En langtidsstegt and giver den perfekte andesteg eller gåsesteg til jul, da anden eller gåsen beholder sin saftighed og får et lækkert sprødt skind.
Når man langtidssteger en and bliver kødet nænsomt varmet op, så det ikke udtørrer og forbliver dejlig saftigt.
Dette er ret nemt at lave en perfekt tilberedt and, når man følger opskriften og læser mine tips og tricks i forhold til stegning af and, og hvad man skal huske på.
Til jul plejer jeg, at stege anden eller gåsen dagen inden, hvor den næste dag varmes op igen. Samtidig er det også lidt nemmere, at skære den ud når den er lun. Jeg har ikke oplevet, at anden eller for den sags skyld gåsen bliver tør når den opvarmes igen. Vælger du at stege den dagen inden, skal du trække ca. ½ time fra stegetiden.
Langtidsstegt and opskrift på andesteg
Du kan som her fylde anden med svesker og syrlige æbler, som giver anden eller gåsen ekstra smag. Har du købt en frossen and skal du huske, at det tager 2 – 3 dage at tø den op i køleskabet. Et af de køkkenredskaber jeg altid bruger, når jeg især tilbereder juleanden- eller gåsen er et stegetermometer, så jeg er helt sikker på, hvornår den har fået nok. Jeg bruger ofte et trådløst til grillen, så jeg ikke skal drøne ud og ind for, at tjekke om den har
Læs også om disse juleopskrifter: Brunede Kartofler // Andesovs // Hjemmelavet Rødkål // Flæskesteg med sprøde svær
Langtidsstegt And
Ingredienser
And eller Gås
- 1 and af ca. 2 – 3½ kg eller gås af ca 4 – 5 kg.
- 1 – 2 syrlige æbler som f.eks. Ingrid Marie eller Elstar.
- 1 – 2 håndfulde udstenede svesker.
- Salt og peber.
- En klump flomme som gemmes.
Andesovs
- ½ flaske rødvin eller alternativt en mørk øl eller cider
- De yderste vingeled fra gåsen/anden.
- Indmad kråser og hals.
- 1 gulerod i skiver.
- 1/4 knoldselleri.
- 1 stort hakket løg.
- 1 porrer i skiver.
- 4 fed hvidløg.
- En kvist timian.
- 8 hele peberkorn.
- 2 hele enebær.
- 2 hele allehånde.
- 4 hele nelliker.
- Lidt fløde efter behag.
- Mel eller majsstivelse.
Sådan gør du
And eller Gås
- Tø anden eller gåsen op i 3 – 4 fire dage i køleskabet.
- Tag anden eller gåsen ud af køleskabet omkring 2 timer før tilberedning så den ikke er iskold når den tilberedes.
- Når anden eller gåsen er tøet op, skylles den grundigt ind- og udvendig for blodrester og tørres derefter. Skær flommen af som er det fedt, der sidder ved hullet, som gemmes.
- Gumpen skæres af og smides ud. Skær de yderste vingespidser af og læg dem til side sammen med halsen og indmaden. Dette skal bruges til den perfekte sovs.
- Gnid salt og peber ind- og udvendig på anden.
- Læg anden med brystet ned af på en stegerist ovenpå en dyb bradepande.
- I bradepanden kommes alle ingredienser i til sovsen på nær maizena og fløde. Fyld den 2/3 op med vand, som med fordel dryppes over anden ca. hver 30 – 60 minutter.
- Sæt bradepanden i ovnen ved 130 grader uden varmluft og lad den stege i ca. 3 – 5 timer for en and og ca. 4 – 7 timer for en gås.
- Har man mere end en and/gås i ovnen brug varmluft.
- 1/3 i stegetiden vendes anden om på ryggen, brystet op.
- Det kan være en god ide, at tjekke anden eller gåsens temperatur når der er gået ca. 1½ timer. Kernetemperaturen bør være ca. 75 grader for gennemstegt.
- Stiger dens kernetemperatur for hurtigt eller for langsom skruer man ned eller op for varmen.
