og

Peruviansk kylling – Pollo a la brasa

af | Airfryer, Fjerkræ, Grill - BBQ, Hovedretter, Opskrifter

Peruviansk grillet kylling, Pollo a la brasa

Pollo al brasa er en klassisk peruviansk grillet kylling som marineres og får en dejlig krydret smag. Prøv kyllingen med en peruviansk aji sauce.

Peruviansk kylling som pollo a la brasa smager fantastisk lækker, og passer rigtig godt til grillen.

Kyllingen marineres i en skøn marinade natten over, og får denne dejlige krydret smag. Retten er samtidig nem at lave, hvilket jeg indimellem holder af så længe smagen sider i skabet. Vi spiser en del kylling, både i hverdagen og weekend. Jeg synes at både en hel, parteret, lår eller bryst har mange gode anvendelses muligheder. Især når jeg bruger grillen er det kærkommen afløser for andet kød.

Vi har næsten altid en hel kylling til grillen i fryseren, eller et par poser brystfilet.

Pollo a la brasa opskrift

Peruviansk kylling opskrift er som sagt nem at gå til. To ingredienser hører til i marinaden, hvilket er panca paste og amarrillo paste, som er peruvianske chilipastes. Begge kan købes på nettet, hvilket jeg selv har gjort et par gange uden problemer. Kan du ikke nå at bestille dem hjem kan du bruge en chu chum paste som flere supermarkeder har. Ellers udelad det og brug en enkelt chilipeber som jalapeno.

I den klassiske opskrift pollo a la brasa løftes skindet fra kyllingen og marinaden kommes mellem skind og kød. Er du doven som jeg var i ovenstående video kan du komme alle ingredienserne i en frostpose sammen med kyllingestykkerne. De får stadig den skønne marinadesmag når de grilles. Det giver lidt mere når den kommes under skindet.

Til retten kan du bruge hele lår eller en hel parteret kylling. Du kan selvfølgelig tilberede dem i ovnen ved 180 grader i ca. samme tid eller i en airfryer ved samme temperatur og tid, hvis du ikke har en grill.

Prøv: Kyllingelår på grill // Pollo Asado Tacos

Pollo a la brasa grillet kylling fra peru

Peruviansk kylling – Pollo a la brasa

Peruviansk kylling eller pollo a la brasa er en lækker grill ret fra Peru
5 fra 1 stemme
Print Gem på Pinterest Bedøm
Ret: Grill, Kylling, Hovedret, Airfryer
Køkken: Peruviansk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Marineringstid: 2 timer
Samlet tid: 3 timer 10 minutter
Antal: 4 personer
Opskrift af: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 kg. hele kyllingelår eller hel kylling
  • 5 fed hvidløg presset
  • 1 spsk. revet ingefær
  • 3 dl. mørk øl som stout eller porter
  • 3 spsk. lys soyasauce
  • 2 spsk. æbleeddike
  • 1 spsk. limesaft
  • spsk. panca paste
  • spsk. amarillo paste
  • tsk. stødt koriander
  • tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. oregano
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Bruger du en hel kylling parteres den i lår, overlår, vinger og brystdele.
  • Bruger du hele lår, anbefales det at dele dem i over- og underlår.
  • Løsn skindet på de parterede kyllingedele.
  • Bland alle ingredienser sammen i en skål, som piskes godt sammen.
  • Løft skindet på kyllingestykkerne, hvori ½ delen af marinaden kommes imellem skind og kød.
  • Kom kyllingestykkerne i en frostpose, hvor resten af marinaden hældes i.
  • Lad kyllingestykkerne marinere i mindst 2 timer helst natten over.
  • Tag kyllingestykkerne ud af køleskabet og frostposen ca. 60 minutter før de grilles eller ovn steges. Gem den resterende marinade.
  • Opvarm grillen, ovnen eller airfryeren til 180 grader.
  • Placer kyllingestykkerne med kødsiden op ad på grillristen som placeres indirekte.
  • Tilberedes de i ovnen eller airfryer placeres de i et ovnfast fad eller airfryerens rist. Følg samme fremgangsmåde som til grill.
  • Pensl dem undervejs med den resterende marinade.
  • Når de er grillet i 30 – 35 minutter vendes de og grilles i 2 – 5 minutter med kødsiden ned ad.
  • Tag dem af grillen og lad dem hvile i 5 minutter inden servering.

Noter

Server med en Aji Sauce og Quinoa salat til.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!

Peruviansk grillet kylling med aji sauce

Tilbehør til peruviansk kylling

Når jeg serverer denne grillet kyllingeret, serverer jeg en fyldig Quinoa Salat, og en peruviansk grøn chilisauce til som hedder Aji Sauce. Den både passer og smager forrygende til grillet kylling. Quinoasalat er nem at vende sammen, og kan nemt laves dagen i forvejen, hvilket gør hele processen supernem til aftensmad på en hverdag.

Quinoa salat med grillet kylling

Tips til opskriften

  • De grillede pollo a la brasa kan nemt serveres kolde eller lune næste dag.
  • Kyllingestykkerne er også rigtig gode til frokost og picnic.
  • Du kan både bruge en hel kylling, hele lår eller kyllinger underlår.

Grillede kyllingelår

Grill kyllingestykkerne i omkring 30 – 40 minutter, hvor de vendes og pensles.

Pollo a la brasa grillet kylling fra peru

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Hans Damm

    5 stars
    Super lækker opskrift og let at lave. Den skal prøves👍

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Hans
      Det er jeg glad for at læse.
      Retten synes jeg er virkelig lækker.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
5 from 1 vote

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!