
- 100 g. rørsukker
- 200 g. ladyfingers
- 2 dl. stærk kaffe
- ½ bakke jordbær
Sådan gør du
- Lav 2 – 3 dl. stærk kaffe, som køles ned.
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland kornene med rørsukkeret.
- Kom rørsukker og æggeblommer i en skål, som piskes godt sammen til en cremet og luftig masse.
- Pisk mascarponen sammen med rommen. Tilsæt evt. det halve rom først og smag dernæst til.
- Vend mascarponen sammen med sukkermassen.
- Pisk æggehviderne stive og vend dem i tiramisucremen.
- Dyp ladyfingerne i kaffen, som lægges i bunden af en form. Undlad, at lade dem ligge i kaffen, da der derved bliver for bløde.
- Hæld dernæst et lag mascarponecreme ovenpå ladyfingeres, og læg et ny lag ladyfingers, indtil toppen er nået. Slut af med mascarponecreme.
- Sæt tiramisuen på køl et par timer eller indtil næste dag.
- Skær jordbærerne i skiver, som lægges ovenpå tiramisuen inden servering.
Dessert som tiramisu kan anrettes i portionsglas, i et fad eller andet og skæres ud ved bordet. Alle dele er ret nemme når man først går i gang med kagen.
Ladyfingers, som kagerne hedder kan købes i større supermarkeder.
Du kan enten portions anrette den eller som lave den i en større skål. Begge dele nemme at gå til.
0 kommentarer