- Når den næsten er færdig skrues temperaturen op i 5 – 10 for, at få sprødt skind. Hæld først noget af væden fra bradepanden over anden.
- Skal den opvarmes igen kan den være færdig ved ca. 70 grader.
- Serveres anden samme dag skal den hvile i ca. 15 minutter inden den skæres ud. Under tilberedningen smeltes flommen ved lavt blus i en lille kasserolle. Fedtet kan enten bruges dagen der på til opvarmning eller fryses til andre gode ting.
Opvarmning af and
- Læg de udskårne andestykker i en bradepande. Smør alle stykkerne med det smeltede flommefedt. Læg stanniol over bradepanden og stil den i en kold ovn.
- Tænd ovnen på 180 grader og lad anden varme i 20 minutter. Fjern stanniolen skru op for varmen til 225 grader og giv den yderligere 5 – 10 minutter. MEN hold godt øje med at den ikke får for meget.
- Mangler skindet stadig noget sprødhed kan man tænde for ovnens grill i et par minutter, men hold godt øje med den.
Andesovs
- En time inden anden er færdig hældes alt fra bradepanden i en gryde, hvor det koges op og simrer i 45 minutter. Hæld lidt væde i bradepanden for, at anden/gåsen ikke tørre ud.
- Si væden fra, og smag nu skyen til med salt og peber.
- Kom fløde og evt. maizena i for, at tykne den.
- Steger du anden dagen inden, kan du stille den siede sky i køleskabet og fjerne det overskydende fedt, som lægger sig øverst. Du kan altid tilsætte noget af det næste dag, når du smager sovsen til.
Noter
Bør jeg tage min and ud af køleskabet 1 time inden den skal i ovnen?
Ja, det bør du for, at den får stuetemperatur, og ikke er iskold inden i som gør, at det tager 1 time længere, at tilberede den. Kan jeg tilberede anden dagen inden?
Jeps, det er faktisk en rigtig god ide, så sikrer du dig, at den får den rette temperatur og stresser ikke over det. Den bliver lige så god på selve dagen, når du følger fremgangsmåden for opvarmning af den.
Parter anden, smør den med andefedt og opvarm den ved 180 grader i ca. 15 minutter. Jeg skal stege to ænder på samme tid?
Sæt komfuret på varmluft, men sørg for i starten at temperaturen er på 120 grader.
Du kan også starte dagen inden. Hvad nu hvis min and vejer mere eller mindre?
Stor and, længere tid.
Lille and, kortere tid.
HUSK, dog at holde øje med brystets kernetemperatur som skal være 75 grader for at den er færdig. Hvorfor F….. passer din opskrift ikke til mine ænder?
For det første er der faktisk stor forskel på ovne, både hvad angår isolering og temperatur. Derfor kan temperaturen på din ovn varierer med flere grader end min. Den ovn jeg har i mit sommerhus er meget forskellig fra min ovn derhjemme.
For det andet er der også stor forskel på ænder. Jeg har tilberedt alt fra moskus-, berberi- til pekingand, og kødets struktur i ænderne, hvor jeg har oplevet en dyr and være sej i kødet, og omvendt. Er det nu også nødvendigt med det der stegetermometer?
Det bestemmer du, men jeg ville ikke undvære det. Jeg tjekker altid min and undervejs, og juster ud fra bryst temperaturen ovnen.
Der er ikke noget, der er mere surt end, at serverer en tør and eller gås for ens familie juleaften. Hvis du følger min opskrift vil den blive perfekt.
Er du mere til Grillet And eller Gås kan du følge min opskrift HER, hvor jeg griller en and, hvilket jeg gør omkring hvert andet år. Jeg elsker simpelthen den ekstra smag anden eller gåsen får ved, at tilberede den gå grillen. Ønsker du derimod den lidt hurtigere og almindelige måde at stege din and på finder du har jeg ligeledes den helt traditionelle opskrift på Andesteg ved at følge Linket Her.
