Efterårs opskrifter
Efteråropskrifter
Efterårsretter
Jeg har samlet en række lækre og skønne efterårsretter på en side, så du hurtig kan få et overblik over opskrifterne.
Efteråret er for mig en af de skønneste tider på året, hvor vi går fra varme til en køligere temperatur og en forandring i naturen, når bladende på træerne forandrer sig og til sidste falder af.
Selv om jeg elsker foråret og den lyse tid holder jeg lige så meget af efteråret, da det er er på den tid af året hvor jeg sylter og konserverer de grøntsager jeg kan have i haven eller drivhuset som eksempelvis skønne drueagurker, de sidste grønne tomater, hyldebærene og rigtig meget andet. Svampene begyder også at pible frem i skovene og hvem elsker ikke stegte svampe på et stykke brød, eller i en simreret.
Tiden er også der hvor vi langsomt trækker os inde døre, og vi begynder at sætte de store gryder på komforet til klassiske simreretter som Beouf Bourgignon, Coq au Vin, Hokkaido suppe eller Oksehale suppe.
Jeg elsker disse retter der passer sig selv og kun bliver endnu bedre af at stå og simre i mange timer, og blive varmet op dagen efter med endnu mere smag i. Samtidig er det skønt med en dejlig duft der langsomt spreder sig i huset fra ens gryder.
Det kan også være kraftige stege der laves i ovnen og ligeledes udsender de lækreste dufte.
Når efteråret kommer kan jeg bedre nyde de kraftigere rødvine med smag af krydderier, modne bær og terroier, som siden vinter har stået på hylden og ventet med at blive trukket op, og serveret til en kraftig gryderet som Boeuf Stroganoff.
Efteråret er også lig med en helt anden afslapning som jeg oplever passer til maden, da mange af retterne klarer sig selv og kun bliver bedre af længere tilberedning.
Udvalgte efterårsfavoritter
Ovnbagt Knoldselleri Opskrift på bagt selleri
Ovnbagt knoldselleri er en nem og perfekt måde at lave noget virkeligt lækkert tilbehør på med en mild nøddeagtig smag der passer til rigtig meget. Knoldselleri er en rodfrugt jeg elsker at bruge i mit køkken. Den har den skønneste smag, som kan forvandles til en...
Flødekartofler De bedste flødestuvede kartofler
Flødekartofler er utrolig nemme at lave og her får du den bedste opskrift på de perfekt cremede flødekartofler med ekstra smag af løg og revet ost. I min opskrift på flødekartofler har jeg brugt løg, hvidløg og lidt revet ost mellem kartoffellagene, som giver den...
Dampede Hjertemuslinger med øl og kål
Hjertemuslinger dampet i øl med savoykål er en perfekt måde at tilberede disse skønne muslinger på. De er mindre end blåmuslinger men har masser af skøn smag. Selv om hjertemuslinger er lidt mindre end mange andre muslinger er de proppet med den skønneste smag, og...
Flowersprouts kål med hokkaido
Vinter salat af sprøde flowersprouts kål og skønne bagte hokkaido og sprøde æbler er en perfekt måde at bruge denne kåltype på. Hvad er Flowersprouts Kål? Flowersprouts er en forholdsvis ny kåltype, som er en krydsning mellem grønkål og rosenkål. Kålen har den skønne...
Butternut Squash Suppe
Butternut squash suppe er en perfekt nem og dejlig suppe, som smager fantastisk og er hurtig at lave af butternut squash. Butternut squash suppe med kokosmælk kan minde lidt om en thai suppe, men er mere fyldig og mættende på trods af den lækre thaismag den får fra...
Tarte Tatin med Æbler
Tarte Tatin er en skøn klassisk fransk æbletærte der bages på hovedet, da fyldet ligger nederst, og vendes når den serveres. Tærten smager dejligt lækker af æbler. Den klassiske franske tærte Tarte Tatin der bages upside - down kan laves med forskellige ingredienser,...
Vildtgryde med Svampe
Vildtgryde er en utrolig nem og lækker opskrift på vildtkød med svampe og bacon. En skøn simret ret med masser af dejlig smag af dyrekød. En dejlig vildtgryde med bacon og fløde er en perfekt simreret i efterårsmånederne, hvor solen går hurtigere ned, og temperaturen...
Svampetærte
En skøn opskrift på den bedste Svampetærte der passer perfekt til både frokost og aftensmad. Svampetærten med blandede svampe er super nem at lave. Nu er vi også landet i efterårsmånederne med masser af svampe i skoven. Jeg elsker svampe i deres forskellige former og...
Hokkaido Fritter
Hokkaido fritter er en skøn måde at få lækker tilbehør på af hokkaido græskar, som kan serveres til utrolig mange forskellige slags retter. Lige fra Langtidsstegt kalveculotte til Kylling på Grillen.Man kan sagtens bruge hokkaido fritter i stedet for kartofler og...
Rosenkålssuppe
Vidste du, at rosenkålssuppe smager afsindig godt? Rosenkålssuppe er en skøn suppe som ikke er bitter, men i stedet rund og fyldig og meget nem, at tilberede. Vi er selv utrolig glade for rosenkål i alle mulige afskygninger, som stegte, kogte, blancherede i salater og...