Mormor Dressing

af | 10. jul 2018 | Opskrifter, Salater, Saucer, Tilbehør

En skøn autentisk Mormordressing er heldigvis ikke glemt, da dens friske citronsmag og let fedme passer utrolig godt til mange forskellige salater.
Den er samtidig ekstrem nem, at lave og kan holde sig en lille uge i køleskabet, hvilket er en stor fordel med en dressing, så man ikke nødvendigvis skal lave en ny dressing hver dag.

Mormordressingen kan bruges til mange forskellige salater efter ens egen smag. Den har den perfekte kombination mellem fedme og syre, som passer fantastisk godt til forskelligt slags grønt. Jeg har selv brugt den sammen med Grillet Hjertesalat, hvor den virkelig matcher den let grillede hjertesalat.
Jeg har f.eks. brugt dressingen i en Mormor Salat eller ovenpå Grillede Spidskål.

Vi bruger den primært i forår og sommerperioden sammen med eksempelvis de ovenstående salater eller bare i en blandet salat.

 

Mormordressing

Mormordressing er heldigvis ikke glemt, da dens friske citronsmag og let fedme passer så godt til mange forskellige salater.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Dressing, saucer, Tilbehør, Salat
Køkken: Dansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 10 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 dl. Piskefløde
  • Saften fra ½ 5 citron
  • 0,5 tsk. Rørsukker
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Hæld piskefløden i en skål, hvori citronsaften kommes ved sammen med rørsukkeret.
  • Rør rundt indtil rørsukkeret er opløst.
  • Lad dressingen stå i ca. 30 - 60 minutter på køkkenbordet, hvor den pga. kombinationen af citron og fløde vil tykne af sig selv.
  • Smag til med salt og peber

Noter

En mormordressing kan holde sig en lille uge i køleskabet, men husk altid at smage til den inden den stilles på bordet.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.