Under selve opskriften kan du læse om ofte stillede spørgsmål, og nederst på siden kan du læse om min tilberedning af en peking and på 2,2 kg. Jeg har ligeledes lavet nogle rettelser til opskriften.
Langtidsstegt And Perfekt måde at lave anden på
Du kan som her fylde anden med svesker og syrlige æbler, som giver anden eller gåsen ekstra smag. Har du købt en frossen and skal du huske, at det tager 2 – 3 dage at tø den op i køleskabet. Et af de køkkenredskaber jeg altid bruger, når jeg især tilbereder juleanden- eller gåsen er et stegetermometer, så jeg er helt sikker på, hvornår den har fået nok. Jeg bruger ofte et trådløst til grillen, så jeg ikke skal drøne ud og ind for, at tjekke om den har fået nok.
I opskriften finder du også en af de bedste andesovse, som jeg igennem tiden er kommet frem til. Igen er en julesovs alfa omega for om juleaften blev en succes. Jeg ved, at min egen mor ikke synes det er rigtig julesovs, på trods af den har mere smag af and og jul end hendes egen.
Ofte stillede spørgsmål til langtidsstegt and
- Bør jeg tage min and ud af køleskabet 1 time inden den skal i ovnen?
Ja, det bør du for, at den får stuetemperatur, og ikke er iskold inden i som gør, at det tager 1 time længere, at tilberede den.
- Kan jeg tilberede anden dagen inden?
Jeps, det er faktisk en rigtig god ide, så sikrer du dig, at den får den rette temperatur og stresser ikke over det. Den bliver lige så god på selve dagen, når du følger fremgangsmåden for opvarmning af den.
Parter anden, smør den med andefedt og opvarm den ved 180 grader i ca. 15 minutter.
- Jeg skal stege to ænder på samme tid?
Sæt komfuret på varmluft, men sørg for i starten at temperaturen er på 120 grader.
Du kan også starte dagen inden.
- Hvad nu hvis min and vejer mere eller mindre?
Stor and, længere tid.
Lille and, kortere tid.
HUSK, dog at holde øje med brystets kernetemperatur som skal være 75 grader for at den er færdig.
- Hvorfor F….. passer din opskrift ikke til mine ænder?
For det første er der faktisk stor forskel på ovne, både hvad angår isolering og temperatur. Derfor kan temperaturen på din ovn varierer med flere grader end min. Den ovn jeg har i mit sommerhus er meget forskellig fra min ovn derhjemme.
For det andet er der også stor forskel på ænder. Jeg har tilberedt alt fra moskusand, frilandsand berberiand til pekingand, og der er stor forskel på de forskellige ænders kødets struktur. Nogle af de dyre kan været seje i kødet, og de billige ænder mere møre.
- Er det nødvendigt med et stegetermometer?
Det bestemmer du, men jeg ville ikke undvære det. Jeg tjekker altid min andesteg undervejs, og justerer ud fra bryst temperaturen ovnen. Pas dog på, at spidsen af stegetermometeret ikke rammer benene på anden.
Husk at salte anden eller gåsen godt både indvendig og udvendig inden den lukkes til i begge ender, og skær et lille snit ved lårene for, at saften kan løbe ud.
Luk enderne på anden med kødnåle, så æbler og svesker ikke falder ud når den steges i ovnen.
Her i år lavede jeg et lille forsøg med en peking and på 2,2 kg, hvor jeg hvert 30 minut tjekkede kernetemperaturen i brystet. Efter 2 timer lå temperaturen på 60 grader. Efter 3 timer var temperaturen steget til 70 grader og efter 3 timer og 45 minutter var temperaturen på 73 grader, hvorefter jeg tog anden ud og lod den hvile. Brystkødet var rigtig godt, og lårene var en anelse røde ved benet, hvilket ikke gør noget.
Skær selve anden ud lår over- og underlår, vinger, og bryststykket kan deles i op til 8 stykker.
