Fyldt Hokkaido Græskar

af | 25. okt 2012 | Grøntsager, Hovedretter, Okse/Kalvekød, Opskrifter

Halloween (Allehelgenaften) står for døren, helt nøjagtig 31 oktober 2012. Allehelgensdag stammer oprindelig fra Europa, men blev afskaffet i Danmark i 1770. Europæiske immigranter tog traditionen med til Amerika, som med tiden udviklede sig til en festdag. Halloween er siden 1990´erne langsomt begyndt, at vinde indpas blandt danskerne, som en ny tradition.

Egentlig burde jeg skrive et indlæg om brugen af et stort almindeligt græskar, men disse har ikke nogen særlig smag i sig selv. Det har til gengæld Hokaido græskar, som kan fås i handlen fra ca. begyndelsen af september. Prisen på dem er faldet en del over de sidste par år. Hokaido græskar kan blive på størrelse med en stor tennisbold og op til en stor håndbold. Hokaidoen kan anvendes til mange forskellige retter og har en krydret sødlig smag.

Denne ret er fyldt Hokaido, hvor jeg har ladet mig inspirere af chilie con carne til fyldet. I stedet for kød kan det erstattes med grøntsager, bønner og ex. ris eller perlebyg.

Ingredienser 4 personer:

  • 1 stor Hokaido
  • 500 gr hakket oksekød.
  • 1 ds flåede tomater eller egne henkogte tomater.
  • 1 hakket løg.
  • 2 fed hakkede hvidløg.
  • 1/5 frisk hakket Hapanero chili.
  • 1 frisk hakket chocolate scotch bonnet chili.
  • 1 stk. chokolade af min. 70%.
  • 1 kanelstang.
  • 1 stjerneanis.
  • 1spsk. koriander frø, der er mortet.
  •  Knivspids cayenne peber.
  • 1 tsk. røget paprika.
  • 2 tsk. chilipulver.
  • 3 – 5 dråber tabasco.
  • 1 ds blandede bønner.
  • Frisk hakket koriander blade.

Ovnbagt Hvidvins Fennikel:

  • 2 fennikel.
  • 2 – 3 fed skiveskåret hvidløg.
  • Smør efter behag.
  • 1½ dl. tør hvidvin.

Kødblanding: Svits hakkede chili, løg og hvidløg ved medium varme. Tag det efterfølgende op og læg til side. Svits kødet, og kom derefter chili, løg og hvidløg i igen. Tilsæt de flåede tomater og de resterende ingredienser på nær de friske koriander blade. Lad det simre ved svag varme i en times tid.

Hokaido: Skær toppen af hokaidoen og fjern det løse kød med kernerne i. Kom kødblandingen i, læg låget på og bag hokaidoen i ovnen i 30 – 40 minutter ved 180 grader.

Bagt fennikel: Skær fennikel i skiver af ca. 3 – 4 mm. Læg det i et ildfast fad, hvor hvidløgene drysset over sammen med små klatter smør. Hæld til sidst hvidvinen ved. Fugt et stykke bagepapir, som lægges over og stikkes ned langs indersiden af fadet. Bages i ovnen ved. 170 – 180 grader i ca. 35 grader.

Servering: Skær et stykke hokaido af, som var det en lagkage. Drys frisk hakket koriander over og server retten med ovnbagt hvidvinsfennikel.

Relaterede indlæg:

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!