og
Mormor citronfromage

Citronfromage i små glas lavet som en klassisk mormor opskrift er en luftig og forfriskende dessert. Den er utrolig nem at lave og kan tilberedes i god tid som dagen inden.

Desserten citronfromage er en ægte gammeldags ret som nemt hører til en hver moderne servering. Smagen af de syrlige citroner sammen med sødmen passer så godt. Både som afslutning på en perfekt middag, eller til eftermiddagskaffen.

Du kan servere den året rundt, da jeg synes at den syrlige og friske smag i citronfromagen passer perfekt til rigtig mange andre retter. Den er nærmest en mund frisker, og er desuden utrolig dejlig let. Den er blevet en af vores yndlingsdesserter.

Citronfromage opskrift

Denne opskrift på citronfromage er som sagt utrolig let at lave, og den kan uden videre holde sig et par dage i køleskabet.

Jeg har opdelt opskriften i trin, hvilket gør den overskuelig at gå til.

Mens husblassen bløder op i vandet, kan du nemlig nå at piske en lækker og luftig æggesnaps. Æggehviderne piskes også stive og flødeskummet når du også nemt at piske sammen.

Det er altid rart at til en dessert opskrift med citroner at have alle tingene klar når en citronfromage skal samles.

Prøv også disse desserter: Gammeldags Æblekage // Citrontærte // Rødgrød med Fløde

Fromage af citroner

Citronfromage

Citronfromage i små glas lavet som en klassisk mormor opskrift er en luftig og forfriskende dessert.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Dessert
Køkken: Dansk
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 3 timer
Samlet tid: 3 timer 45 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 4 blade husblas
  • 3 stk. æggeblommer
  • 100 g sukker
  • Skallen fra en citron
  • 3 æggehvider
  • 2,5 dl piskefløde
  • 1 dl citronsaft
  • 1 dl. piskefløde
  • Saltsyltede citroner
  • Mynteblade

Sådan gør du

  • Placer husblas i rigeligt vand. Kom en husblas i vandet ad gangen.
  • Lad dem ligge i vandet i 10 minutter, hvorefter de tages op og vandet krammes af.
  • I mellemtiden piskes æg og sukker til en luftig æggesnaps, som stilles til side.
  • Pisk æggehviderne stive eller til du kan vende skålen uden det falder ud.
  • Fløden piskes til en flødeskum. Undlad at piske den meget stiv.
  • Kom husblassen i en skål over et vandbad, hvor husblassen smelter. Det tager omkring 5 – 10 minutter.
  • Pisk citronsaften i den smeltede husblas, som dernæst piskes i æggesnapsen i en tynd stråle.
  • Vend forsigtigt flødeskum i æggesnapsen med en dejskraber, så det hele fordeles.
  • Tag meget lidt af de piskede æggehvider som forsigtig vendes i citronfromagen. Vend derefter resten af æggehviderne i.

Noter

Fordel citronfromagen i små portionsglas, som sættes på køl i 2 – 4 timer for at de sætter sig.
Pisk en portion flødeskum, som kan kommes i en sprøjtepose og sprøjt små dutter ovenpå citronfromagen. Pynt med mynte blade og fint snittet salt syltede citroner.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Tips til opskriften

Sørg for at tage alle ingredienser på nær sukker og husblas ud af køleskabet på samme tid. De skal nemlig have nogenlunde samme temperatur for at fromagen ikke skiller.

Tjek datoen for husblassen. Den bør ikke være for gammel da den i værste fald ikke kan stivne.

Du kan blande citronsaft med appelsinsaft, hvis du ønsker en mildere smag. Eller bruge noget helt andet.

Brug modne økologiske citroner, da du skal bruge skallen fra en af dem. De må endelig ikke være sprøjtet.

Vendt med at pynte glassene med citronfromagen til du skal servere den.

Jeg bruger ofte Marrokansk Syltede Citroner som pynt, hvor de er skåret meget fint og hakket. Den salte smag synes jeg passer perfekt til denne dessert.

Citronfromage opskrift

Citronfromage desserten kan holde sig i omkring 4 – 5 dage i køleskabet, hvor de er overdækket med folie. Undlad at komme flødeskum på, da denne kan blive lidt sur i løbet af kortere tid.

Fromage af citroner

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!