Tak for en god opskrift. Jeg har lige et enkelt spørgsmål mht. stegning af ænderne dagen inden, de skal serveres. Du skriver indledningsvis, at man skal trække en halv time fra stegetiden, men senere (i pkt. 8) står, at den kan være færdig ved 75 gr. Men så er den vel færdig? Skal der ikke sigtes mod en lavere temperatur, hvis den skal genopvarmes?
Hej Jens
Du har fuldstændig ret. Jeg vil lade den være færdig omkring 70 grader.
Glædelig jul og et godt nytår.
Søren
Hej Søren – tak for hurtigt (og godt ?) svar.
Glædelig jul og godt nytår til dig også!
Er temperaturen i brystet ikke lige i underkanten? Så vidt jeg er orienteret hedder det 75 grader, for at salmonella og de værste bakterier ihjel,
Hej Johannes
Jeg har for en sikkerhedsskyld tjekket lidt op på det. Salmonella skulle blive dræbt ved 75 grader.
Glædelig jul og godt nytår.
Søren
Okay 🙂 Jeg synes, der bliver skrevet mange forskellige ting. Personlig, vil jeg nok lige give anden lidt ekstra, bare for at være sikker, da den jo er ret taknemmelig at lave den lille fugl. Men det er jo en smagsag. God jul 🙂
Skal anden ikke vende med brystsiden ned først og senere vendes?
Først med brystet op og dernæst ned. Grunden er, at brystet derved ikke bliver for tørt.
RETTELSE, BRYSTET NED AF OG DERNÆST OP / SØREN
Glædelig jul og et godt nytår.
Søren
Hej Søren
Du skriver under pkt. 3 at brystet skal nedad først ??
Her skriver du omvendt, hvilket er rigtigt ?
Vh Karin
Hej Karin
Brystet nedad først, og når der er gået ca. 1 time vendes dem om.
Glædelig jul
Søren
Hej . Din opskrift er omvendt i forhold til brystsiden op og ned. I opskriften skriver du brystsiden ned først ?,hvilket jeg også plejer at gøre. Men dit argument. For brystsiden op først virker egentlig godt
Ok! Tak for svar – lige et spørgsmål mere. Når væden hældes fra, skal der så ikke nyt i bradepanden?
Jo der skal lidt ekstra væde i bradepanden. Det vil jeg få skrevet ind i opskriften :-).
Super, tak for svar. Jeg glæder mig til at afprøve din opskrift. Det lyder lækkert!
Glædelig jul ?
Og jeg skriver lige hvordan det er gået for mig ☺️
Super det vil jeg bliver glad for :-).
Hej Jette
Tjek lige opskriften igen. Jeg har lavet en opdatering angående stegetiden, og at den skal steges uden varmluft.
Søren
Tjek!??
Hvad hvis jeg skal lave to ænder. Er det så ved varmluft? Skal brystkødet også have en temperatur på 70 grader, nå den laves dagen før? Hvad med lave den i en stegepose?
Hej Majbritt
Ved flere ænder er det fint, at bruge varmluft, bare hold øje med temperaturen.
Dagen før tager du den ud omkring 65 – 67 grader.
Glædelig jul og et godt nytår.
Søren
Hej. Hvor lang stegetid ca ved en and på 4 kg mvh. Anni
Hej Anni
Mit gæt vil være ca. 5 – 6 timer.
Glædelig jul og et godt nytår.
Søren
Hvor meget vand skal der i bradepanden når min 4 kg and ligge på bradepanderisten.?
1 – 2 cm væde. Hvis det giver mening?
Glædelig jul og et godt nytår.
Søren
Lyder som en super god opskrift så den vil jeg give mig i kast med.
Jeg vil stege 2 ænder i dag for at slippe for stressen i morgen 🙂
Men hvilken temperatur skal de steges på når det er varmluft (som vel er bedst ved 2 ænder)?
Og parterer du anden dagen inden også? Eller lægger du dem hele i køleskabet og parterer dem dagen efter?
Opbevarer du dem i pose i køleskabet? Eller hvad gør man bedst ift. de ikke må blive for tørre?
