ForsideFjerkræLangtidsstegt And

Kommentarer

Langtidsstegt And — 58 kommentarer

  1. Pingback:Stegt And eller Gås |

  2. Tak for en god opskrift. Jeg har lige et enkelt spørgsmål mht. stegning af ænderne dagen inden, de skal serveres. Du skriver indledningsvis, at man skal trække en halv time fra stegetiden, men senere (i pkt. 8) står, at den kan være færdig ved 75 gr. Men så er den vel færdig? Skal der ikke sigtes mod en lavere temperatur, hvis den skal genopvarmes?

  3. Er temperaturen i brystet ikke lige i underkanten? Så vidt jeg er orienteret hedder det 75 grader, for at salmonella og de værste bakterier ihjel,

    • Hej Johannes
      Jeg har for en sikkerhedsskyld tjekket lidt op på det. Salmonella skulle blive dræbt ved 75 grader.
      Glædelig jul og godt nytår.
      Søren

      • Okay 🙂 Jeg synes, der bliver skrevet mange forskellige ting. Personlig, vil jeg nok lige give anden lidt ekstra, bare for at være sikker, da den jo er ret taknemmelig at lave den lille fugl. Men det er jo en smagsag. God jul 🙂

    • Først med brystet op og dernæst ned. Grunden er, at brystet derved ikke bliver for tørt.
      RETTELSE, BRYSTET NED AF OG DERNÆST OP / SØREN
      Glædelig jul og et godt nytår.
      Søren

      • Hej Søren
        Du skriver under pkt. 3 at brystet skal nedad først ??
        Her skriver du omvendt, hvilket er rigtigt ?
        Vh Karin

      • Hej . Din opskrift er omvendt i forhold til brystsiden op og ned. I opskriften skriver du brystsiden ned først ?,hvilket jeg også plejer at gøre. Men dit argument. For brystsiden op først virker egentlig godt

  4. Super, tak for svar. Jeg glæder mig til at afprøve din opskrift. Det lyder lækkert!
    Glædelig jul 🎄
    Og jeg skriver lige hvordan det er gået for mig ☺️

  5. Hvad hvis jeg skal lave to ænder. Er det så ved varmluft? Skal brystkødet også have en temperatur på 70 grader, nå den laves dagen før? Hvad med lave den i en stegepose?

    • Hej Majbritt
      Ved flere ænder er det fint, at bruge varmluft, bare hold øje med temperaturen.
      Dagen før tager du den ud omkring 65 – 67 grader.
      Glædelig jul og et godt nytår.
      Søren

  6. Lyder som en super god opskrift så den vil jeg give mig i kast med.
    Jeg vil stege 2 ænder i dag for at slippe for stressen i morgen 🙂

    Men hvilken temperatur skal de steges på når det er varmluft (som vel er bedst ved 2 ænder)?

    Og parterer du anden dagen inden også? Eller lægger du dem hele i køleskabet og parterer dem dagen efter?
    Opbevarer du dem i pose i køleskabet? Eller hvad gør man bedst ift. de ikke må blive for tørre?

    • Hej Vivian
      125 – 130 grader. Når jeg ikke kan skrive de nøjagtige grader skyldes det, at ovne er forskellige.
      Jeg bruger selv kun varmluft når der ovnen er fyldt, når der er noget foroven og for neden. Ellers altid almindelig, da varmen både er lidt kraftigere og tørrer emnerne ud pga. luften.
      Jeg parterer dem dagen inden, når de er lune, hvorefter jeg lægger dem i et fad.
      Dagen hvor de skal opvarmes smørres de med andefedt.
      Glædelig jul og et godt nytår.
      Søren

  7. Hej
    Jeg er i gang med juleanden – den har fået et par timer ved 130 grader nu. Kan det godt passe den ikke har taget farve overhovedet på nuværende tidspunkt? Den har nået 61 grader…

    • Hej Kim
      Ja det kan det sagtens. Du kan f.eks. nu fyre op for ovnen for, at den får noget farve. Men hold selvfølgelig øje med temperaturen. I morgen når du varmer den op igen vil den også få lidt farve.
      Glædelig jul og et godt nytår.
      Søren

  8. Hej Søren – og glædelig jul.
    Jeg har købt 12 lækre ferske andelår, da min svigerfamilie er kalkun-elskere, og jeg meget nødigt vil undvære anden helt.
    Jeg vil meget gerne medbringe dem forstegtei morgen. Hvor længe vil du da sige, at de skal have i ovnen?
    Håber du vil svare, selvom det liggerlidt uden for denne opskrift – jeg har desværre ikke kunnet google mig til det 🙁

    Mange julehilsner
    Michelle

    • Hej Michelle
      Selvfølgelig må du spørge om det :-).
      Du kan enten følge opkriften, hvor de først brunes på en pande eller gøre følgende:
      Drys dem med salt og peber.
      Brun dem af på en pande.
      Læg dem på en braderist med væde og grøntsager i bunden.
      Steg dem i ovnen ved 165 i ca. 2 – 2½ time.
      Glædelig jul og et godt nytår.
      Søren

      • Mange tak for svar 🙂

        Jeg spekulerer bare på, hvor “færdige” de skal være, hvis jeg skal medbringe dem, og varme den op igen?

  9. Hej Søren
    Hvid jeg udskære anden, for ar varme den i morgen.
    Skal den så udskære med kødet på skrovet, eller skal den udskære i rent kød, som ved servering?
    På forhånd tak
    Morten

  10. Så fik jeg stegt mine 2 ænder. Tog dem ud da de var lidt over 70 grader ved låret.
    Har lige parteret den ene – det var møg svært! Den var slet ikke mør og var også en smule rød.
    Kan det virkelig passe?
    Er det fordi den steges færdig i morgen?

