og

Efterårs opskrifter

Efteråropskrifter

Efterårsretter

Jeg har samlet en række lækre og skønne efterårsretter på en side, så du hurtig kan få et overblik over opskrifterne.
Efteråret er for mig en af de skønneste tider på året, hvor vi går fra varme til en køligere temperatur og en forandring i naturen, når bladende på træerne forandrer sig og til sidste falder af.
Selv om jeg elsker foråret og den lyse tid holder jeg lige så meget af efteråret, da det er er på den tid af året hvor jeg sylter og konserverer de grøntsager jeg kan have i haven eller drivhuset som eksempelvis skønne drueagurker, de sidste grønne tomater, hyldebærene og rigtig meget andet. Svampene begyder også at pible frem i skovene og hvem elsker ikke stegte svampe på et stykke brød, eller i en simreret.

Tiden er også der hvor vi langsomt trækker os inde døre, og vi begynder at sætte de store gryder på komforet til klassiske simreretter som Beouf Bourgignon, Coq au Vin, Hokkaido suppe eller Oksehale suppe.
Jeg elsker disse retter der passer sig selv og kun bliver endnu bedre af at stå og simre i mange timer, og blive varmet op dagen efter med endnu mere smag i. Samtidig er det skønt med en dejlig duft der langsomt spreder sig i huset fra ens gryder.
Det kan også være kraftige stege der laves i ovnen og ligeledes udsender de lækreste dufte.

Når efteråret kommer kan jeg bedre nyde de kraftigere rødvine med smag af krydderier, modne bær og terroier, som siden vinter har stået på hylden og ventet med at blive trukket op, og serveret til en kraftig gryderet som Boeuf Stroganoff.

Efteråret er også lig med en helt anden afslapning som jeg oplever passer til maden, da mange af retterne klarer sig selv og kun bliver bedre af længere tilberedning.

Udvalgte efterårsfavoritter

Kantarelsauce

Kantarelsauce

En lækker og nem kantarelsauce som kan serveres til både kalve- og oksekød og fjerkræs retter. Denne sauce med kantareller er utrolig velsmagende og cremet som sagtens kan gøre en afhængig. Det er en af mine bedste sovse med skovens guld som jeg selv har fundet. Jeg...

Blomkålsgratin

Blomkålsgratin

Blomkålsgratin er en ægte klassisk ret med blomkål og revet ost. Det dejlige sprøde låg af rasp giver blomkålsgratin noget lækkert til den cremede sovs. Mormormad fra firserne som denne grønsagsret med gratinerede blomkål er utrolig dejlig og kan både serveres som en...