Hej Vivian
125 – 130 grader. Når jeg ikke kan skrive de nøjagtige grader skyldes det, at ovne er forskellige.
Jeg bruger selv kun varmluft når der ovnen er fyldt, når der er noget foroven og for neden. Ellers altid almindelig, da varmen både er lidt kraftigere og tørrer emnerne ud pga. luften.
Jeg parterer dem dagen inden, når de er lune, hvorefter jeg lægger dem i et fad.
Dagen hvor de skal opvarmes smørres de med andefedt.
Glædelig jul og et godt nytår.
Søren
Hej
Jeg er i gang med juleanden – den har fået et par timer ved 130 grader nu. Kan det godt passe den ikke har taget farve overhovedet på nuværende tidspunkt? Den har nået 61 grader…
Hej Kim
Ja det kan det sagtens. Du kan f.eks. nu fyre op for ovnen for, at den får noget farve. Men hold selvfølgelig øje med temperaturen. I morgen når du varmer den op igen vil den også få lidt farve.
Glædelig jul og et godt nytår.
Søren
Hej Søren
Tusinde tak for hurtigt svar
Rigtig glædelig jul til dig også
Hej Søren. Anden er i ovnen efter din opskrift, men skal de væde ved fra starten? Glædelig jul. Vh Mark
Hej Mark
Ja, der skal væde i bradepanden fra starten.
Glædelig jul og et godt nytår.
Søren
Hej Søren – og glædelig jul.
Jeg har købt 12 lækre ferske andelår, da min svigerfamilie er kalkun-elskere, og jeg meget nødigt vil undvære anden helt.
Jeg vil meget gerne medbringe dem forstegtei morgen. Hvor længe vil du da sige, at de skal have i ovnen?
Håber du vil svare, selvom det liggerlidt uden for denne opskrift – jeg har desværre ikke kunnet google mig til det 🙁
Mange julehilsner
Michelle
Hej Michelle
Selvfølgelig må du spørge om det :-).
Du kan enten følge opkriften, hvor de først brunes på en pande eller gøre følgende:
Drys dem med salt og peber.
Brun dem af på en pande.
Læg dem på en braderist med væde og grøntsager i bunden.
Steg dem i ovnen ved 165 i ca. 2 – 2½ time.
Glædelig jul og et godt nytår.
Søren
Mange tak for svar 🙂
Jeg spekulerer bare på, hvor “færdige” de skal være, hvis jeg skal medbringe dem, og varme den op igen?
Hej Søren
Hvid jeg udskære anden, for ar varme den i morgen.
Skal den så udskære med kødet på skrovet, eller skal den udskære i rent kød, som ved servering?
På forhånd tak
Morten
Hej Morten
Det har ingen betydning og du skal udskære den på den måde du vil serverer den i morgen.
Glædelig jul og godt nytår
Søren
Skal den være 65-67 ved brystet, hvis man tilbereder den dagen før eller er ved låret?
Hej Peter
Det vil være fint.
Glædelig jul og et godt nytår.
Søren
Dvs. ved brystet? Tak og i lige måde 🙂
Ja. 🙂
Så fik jeg stegt mine 2 ænder. Tog dem ud da de var lidt over 70 grader ved låret.
Har lige parteret den ene – det var møg svært! Den var slet ikke mør og var også en smule rød.
Kan det virkelig passe?
Er det fordi den steges færdig i morgen?
Og hvordan parterer du den når den ikke er mør og bare “falder fra hinanden” som en and gør hvis den er stegt færdig?
Sidder og tænker om jeg skal sætte den and jeg ikke har parteret i ovnen igen og give den noget mere inden jeg parterer den – så den er mere mør ??
Hej Vivian
Det er jeg ked af, at høre på trods af at temperaturen var på 70 grader ved låret.
Jeg har selv prøvet, hvor de er en smule røde især ved benene, hvor den dagen efter er steges færdig. Du kan også i morgen tjekke stykkerne undevejs, men det kan også være ænderne.
