Skøn grillet hjertesalat er fantastisk med dens let brankede overflade som giver hjertesalaten en rigtig god og lækker grill smag. Den passer perfekt til grillet fisk, fjerkræ som kylling eller en lækker steak. Du kan også servere den ved at rive den i mindre stykker og bruge det som del af en salat.
Vi griller dem ofte i sommerperioden fremfor at lave almindelig blandet sommer salat, da vi holder rigtig meget af den grillede skønne smag de får fra grillen.
Dressing til grillet hjertesalat
Personligt synes jeg også, at det er flot med farven af grønt og sort, og når man desuden bruger en god gammeldags dressing som mormordressing på toppen får med med sikkerhed noget super skønt tilbehør. Mormordressing er tyknet syrlig fløde. Du kan selvfølgelig lave din egen lækre dressing ud af eksempelvis cremefraiche.
Hvad smager grillet hjertesalat så skønt til?
Jeg synes personligt at forskelligt slags kød som porchetta, svinekød tilberedt som pulled pork eller en skøn steak. Men som jeg også anbefaler kan man nemt skære det lille salathoved i mindre stykker og blande det med andet grønt. Det kan være asparges. Den friske asparges smag med grillet hjertesalat passer så godt sammen.
Grillet hjertesalat passer perfekt til: Porchetta på Rotisserie // Bacon Explosion // Pulled Pork
Samtidig er de noget af det nemmeste du kan tilberede. Hvis du ikke kan finde hjertesalat kan denne erstattes med spidskål. Jeg vil anbefale du bruger de mindste du kan købe. De er knap så små og fine disse men smager også skønt når de grilles.
Grillet Hjertesalat
Ingredienser
- 4 hjertesalater eller små spidskål
- Olivenolie
- Salt
Udstyr
Sådan gør du
- Skyl hjertesalaterne og dub dem tørre.
- Del dem på langs og smør skærefladen med olivenolie og drys dem med salt.
- Start grillen op, og grill hjertesalaterne over direkte varme med skærefladen nedad i ca. 1 minut.
- Placer dem dernæst over indirekte varme i ca. 3 – 4 minutter.
Noter
Andre grillede salater
Er du ikke til de små hjertesalater eller vil forsøge, at grille andre former for bladgrønt, kan jeg anbefale nye og små spidskål, hvor man bruger samme metode.
Som et andet alternativ kan jeg sagtens forestille mig, at et grillet hjertesalat skåret i mindre stykker i en blandet salat vil gøre underværker.
0 kommentarer