Pulled Pork Sous Vide

af | 12. okt 2018 | BBQ/Grill, Hovedretter, Opskrifter, Sous Vide, Svinekød, Teknik

Pulled pork er en skønog lækker spise, selv om vi ind i mellem har fået rigelig af den. En god pulled pork kan sagtens strække sig over et par dage, og kan i det fleste tilfælde passe sig selv under tilberedningen. Jeg har nu efter, at have tilberedt den på grill og i ovn,  også brugt min sous vide til det. Processen strakte sig over 1½ døgn, da jeg sprængte kødet for at sikrer mig, at den ikke skulle være i vandbadet i mere en 24 timer. Jeg valgte ligeledes, at bruge en mindre nakkefilet på 1 kg. Bruger man en større nakkefilet skal man nok regne med, at den skal have en tur på 48 timer i sous viden.

Hvordan var resultatet?
Resultatet var faktisk rigtig godt, og bedre end jeg selv havde forventet.

Hvad med smagen?
Jeg havde efter nakkefileten var tilberedt røget den i grillen for, at give den en mere klassisk smag. Man kan også røge den inden den kommes i sous viden.

Pulled Pork Sous Vide

Fordelen ved sous vide metoden er, at man ikke beslaglægger ovnen i et døgn eller mere, eller skal op før en hvis herre får tøj på for, at tænde op i grillen og passe den gennem et døgns tid.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Sous Vide, Grill, Svinekød, Nakkefilet, Burger, Hovedret
Køkken: Amerikansk, Fransk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 1 day 12 timer
Samlet tid: 1 day 12 timer 30 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Pulled Pork:

  • 1 kg. nakkefilet.
  • 80 g. salt
  • 30 g. sukker
  • 1 liter vand

Dry Rub:

  • 3 tsk. sød paprika
  • 1 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. hvidløgspulver
  • 2 tsk. løgpulver
  • 1 tsk. chipotle pulver
  • 2 tsk. sennepspulver
  • 2 tsk. oregano
  • 1 tsk. timian
  • 1 tsk. peber
  • 3 tsk. fint salt
  • Revet skal fra 2 økologiske lime

Grill:

  • 2 dl. røgflis
  • ½ dl. vand
  • Barbeque Sauce
  • Væden fra vakuum posen

Sådan gør du

Første Dag:

  • Start med, at sprænge kødet i en saltlage som er 8% salt, 3% sukker til 1 liter vand. Husk, at doble op hvis en liter vand ikke er nok.
  • Kom saltlagen i en stor skål, og kom kødet deri. Læg et låg over.
  • Lad kødet sprænge i 12 - 24 timer.

Første Dag Aften eller Anden Dag Morgen:

  • Tag kødet op af saltlagen og dub det tørt med køkkenrulle eller et klæde.
  • Bland alle ingredienserne fra dry rubben sammen, og kværn det i enten en kaffekværn eller i en morter.
  • Massér dry rubben godt ind i nakkefileten.
  • Vakuum pak nakkefileten.
  • Varm sous viden op til 74 grader og lad nakkefileten tilberede i 26 timer. Såfremt nakkefileten er større skal den have lidt længere tid, evt. op til 36 timer.

Tredje Dag:

  • Tag sous vide pakken op af vandbadet, og klip hul i pakken.
  • Hæld væden fra i en skål, som gemmes til når nakkefileten er trukket fra hinanden.
  • Start en grill op, og hæld vand over røgflisen.
  • Placer nakkefileten på grillen, og kom røgflisen i enten en røgbakke til gasgrill eller hæld dem over selve kullene ved kulgrill.
  • Læg løg på grillen, og røg nakkefileten i 15 – 20 minutter.
  • Efterfølgende gives nakkefileten lidt brændt overflade ved, at give den en tur over direkte varme. På den måde får den både lidt ægte brændt og røget smag.
  • Med to gafler trækkes kødet fra hinanden.
  • Bland lidt af væden fra posen sammen med den ønskede barbeque sauce. Dette er for, at sørge for, at kødet ikke bliver for tørt når det serveres.
  • Brug kødet i f.eks. en burger bolle eller serverer det som det er sammen med en hjemmelavet cole slaw.

Noter

Pulled Pork i sous viden er en nem måde, at lade den passe sig selv, uden at beslaglægge ovnen i 1½ døgn, eller stå alt for tidligt op for, at tænde grillen.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Rubben jeg har brugt er en cajun inspireret, som giver sit særpræg til en god pulled pork. Jeg har efter en tur i sous viden smidt den på grillen, hvor den både blev grillet over direkte og røget før den blev trukket fra hinanden.

Læs Også Om: Coleslaw // Pulled Pork på grillen // Porchetta

Fordelen ved sous vide metoden er, at man ikke beslaglægger ovnen i et døgn eller mere, eller skal op før en hvis herre får tøj på for, at tænde op i grillen og passe den gennem et døgns tid. Ved at snyde lidt til sidst får den en rigtig god smag af grill.

Nakkenkammen efter den har hygget sig i vandbadet i 24 timer.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!