En skøn autentisk Mormordressing er heldigvis ikke glemt, da dens friske citronsmag og let fedme passer utrolig godt til mange forskellige salater.
Den er samtidig ekstrem nem, at lave og kan holde sig en lille uge i køleskabet, hvilket er en stor fordel med en dressing. Derfor behøver man ikke nødvendigvis skal lave en ny dressing hver dag.
Brug en mormordressing til andre salater
Mormordressingen kan bruges til mange forskellige salater efter ens egen smag. Den har den perfekte kombination mellem fedme og syre, som passer fantastisk godt til forskelligt slags grønt. Jeg har selv brugt den sammen med Grillet Hjertesalat, hvor den virkelig matcher den let grillede hjertesalat.
Jeg har f.eks. brugt dressingen i en MormorSalat eller ovenpå Grillede Spidskål.
Vi bruger den primært i forår og sommerperioden sammen med eksempelvis de ovenstående salater eller bare i en blandet salat.
Prøv også denne dressing: Vinaigrette
Mormordressing
Ingredienser
- 1 dl. Piskefløde
- Saften fra ½ 5 citron
- 0,5 tsk. Rørsukker
- Salt og peber
Sådan gør du
- Hæld piskefløden i en skål, hvori citronsaften kommes ved sammen med rørsukkeret.
- Rør rundt indtil rørsukkeret er opløst.
- Lad dressingen stå i ca. 30 – 60 minutter på køkkenbordet, hvor den pga. kombinationen af citron og fløde vil tykne af sig selv.
- Smag til med salt og peber
Perfekt. Dressingen blev hurtigt tyk – måske kom jeg lidt mere citronsaft i. Men den smagte så godt 🙂
Hejsa
Dejligt at læse at din mormordressing blev god. Den kan godt blive hurtigere tyk men det gør som regel ikke noget :-).
Bedste hilsner
Søren