Pasta alla Norma er en lækker klassisk siciliansk pastaret med stegte auberginer i en skøn tomatsauce.
Pastaretten Pasta alla Norma er en dejlig fyldig vegetarisk klassisk ret med pasta og auberginer. Retten stammer fra Catania på Sicilien, og hed oprindelig pasta con le melanzane. En italiensk ret som passer til sommermånederne, men kan sagtens serveres på andre tider af året.
En ting som italienerne er eminente til er at lave perfekt smagfulde pastaretter ud af meget få ingredienser og på kort tid, som i denne pasta alla norma. Derfor er jeg selv fuldstændig forgabt i deres køkken. Et af de vigtigste elementer er brugen af gode råvarer med masser af smag.
Pasta alla Norma opskrift
Retten tager ikke lang tid at tilberede og med få skønne ingredienser. Jeg vil anbefale, at bruge gode kvalitets tomater og flåede tomater i pasta alla norma opskrift. Smagen i tomatsaucen synes jeg gør pastaretten utrolig lækker.
Auberginer og tomatsovs er altid en skøn og nem kombination, noget som bruges en del af på Sicilien. Sammen med en ordentlig håndfuld basilikum får man en autentisk og sund siciliansk opskrift, som samtidig er ret billig.
De stegte auberginer i pasta alla norma var oprindelig aubergineskiver. Jeg er personlig mere til mundrette stykker. Men du kan selvfølgelig gøre det, du synes, der passer bedst til dig.
Prøv: Spaghetti alla Puttanesca
Pasta alla Norma
Ingredienser
- 500 g. pasta rør som rigatoni rigatti eller lignende
- 4 fed hvidløg
- 1 knivspids peperoncini eller chiliflager
- 4 – 5 gode blommetomater
- 1 ds. god flåede tomater
- 1 stor aubergine
- En stor håndfuld basilikum
- Ricotta salata ost eller pecorino romano ost
- Olivenolie til stegning
- Salt og peber og sukker
Sådan gør du
- Hak hvidløgsfeddene og skær tomaterne i mindre tern.
- Varm en pande op til middel varme og kom en god sjat olivenolie i.
- Steg de hakkede hvidløgsfed indtil de bliver glasklare i nogle minutter.
- Tilsæt chiliflagerne og lad dem stege med i et minut.
- Kom de hakkede friske tomater ved som steger med indtil de falder sammen og lidt af væden fordamper.
- Tilsæt de flåede tomater og halvdelen af basilikumbladene.
- Skær auberginen i mundrette tern, som steges gyldne i rigelig olivenolie.
- Kog pastaen som anvist, som regel 10 – 12 minutter i rigeligt saltet vand.
- Vend de stegte aubergine tern i saucen og kom resten af basilikumbladene ved.
- Smag til med salt og peber og lidt sukker.
- Vend de kogte pastaer i saucen.
- Riv ricotta salata ost over og server pasta alla norma.
Noter
Osten i retten hedder ricotta salata, hvilket ikke er særlig brugt herhjemme. I stedet kan man erstatte den med en pecorino romano ost eller parmesanost. Osten synes jeg bør være i den salte ende, da det passer godt til denne pastaret.
Tips til opskriften
Lader du tomat saucen simre i længere tid, vil smagen blive mere kraftig.
Retten kan nemt serveres over flere dage, og holder sig omkring 4 dage i køleskabet.
Pasta alla norma kan godt fryses til senere brug.
Server eventuelt en salat med fetaost i til denne ret.
Pastaen til pasta alla norma synes jeg bør være rigatoni pasta. Det er korte, tykke pastarør som nærmest suger tomatsovsen til sig. Du kan godt bruge andre typer pasta som skruer eller mafalde.
Den ser SÅ lækker ud og det er fantastisk med de få ingredienser.
Er nem at tilberede. Ser fantastisk ud og smager bare godt 😊
Hej Søs
Ja den er helt bestemt nem at tilberede og smager fantastisk.
Tak for din ros :-).
Bedste hilsner
Søren