Quinoasalat er en utrolig lækker smagfuld og mættende salat, som passer utrolig godt til kylling, lam, fisk og kalv.
Quinoa stammer fra Sydamerika, nærmere bestemt Peru og Bolivia. Quinoafrø er udråbt som superfood, da de har et højt protein- og mineralindhold og lav fedtsyre. Smagen er dejlig let og nøddeagtig, og fås i tre farver. Hvid, sort og rød quinoa som derfor gør at de er meget flotte.
Salater som denne med kogt quinoa vendt med avocado, edamamebønner og peberfrugter kan både serveres lun eller koldt. Det rigtig gode med en quinoasalat er, at den kan serveres som tilbehør til en lang række andre ting. Men den kan ligeledes bruges som en mættende frokostsalat eller vegetarret. Den nøddeagtige smag fra frøene gør at den smager godt i sig selv.Mulighederne er derfor rigtig mange med denne salat. En af de perfekte ting ved salaten er, at både quinoa og avocado i sig selv er mættende. Grunden er det høje proteinindhold i begge dele.
Opskrift på Quinoasalat med avocado
En opskrift på quinoasalat er både meget nem og hurtig at lave. Selve quinoafrøene skal altid koges inden brug til salater. Dog kan man ved f.eks. morgenmads grød vende dem i skyr eller yoghurt, hvor de over natten blødes op. Ved kogning af quinoa spirer de, hvilket giver et flot farvespil når man bruger alle tre slags.
De øvrige ingredienser i quinoasalaten har jeg valgt er avocado, edamamebønner, peberfrugter og forårsløg. Avocado bruger jeg selv en del i wraps og til rugbrødsmadder. Edamamebønnerne synes jeg passer utrolig godt i mange slags salater. Derfor er begge dele i denne salat et must for mig. Du kan selvfølgelig altid ændre på det, hvis du ønsker andet i. Andre ingredienser, der passer godt til quinoa, er fintsnittet spidskål og fetaost. I videon hvor jeg præsenterer den nævner jeg fintskårne gulerødder, hvilket jeg har undladt i selve opskriften. Men du kan sagtens tilføje dem.
Prøv: Bulgursalat
Quinoasalat
Ingredienser
- 200 g. blandet røde hvide og sorte quinoa frø
- 4 dl. vand
- 1 spsk. salt
- 200 g. edamamebønner
- 1 stk. rød peberfrugt
- 1 stk. gul peberfrugt
- 1 stk. grøn peberfrugt
- 4 stk. forårsløg
- 2 stk. avocado
- 1 bundt friske korianderblade
- Terriyaki sauce
- Sesamolie
- 1 lime
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skyl quinoaen under rindende vand et par gange.
- Kom quinoaen i en gryde sammen med vandet og salt. Læg låg på gryden.
- Kog quinoaen ved medium varme i 15 minutter, tag gryden er varmen og lad den stå med låg på i 15 minutter.
- Køl eventuelt quinoaen ned.
- Hæld edamamebønnerne i en skål som overhældes med kogende vand.
- Lad dem stå i 10 minutter og hæld vandet fra.
- Skyl forårsløgene som skæres i mindre skiver.
- Skær avocadoerne i halve, fjern stenen og tag kødet ud med en ske. Skær kødet i større tern.
- Skyl peberfrugterne som skæres i små tern.
- Hak groft korianderbladene.
- Vend alle ingredienser sammen på nær terriyaki, sesamolie og limesaft.
- Smag til med lidt terriyaki sauce, sesamolie, saften fra en lime og salt og peber.
Noter
Tips til opskriften
- Quinoasalat kan holde sig 4 – 5 dage i køleskabet.
- Kogte quinoa kan holde sig en uges tid i køleskabet.
- Brug f.eks. hønsefond eller grøntsagsfond i stedet for vand når den koges.
Tilbehør til quinoasalat
En salat som denne passer som nævnt utrolig godt til mange andre ting. Du kan her se hvad jeg synes den er god til som tilbehør. Den kan samtidig bruges som eneste tilbehør pga. mætheden og fylden.
Server den med Nakkekoteletter på Grill, Grillede Tigerrejer på Spyd eller Grillet Lammespyd.
Men salaten passer ikke kun til forår og sommer retter men hele året rundt.
0 kommentarer