Sous Vide opskrifter

Sous videopskrifter

Sous Vide retter

Hvad er Sous Vide og hvordan sous vide tilbereder man? Du finder her en række perfekte sous vide opskrifter på både kød, fisk, fjerkræ, grøntsager og saucer.

Hvad er Sous Vide?

Sous vide er et vandbad, hvor emnet som skal tilberedes, kan være kød, fjerkræ, fisk, grøntsager og meget andet er vakuumpakket.

Sous Vide på fransk betyder under vakuum.

 

Hvad er fordelen ved Sous Vide?

Fordelen ved sous vide tilberedning er at maden vakuumpakkes og nænsomt tilberedes så man får den helt korrekte kernetemperatur. Sous Vide tilberedninger er en perfekt måde at styre temperaturen og tilberedningstiden på, uden nogen udsving som ved eksempelvis stegning.

Maden tilberedes ligeledes ensartet. Når man eksempelvis steger en tyk bøf eller steg bliver overfladen hårdt brunet mens kernen først senere får den korrekte temperatur. Ved Sous Vide tilberedning sikrer man derfor at stegen får en ensartet temperatur. Derfor får man altid en perfekt rosa tilberedt bøf eller culottesteg.

Sous Vide er ligeledes perfekt til kød med fibre, som skal have lang tid i ovnen, dette kan være spidsbryst, hvor man er helt sikker på at kødet er helt perfekt mørt.

 

Hvordan tilbederes maden i sous vide?

Emnet om det er kød eller andet vakuumpakkes og kommes i karet på en bestemt temperatur og tid.

Jo finere kødet er, dvs. jo færre fibre jo kortere tid.

Dette gælder ligeledes grøntsager, hvor rodfrugter skal have længere tid sammenlignet med asparges.

Når maden er færdigtilberedt i sous viden kan man god slukke maskinen eller lade det ligge 30 – 45 minutter såfremt man venter på sine gæster.

Kød som skal have stegeflade brunes eller grilles efterfølgende, hvilket ikke gør noget ved kødets kernetemperatur.

 

Kan man sous vide alt?

Jeg anbefaler at man undlader sous vide tilberede kød som wagyu pga. dets fedtmarmorering, da dette vil smelte.

Steaks som ribeye, entrecotes og mørbrad vil jeg personligt ligeledes undlade at sous vide tilberede pga. det fine struktur.

 

Hvilke Sous Vide udstyr skal man bruge?

For år tilbage var sous vide kun noget et professionelt køkken brugte, da udstyret var utrolig dyrt.

I dag har utrolig mange hjemme køkkener deres eget sous vide udstyr og vakuumpakker.

Der findes i dag forskellige sous vide stave som sættes fast på en stor gryde eller et kar.

Desuden kan man købe sous vide vandbad, som er en beholder med sous vide funktionen.

 

Fordele og ulemper?

Fordelen med sous vide stav er, at de kan bruges i langt de fleste små og store kar og fylder ikke alverden.

Ulempen ved sous vide vandbad er at de kræver plads og de primært har begrænset plads, såfremt det ikke er en professionel udgave.

 

Nedenstående finder du en masse spændende og lækre sous vide opskrifter.

 

Udvalgte Sous vide opskrifter

Koteletter Sous Vide

Koteletter Sous Vide

  Koteletter Sous Vide er en perfekt måde at få de saftigste, møreste og bedste svinekoteletter på. Læs om sous vide tider og temperaturer for de forskellige typer koteletter. Vil man være sikker på at få en saftig kotelet som nakkekotelet eller skaftkotelet vil...

Asparges Sous Vide

Asparges Sous Vide

Store hvide asparges tilberedt i sous viden gør dem utrolig lækre. De får det helt rette al dente bid, og smager også utrolig godt. Det tager ikke mere end 35 minutter, at tilberede dem i sous viden. Måske tænker du, at det ikke kan betale sig når det kun tager 3 – 4...

Béarnaise Sauce Sous Vide

Béarnaise Sauce Sous Vide

Hvordan tilbereder man en béarnaise sauce der ikke skiller? I sous viden selvfølgelig. Jeg kan godt huske, hvordan en béarnaise sauce lige pludselig skiller når man først tror, at den er færdig om lidt, og så går det galt fordi den får en anelse mere varme. Ved at...