    Og hvordan parterer du den når den ikke er mør og bare “falder fra hinanden” som en and gør hvis den er stegt færdig?

    Sidder og tænker om jeg skal sætte den and jeg ikke har parteret i ovnen igen og give den noget mere inden jeg parterer den – så den er mere mør ??

    • Hej Vivian
      Det er jeg ked af, at høre på trods af at temperaturen var på 70 grader ved låret.
      Jeg har selv prøvet, hvor de er en smule røde især ved benene, hvor den dagen efter er steges færdig. Du kan også i morgen tjekke stykkerne undevejs, men det kan også være ænderne.
      Forrige år tilberedte jeg to forskellige slags ænder. Den ene en dansk økologisk landand og den anden en fransk berberiand. Den danske var sej i kødet og svær at skære ud, og den franske mere saftig og mør.
      Jeg håber selvfølgelig, at det lykkes for dig. Eller skriv endelig igen, jeg vil forsøge at svar så hurtig som mulig.
      Søren

  11. Godmorgen Søren og glædelig jul 😊

    Jeg vil stege mine 2 ænder idag sammen i ovnen efter din opskrift – den lyder mega lækkert.

    Efter at have læst alle kommentarerne igennem er jeg nu blevet lidt rundforvirret, så vil lige spørge dig:

    Hvor lang tid skal de have i ovnen og på hvilken temperatur (uden varmluft)?
    Og skal jeg gå efter de 70-75 grader?

    Vh Nadia

    • Hej Nadia
      Jeg kan godt forstå det er blevet forvirrende. 🙂
      Jeg har opdateret selve opskriften, så den gerne skulle give en bedre vejledning.
      Steg dem i 5 – 6 timer ved 120 – 130 varmluft. Du skal gå efter 75 grader for låret og 65 – 70 grader for brystet, da jeg regner med, at du ikke varmer dem op igen.
      MEN, HUSK at holde øje med dem da alle ovne er forskellige :-).
      Glædelig jul og et godt nytår.
      Søren

  12. Hej Søren !
    Godt nok har klokken nu passeret middag den 24.12. men jeg forstår intet – har stegt min 3-kgs and i 2 timer på 130 grader – satte for lidt siden stegetermometer i og det viser ved brystet 70 grader, men anden er overhovedet ikke færdig – den kom i kold ovn.- mener du ikke, termometret skal vise 90 grader ???
    vh. Inger

    • Hej Inger
      Ved fjerkræ siger man 75 grader ved gennemstegt.
      Lidt underlig, at den allerede efter 2 timer er 70 grader. Hvis dit stegetermometer måler rigtig burde den næsten være færdig. Prøv også at tjekke ved låret.
      Har du haft ovnen på varmluft?
      Når man tager den ud bør den hvile, hvor den også henter nogle grader og samler sig.
      Glædelig jul og godt nytår.
      Søren

  13. Hej
    Står midt i gåsen på 6 kg , det snit ved låret -gøres det fra starten og er det på over eller under siden.
    Regner med 7 timer og 5 til min and på 3.6 kg
    De pateres i morgen

    Go jul

    • Hej Mette
      Ja det er fra starten, og undersiden. Dog er jeg efterhånden holdt op med det, da jeg synes det smider rigelig med god væde fra sig.
      Jeg vil for en sikkerhedsskyld følge med i kernetemperaturen på dem begge undervejs, så de ikke får for meget. Begynder temperaturen, at stige for meget så skru ned for ovnens temperatur.
      I går stegte jeg en peking and på 3 kg. som røg i ovnen på 130/135 grader, der allerede var færdig efter 3 timer.
      Glædelig jul og godt nytår.
      Søren

  14. Hej.
    Nu skal vi igen med din opskrift og så har jeg bare lige et spørgsmål. Skal rødvinen i med det samme i bradepanden eller er det til når man skal lave sovs dagen efter.
    Hvis der ikke skal rødvin i skal der så bare tilsættes vand.
    Glædelig jul 🙂

    • Hej Betina
      Ja, rødvinen skal i bradepanden med det samme, plus vand som jeg kan se ikke står i opskriften. Alternativt kun vand :-).
      Glædelig jul
      Søren

  15. Hej Søren. I opskriften står at den skal starte m,ed brystet nedad og siden- efter 1/3 tid vendes om???? og i kommentarfeltet har du svaret en anden at det er brystet op først ???? hvad er rigtigt?

  16. Hej igen Søren. Jeg er på herrens mark. min and på 3,3 kilo har fået 4 timer og er 78 gr ved brystet og lår – og skal angiveligt have en time mere. Med vand i bradepanden da jeg jo har hældt det dr var i bradepoanden i en gryde for at simre i en lille time. Der kommer rødt saft ud af anden og jeg kan se kødet er rødt ved lårene??? det samme som en del andre skriver herinde. Kan du hjælpe? eller forklare?

    • Hej Anette
      Umiddelbart tænker, at den er klar, da du vel først skal serverer den i morgen?? Hvis det er sådan, og den fortsat er rød når den både har hvilet og er skåret ud, kan du give den et par ekstra minutter i morgen ved opvarmning.
      Jeg har selv i går tilberedt en på 3 kg. pekingand, der var færdig efter 3 timer. Brystet var faktisk 80 grader, til min skræk og vi har lige spist den. Kødet var stadig mørt.
      Jeg har selv oplevet ved det forsøg jeg har skrevet om, at kødet ved lårbenets ben var lidt rødt, uden at det havde den store betydning.
      Når du bruger stegetermometeret stikker du den skråt ned i brystet, så det ikke rammer benet? Det kan nemlig give en falsk temperatur.
      Håber du kan bruge mit lange svar?
      Bedste hilsner
      Søren

Skriv meget gerne en kommentar til opskriften eller bloggen