og
Fyldt hokkaido græskar

Halloween (Allehelgenaften) står for døren, helt nøjagtig 31 oktober 2012. Allehelgensdag stammer oprindelig fra Europa, men blev afskaffet i Danmark i 1770. Europæiske immigranter tog traditionen med til Amerika, som med tiden udviklede sig til en festdag. Halloween er siden 1990´erne langsomt begyndt, at vinde indpas blandt danskerne, som en ny tradition.

Egentlig burde jeg skrive et indlæg om brugen af et stort almindeligt græskar, men disse har ikke nogen særlig smag i sig selv. Det har til gengæld Hokaido græskar, som kan fås i handlen fra ca. begyndelsen af september. Prisen på dem er faldet en del over de sidste par år. Hokaido græskar kan blive på størrelse med en stor tennisbold og op til en stor håndbold. Hokaidoen kan anvendes til mange forskellige retter og har en krydret sødlig smag.

Denne ret er fyldt Hokaido, hvor jeg har ladet mig inspirere af chilie con carne til fyldet. I stedet for kød kan det erstattes med grøntsager, bønner og ex. ris eller perlebyg.

Prøv også: Græskar med kyllingefyld

Udhulet hokkaido

Ingredienser 4 personer:

  • 1 stor Hokaido
  • 500 gr hakket oksekød.
  • 1 ds flåede tomater eller egne henkogte tomater.
  • 1 hakket løg.
  • 2 fed hakkede hvidløg.
  • 1/5 frisk hakket Hapanero chili.
  • 1 frisk hakket chocolate scotch bonnet chili.
  • 1 stk. chokolade af min. 70%.
  • 1 kanelstang.
  • 1 stjerneanis.
  • 1spsk. koriander frø, der er mortet.
  •  Knivspids cayenne peber.
  • 1 tsk. røget paprika.
  • 2 tsk. chilipulver.
  • 3 – 5 dråber tabasco.
  • 1 ds blandede bønner.
  • Frisk hakket koriander blade.

Ovnbagt Hvidvins Fennikel:

  • 2 fennikel.
  • 2 – 3 fed skiveskåret hvidløg.
  • Smør efter behag.
  • 1½ dl. tør hvidvin.

Kødblanding: Svits hakkede chili, løg og hvidløg ved medium varme. Tag det efterfølgende op og læg til side. Svits kødet, og kom derefter chili, løg og hvidløg i igen. Tilsæt de flåede tomater og de resterende ingredienser på nær de friske koriander blade. Lad det simre ved svag varme i en times tid.

Hokaido: Skær toppen af hokaidoen og fjern det løse kød med kernerne i. Kom kødblandingen i, læg låget på og bag hokaidoen i ovnen i 30 – 40 minutter ved 180 grader.

Bagt fennikel: Skær fennikel i skiver af ca. 3 – 4 mm. Læg det i et ildfast fad, hvor hvidløgene drysset over sammen med små klatter smør. Hæld til sidst hvidvinen ved. Fugt et stykke bagepapir, som lægges over og stikkes ned langs indersiden af fadet. Bages i ovnen ved. 170 – 180 grader i ca. 35 grader.

Bagt fennikel

Servering: Skær et stykke hokaido af, som var det en lagkage. Drys frisk hakket koriander over og server retten med ovnbagt hvidvinsfennikel.


Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Camilla

    hej. Skønne ideer og opskrifter. Den her ældre sag har ikke et print-link – er det noget du kan fikse uden det store besvær??

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Camilla
      Jeg vil sætte det på min liste, men det tager lidt tid at smide opskriften over i det plugin som har printfunktionen.
      Du kan eventuelt markere opskriften og ved print vælge print af markering :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!