Efterårs opskrifter
Efteråropskrifter
Efterårsretter
Jeg har samlet en række lækre og skønne efterårsretter på en side, så du hurtig kan få et overblik over opskrifterne.
Efteråret er for mig en af de skønneste tider på året, hvor vi går fra varme til en køligere temperatur og en forandring i naturen, når bladende på træerne forandrer sig og til sidste falder af.
Selv om jeg elsker foråret og den lyse tid holder jeg lige så meget af efteråret, da det er er på den tid af året hvor jeg sylter og konserverer de grøntsager jeg kan have i haven eller drivhuset som eksempelvis skønne drueagurker, de sidste grønne tomater, hyldebærene og rigtig meget andet. Svampene begyder også at pible frem i skovene og hvem elsker ikke stegte svampe på et stykke brød, eller i en simreret.
Tiden er også der hvor vi langsomt trækker os inde døre, og vi begynder at sætte de store gryder på komforet til klassiske simreretter som Beouf Bourgignon, Coq au Vin, Hokkaido suppe eller Oksehale suppe.
Jeg elsker disse retter der passer sig selv og kun bliver endnu bedre af at stå og simre i mange timer, og blive varmet op dagen efter med endnu mere smag i. Samtidig er det skønt med en dejlig duft der langsomt spreder sig i huset fra ens gryder.
Det kan også være kraftige stege der laves i ovnen og ligeledes udsender de lækreste dufte.
Når efteråret kommer kan jeg bedre nyde de kraftigere rødvine med smag af krydderier, modne bær og terroier, som siden vinter har stået på hylden og ventet med at blive trukket op, og serveret til en kraftig gryderet som Boeuf Stroganoff.
Efteråret er også lig med en helt anden afslapning som jeg oplever passer til maden, da mange af retterne klarer sig selv og kun bliver bedre af længere tilberedning.
Udvalgte efterårsfavoritter
Kantarelsauce
En lækker og nem kantarelsauce som kan serveres til både kalve- og oksekød og fjerkræs retter. Denne sauce med kantareller er utrolig velsmagende og cremet som sagtens kan gøre en afhængig. Det er en af mine bedste sovse med skovens guld som jeg selv har fundet. Jeg...
Svamperagout
Svamperagout er en skøn vegetarisk ragout lavet med masser af smagfulde svampe. Svamperagout med tykke pastarør giver en lækker ret med grøntsager. Denne kødløse svamperagout med masser af de lækreste store portobello svampe og karl johan svampe, giver denne...
Hasselback Butternut Squash – Nem opskrift på butternut i ovn
Nem opskrift på hasselback butternut squash, hvor butternut squash som hasselbagt får en lækker sprød overflade og passer perfekt som tilbehør til aftensmad. Hasselback butternut squash opskrift er en af de utrolig gode aftensmad ideer. Butternut squash i ovn er nemt...
Blomkålsgratin
Blomkålsgratin er en ægte klassisk ret med blomkål og revet ost. Det dejlige sprøde låg af rasp giver blomkålsgratin noget lækkert til den cremede sovs. Mormormad fra firserne som denne grønsagsret med gratinerede blomkål er utrolig dejlig og kan både serveres som en...
Græskarkage – Opskrift på lækker saftig kage med græskar
Græskarkage er en vidunderlig krydret og svampet græskar kage med revet hokkaido, som med orange glasur ovenpå passer perfekt til årstiden. En krydderkage fyldt med masser af revet hokkaidogræskar er utrolig hurtig og nem at bage. Nu når butikkerne bugner med billige...
Mørbradgryde – Klassisk opskrift på gryderet med svinemørbrad
Mørbradgryde er en utrolig populær og lækker ret som med champignon, bacon, wienerpølser, paprika i og ris til er super nem at lave som hverdagsmad til flere dage. Man kan vel godt kalde mørbradgryde for en slags mormorret bare med flere forskellige ingredienser i som...
Ovnbagt Knoldselleri Opskrift på bagt selleri
Ovnbagt knoldselleri er en nem og perfekt måde at lave noget virkeligt lækkert tilbehør på med en mild nøddeagtig smag der passer til rigtig meget. Knoldselleri er en rodfrugt jeg elsker at bruge i mit køkken. Den har den skønneste smag, som kan forvandles til en...
Flødekartofler De bedste flødestuvede kartofler
Flødekartofler er utrolig nemme at lave og her får du den bedste opskrift på de perfekt cremede flødekartofler med ekstra smag af løg og revet ost. I min opskrift på flødekartofler har jeg brugt løg, hvidløg og lidt revet ost mellem kartoffellagene, som giver den...
Dampede Hjertemuslinger med øl og kål
Hjertemuslinger dampet i øl med savoykål er en perfekt måde at tilberede disse skønne muslinger på. De er mindre end blåmuslinger men har masser af skøn smag. Selv om hjertemuslinger er lidt mindre end mange andre muslinger er de proppet med den skønneste smag, og...
Flowersprouts kål med hokkaido
Vinter salat af sprøde flowersprouts kål og skønne bagte hokkaido og sprøde æbler er en perfekt måde at bruge denne kåltype på. Hvad er Flowersprouts Kål? Flowersprouts er en forholdsvis ny kåltype, som er en krydsning mellem grønkål og rosenkål. Kålen har den skønne...