Pulled pork tilberedt i sous viden giver en meget lækker og perfekt pulled pork.
Pulled pork er en skøn og lækker spise, selv om vi ind i mellem har fået rigelig af den. En god pulled pork kan sagtens strække sig over et par dage, og kan i det fleste tilfælde passe sig selv under tilberedningen. Efter jeg har lavet pulled pork i grillen og i ovnen er det min sous vides tur.
Processen strakte sig over 1½ døgn, da jeg sprængte kødet for at sikrer mig, at den ikke skulle være i vandbadet i mere en 24 timer. Jeg valgte ligeledes, at bruge en mindre nakkefilet på 1 kg. Bruger man en større nakkefilet skal man nok regne med, at den skal have en tur på 48 timer i sous viden. Fordelen ved at lave en pulled pork i sous viden er at man ikke skal gå og tjekke den når man bruger en kul grill. Det er nemmere i ovnen og på en gas grill.
Når du laver noget i en sous vide er man ret sikker på at emnet som en nakkekam bliver korrekt tilberedt og ekstremt mørt. På den måde kan kødet nemt trækkes fra hinanden.
Sådan bliver resultatet for sous vide tilberedt pulle pork
Resultatet ved sous vide pulled pork var faktisk rigtig godt, og bedre end jeg selv havde forventet. Kødets struktur når det er sous vide lavet er lige som en ovn eller grill tilberedt pulled pork. Men på denne måde er det lidt nemmere.
Læs Også om disse sous vide retter: Beef Short Ribs // Oksetværreb Sous Vide
Pulled Pork Sous Vide
Ingredienser
Pulled Pork:
- 1 kg. nakkefilet.
- 80 g. salt
- 30 g. sukker
- 1 liter vand
Dry Rub:
- 3 tsk. sød paprika
- 1 tsk. spidskommen
- 2 tsk. hvidløgspulver
- 2 tsk. løgpulver
- 1 tsk. chipotle pulver
- 2 tsk. sennepspulver
- 2 tsk. oregano
- 1 tsk. timian
- 1 tsk. peber
- 3 tsk. fint salt
- Revet skal fra 2 økologiske lime
Grill:
- 2 dl. røgflis
- ½ dl. vand
- Barbeque Sauce
- Væden fra vakuum posen
Sådan gør du
Første Dag:
- Start med, at sprænge kødet i en saltlage som er 8% salt, 3% sukker til 1 liter vand. Husk, at doble op hvis en liter vand ikke er nok.
- Kom saltlagen i en stor skål, og kom kødet deri. Læg et låg over.
- Lad kødet sprænge i 12 – 24 timer.
Første Dag Aften eller Anden Dag Morgen:
- Tag kødet op af saltlagen og dub det tørt med køkkenrulle eller et klæde.
- Bland alle ingredienserne fra dry rubben sammen, og kværn det i enten en kaffekværn eller i en morter.
- Massér dry rubben godt ind i nakkefileten.
- Vakuum pak nakkefileten.
- Varm sous viden op til 74 grader og lad nakkefileten tilberede i 26 timer. Såfremt nakkefileten er større skal den have lidt længere tid, evt. op til 36 timer.
Tredje Dag:
- Tag sous vide pakken op af vandbadet, og klip hul i pakken.
- Hæld væden fra i en skål, som gemmes til når nakkefileten er trukket fra hinanden.
- Start en grill op, og hæld vand over røgflisen.
- Placer nakkefileten på grillen, og kom røgflisen i enten en røgbakke til gasgrill eller hæld dem over selve kullene ved kulgrill.
- Læg løg på grillen, og røg nakkefileten i 15 – 20 minutter.
- Efterfølgende gives nakkefileten lidt brændt overflade ved, at give den en tur over direkte varme. På den måde får den både lidt ægte brændt og røget smag.
- Med to gafler trækkes kødet fra hinanden.
- Bland lidt af væden fra posen sammen med den ønskede barbeque sauce. Dette er for, at sørge for, at kødet ikke bliver for tørt når det serveres.
- Brug kødet i f.eks. en burger bolle eller serverer det som det er sammen med en hjemmelavet cole slaw.
Noter
Tilbehør til pulled pork sous vide: Coleslaw // Porchetta
Hvordan smager pulled pork sous vide?
Sous vide pulled pork smager lige så godt som tilberedt på grill eller smoker. Efter nakkekammen var tilberedt i sous vide røgede jeg den i grillen for, at give den en mere klassisk smag. Man kan også røge den inden den kommes i sous viden, hvilket som regel er bedre, da røgen kommer mere ind i kødet. Noget af røgen kan ikke komme dybt nok i kødet efter den har været lavet i sous viden.
Rub´en jeg har brugt er en cajun inspireret, som giver sit særpræg til en god pulled pork. Jeg har efter en tur i sous viden smidt den på grillen, hvor den både blev grillet over direkte og røget før den blev trukket fra hinanden.
Fordelen ved sous vide metoden er, at man ikke beslaglægger ovnen i et døgn eller mere, eller skal op før en hvis herre får tøj på for, at tænde op i grillen og passe den gennem et døgns tid. Ved at snyde lidt til sidst får den en rigtig god smag af grill.
Nakkenkammen efter den har hygget sig i vandbadet i 24 timer.
Tag den sous vide tilberedte nakkekam ud af posen og dup den tør.
0 kommentarer