Mormor Dressing

af | 10. jul 2018 | Opskrifter, Salater, Saucer, Sommer, Tilbehør

Opskrift på mormordressing

En skøn autentisk Mormordressing er heldigvis ikke glemt, da dens friske citronsmag og let fedme passer utrolig godt til mange forskellige salater.
Den er samtidig ekstrem nem, at lave og kan holde sig en lille uge i køleskabet, hvilket er en stor fordel med en dressing. Derfor behøver man ikke nødvendigvis skal lave en ny dressing hver dag.

Brug en mormordressing til andre salater

Mormordressingen kan bruges til mange forskellige salater efter ens egen smag. Den har den perfekte kombination mellem fedme og syre, som passer fantastisk godt til forskelligt slags grønt. Jeg har selv brugt den sammen med Grillet Hjertesalat, hvor den virkelig matcher den let grillede hjertesalat.
Jeg har f.eks. brugt dressingen i en MormorSalat eller ovenpå Grillede Spidskål.

Vi bruger den primært i forår og sommerperioden sammen med eksempelvis de ovenstående salater eller bare i en blandet salat.

Mormordressing

Opskrift på mormordressing

Mormordressing

Mormordressing er heldigvis ikke glemt, da dens friske citronsmag og let fedme passer så godt til mange forskellige salater.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Dressing, saucer, Tilbehør, Salat
Køkken: Dansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 10 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 dl. Piskefløde
  • Saften fra ½ 5 citron
  • 0,5 tsk. Rørsukker
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Hæld piskefløden i en skål, hvori citronsaften kommes ved sammen med rørsukkeret.
  • Rør rundt indtil rørsukkeret er opløst.
  • Lad dressingen stå i ca. 30 – 60 minutter på køkkenbordet, hvor den pga. kombinationen af citron og fløde vil tykne af sig selv.
  • Smag til med salt og peber

Noter

En mormordressing kan holde sig en lille uge i køleskabet, men husk altid at smage til den inden den stilles på bordet.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Dressing til mormorsalat

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. UPH

    5 stars
    Perfekt. Dressingen blev hurtigt tyk – måske kom jeg lidt mere citronsaft i. Men den smagte så godt 🙂

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hejsa
      Dejligt at læse at din mormordressing blev god. Den kan godt blive hurtigere tyk men det gør som regel ikke noget :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!