Forrige år tilberedte jeg to forskellige slags ænder. Den ene en dansk økologisk landand og den anden en fransk berberiand. Den danske var sej i kødet og svær at skære ud, og den franske mere saftig og mør.
Jeg håber selvfølgelig, at det lykkes for dig. Eller skriv endelig igen, jeg vil forsøge at svar så hurtig som mulig.
Søren
Godmorgen Søren og glædelig jul ?
Jeg vil stege mine 2 ænder idag sammen i ovnen efter din opskrift – den lyder mega lækkert.
Efter at have læst alle kommentarerne igennem er jeg nu blevet lidt rundforvirret, så vil lige spørge dig:
Hvor lang tid skal de have i ovnen og på hvilken temperatur (uden varmluft)?
Og skal jeg gå efter de 70-75 grader?
Vh Nadia
PS. Ænderne er på 3 kg/stk. ?
Vh Nadia
Hej Nadia
Jeg kan godt forstå det er blevet forvirrende. 🙂
Jeg har opdateret selve opskriften, så den gerne skulle give en bedre vejledning.
Steg dem i 5 – 6 timer ved 120 – 130 varmluft. Du skal gå efter 75 grader for låret og 65 – 70 grader for brystet, da jeg regner med, at du ikke varmer dem op igen.
MEN, HUSK at holde øje med dem da alle ovne er forskellige :-).
Glædelig jul og et godt nytår.
Søren
Hej Søren !
Godt nok har klokken nu passeret middag den 24.12. men jeg forstår intet – har stegt min 3-kgs and i 2 timer på 130 grader – satte for lidt siden stegetermometer i og det viser ved brystet 70 grader, men anden er overhovedet ikke færdig – den kom i kold ovn.- mener du ikke, termometret skal vise 90 grader ???
vh. Inger
Hej Inger
Ved fjerkræ siger man 75 grader ved gennemstegt.
Lidt underlig, at den allerede efter 2 timer er 70 grader. Hvis dit stegetermometer måler rigtig burde den næsten være færdig. Prøv også at tjekke ved låret.
Har du haft ovnen på varmluft?
Når man tager den ud bør den hvile, hvor den også henter nogle grader og samler sig.
Glædelig jul og godt nytår.
Søren
Hej
Står midt i gåsen på 6 kg , det snit ved låret -gøres det fra starten og er det på over eller under siden.
Regner med 7 timer og 5 til min and på 3.6 kg
De pateres i morgen
Go jul
Hej Mette
Ja det er fra starten, og undersiden. Dog er jeg efterhånden holdt op med det, da jeg synes det smider rigelig med god væde fra sig.
Jeg vil for en sikkerhedsskyld følge med i kernetemperaturen på dem begge undervejs, så de ikke får for meget. Begynder temperaturen, at stige for meget så skru ned for ovnens temperatur.
I går stegte jeg en peking and på 3 kg. som røg i ovnen på 130/135 grader, der allerede var færdig efter 3 timer.
Glædelig jul og godt nytår.
Søren
Hej.
Nu skal vi igen med din opskrift og så har jeg bare lige et spørgsmål. Skal rødvinen i med det samme i bradepanden eller er det til når man skal lave sovs dagen efter.
Hvis der ikke skal rødvin i skal der så bare tilsættes vand.
Glædelig jul 🙂
Hej Betina
Ja, rødvinen skal i bradepanden med det samme, plus vand som jeg kan se ikke står i opskriften. Alternativt kun vand :-).
Glædelig jul
Søren
Hej Søren. I opskriften står at den skal starte m,ed brystet nedad og siden- efter 1/3 tid vendes om???? og i kommentarfeltet har du svaret en anden at det er brystet op først ???? hvad er rigtigt?
Hej Anette
Jeg har desværret svaret forkert. Først brystet ned, derefter op.
Bedste hilsner
Søren
super..tak for hurtigt svar
Ps. Kan du fortæller mig om det er en kommentar fra sidste år?
skal brystet nedad fra starten( som der står i opskriften?) ellr opad( som du svarer i kommentarfeltet???)
