og
Den bedste Tiramisu opskrift

Tiramisu er en virkeligt lækker og ret nem dessert, som man kan forme efter ens egen smag.

Det er en ægte klassisk italiensk dessert som har både knas, masser af smag og fylde. Desserten er i lag med ladyfingers der udgør knasen i desserten. Jeg har i denne opskrift tilføjet en god mørk rom for, som jeg synes giver den en ekstra god smag. Det skønne ved Tiramisu er, at den kan laves dagen før man f.eks. får gæster, og den er stadig  frisk og fyldt med skøn kaffe smag. En dessert som tiramisu synes jeg kan serveres året rundt, både med og uden bær.

En af de gode ting ved Tiramisu er, at man kan tilføje ens ynglings smagsgivere som i min opskrift er rom. Det kunne også have været den klassiske amaretto eller masala, grappa eller noget uden noget spiritus. Den kan også toppes uden bær og bare drysses med revet chokolade. Mulighederne er mange med denne lagkage.

Tiramisu Opskrift

Den italienske klassiske lagkage tiramisu består af få ingredienser og er nem at lave. Kagen laves af en lækker mascarpone creme, ladyfingers der er dyppet i kaffe og traditionelt amaretto. Amarretto er en italiensk sød mandel likør der passer godt til denne kage og smagen af let bitter kaffe. Jeg bruger normalt en stærk kaffe for at få mere kaffesmag i kagen. Men du kan vælge lige den type kaffe du bedst kan lide.

Prøv også disse desserter: Citronfromage // Rabarbertrifli

Tiramisu

5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Dessert
Køkken: Italiensk
Forb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Antal: 6
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 450 g. mascarpone
  • ½ – 1 dl. god mørk rom kan udelades eller erstattes af andet spiritus
  • 4 æggeblommer
  • 3 æggehvider
  • ½ god stang vanilje som Bourbon
  • 100 g. rørsukker
  • 200 g. ladyfingers
  • 2 dl. stærk kaffe
  • ½ bakke jordbær

Sådan gør du

  • Lav 2 – 3 dl. stærk kaffe, som køles ned.
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland kornene med rørsukkeret.
  • Kom rørsukker og æggeblommer i en skål, som piskes godt sammen til en cremet og luftig masse.
  • Pisk mascarponen sammen med rommen. Tilsæt evt. det halve rom først og smag dernæst til.
  • Vend mascarponen sammen med sukkermassen.
  • Pisk æggehviderne stive og vend dem i tiramisucremen.
  • Dyp ladyfingerne i kaffen, som lægges i bunden af en form. Undlad, at lade dem ligge i kaffen, da der derved bliver for bløde.
  • Hæld dernæst et lag mascarponecreme ovenpå ladyfingeres, og læg et ny lag ladyfingers, indtil toppen er nået. Slut af med mascarponecreme.
  • Sæt tiramisuen på køl et par timer eller indtil næste dag.
  • Skær jordbærerne i skiver, som lægges ovenpå tiramisuen inden servering.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Creme til dessert

Dessert som tiramisu kan anrettes i portionsglas, i et fad eller andet og skæres ud ved bordet. Alle dele er ret nemme når man først går i gang med kagen.

Ladyfingers i italiensk dessert

Ladyfingers, som kagerne hedder kan købes i større supermarkeder.

Hjemmelavet italiensk tiramisu

Du kan enten portions anrette den eller som lave den i en større skål. Begge dele nemme at gå til.

Italiensk klassisk tiramisu

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!