Hej igen Søren. Jeg er på herrens mark. min and på 3,3 kilo har fået 4 timer og er 78 gr ved brystet og lår – og skal angiveligt have en time mere. Med vand i bradepanden da jeg jo har hældt det dr var i bradepoanden i en gryde for at simre i en lille time. Der kommer rødt saft ud af anden og jeg kan se kødet er rødt ved lårene??? det samme som en del andre skriver herinde. Kan du hjælpe? eller forklare?
Hej Anette
Umiddelbart tænker, at den er klar, da du vel først skal serverer den i morgen?? Hvis det er sådan, og den fortsat er rød når den både har hvilet og er skåret ud, kan du give den et par ekstra minutter i morgen ved opvarmning.
Jeg har selv i går tilberedt en på 3 kg. pekingand, der var færdig efter 3 timer. Brystet var faktisk 80 grader, til min skræk og vi har lige spist den. Kødet var stadig mørt.
Jeg har selv oplevet ved det forsøg jeg har skrevet om, at kødet ved lårbenets ben var lidt rødt, uden at det havde den store betydning.
Når du bruger stegetermometeret stikker du den skråt ned i brystet, så det ikke rammer benet? Det kan nemlig give en falsk temperatur.
Håber du kan bruge mit lange svar?
Bedste hilsner
Søren
Hej Søren,
Så skal vi snart til julemiddagen. Jeg har 2 ænder på hhv 3,7 kg stykket. Min far mener ikke at det er nok. Vi bliver 7 voksne. Jeg mener der er nok. Der er jo også tilbehør og risalamande. Hvad tænker du?
Hej Simon
I min optik burde det være rigeligt.
Hvis vi f.eks. tænker at der er ca 45% rent kød af en and, så svarer det til, at I vil have ca. 3,4 rent kød. Omkring 485g pr. person.
Selv om der er mindre kød er det fortsat en god mængde.
Men det er kun hvad jeg tænker ;-).
Glædelig jul og godt nytår 🙂
Søren
Hej Søren. Tak for svar. Ænderne blev lavet i dag, og de virker lækre, og klar til i morgen. Super at slippe for den stress i morgen! :-). Tager du de parterede ænder ud én time inden, og varmer dem 180 grader i 15 minutter, eller tager du dem bare direkte fra køleskabet, og så i ovnen? 🙂 Glædelig jul!
Hej Simon
Lyder godt, at de ser lækrer ud. :-).
Tag dem ud af køleskabet mindst en time inden i stiller dem i ovnen igen.
Undervejs ved opvarmning er det en god ide, at holde lidt øje med dem.
Glædelig jul
Søren
Hey søren
Tak for din rigtig gode opskrift. Jeg laver min på rotisserie spyd, og er egentlig med på det meste af dine ideer. Ja termometeret er din vigtigste ven idag. Kernetemperaturen skal vel tages hvor kødet er længst om at stege. Det er inderst ved låret. Eller hva? 70 grader ved brystet betyder noget lavere temperatur længere inde. Nå men, jeg er så heller ikke til helt gennemstegt, så pengene passer måske. Hvad temperatur anslår du medium til?
Hej Peter
Tak for rosen, og det lyder virkeligt godt med and på rotisserie, hvilket jeg selv må prøve.
Medium temperatur er ca. 68 grader ved and. Når en hel and skal være gennemstegt lander temperaturen på 75 grader.
Glædelig jul
Søren
Hej SØREN
Du skriver flommen skal gemmes til senere.
Jeg fanger desværre ikke helt til hvad, hvornår og hvordan?
Hej Michael
Jeg har under punkt 15 ved Sådan gør du skriver jeg har man smelter flommen som dernæst bruges til, at smøre anden med hvis den skal genopvarmes næste dag.
Du kan også gemme andefedtet i fryseren, hvis du eksempelvis skal stege kartofler eller andet.
Bedste hilsner
Søren