Gulerodssuppe er en nem opskrift på en skøn aromatisk suppe til hele året rundt.
Gulerødder har vi næsten altid i køleskabet og bruges i vores køkken flittigt. Både som rå, i salater, gryderetter og bagte. Når de bruges i suppe får man en utrolig dejlig gulerodssuppe med masser er smag. Gulerødder har en anelse sødme, hvilket jeg synes passer perfekt til supper. Især når suppen af gulerødder kombineres med ingefær og krydderier.
En suppe som denne kan både serveres som den er. Men gulerodssuppe opskrift med ingefær smager virkelig også godt med rejer eller tilberedt kyllingebryst til.
Supper med rodfrugter som gulerødder er vanvittig billige at lave, og der er ligeledes til flere dage. En af de perfekte hovedretter til travle hverdags aftener.
Gulerodssuppe opskrift
Opskrift på gulerodssuppe kan næsten ikke være nemmere. Udover omkring 1 kilo gulerødder tilsætter jeg løg, hvidløg og ingefær lidt krydderier og fond. Man bliver forbløffet over hvor lidt der skal i denne suppe for at den smager ekstrem godt. Jeg tilsætter ligeledes saften fra en appelsin, og du kan også komme citron eller limesaft i.
Jeg har valgt at bruge min stavblender efter gulerødderne er kogt helt møre. Men du kan nemt bruge en blender. Dog vær lidt forsigtig pga. trykket fra varmen. Gulerodssuppen får en dejlig tyk og cremet konsistens. Såfremt du synes den er for tyk, kan der tilsættes mere vand eller fond. Husk selvfølgelig at smage efter om der skal mere salt, peber og eventuelt appelsinsaft i.
Prøv: Hokkaidosuppe
Gulerodssuppe opskrift på cremet nem suppe
Ingredienser
- 1 stk. løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. revet ingefær
- 1 kg. gulerødder
- 1 spsk. korianderfrø
- 1 tsk. spidskommen
- 1 stk. appelsin
- 1 l. grønsagsfond eller vand
- 1 dl. creme fraiche 18%
- Olie til stegning
Tilbehør
- Creme fraiche
- Koriander
- Rejer eller kylling
Udstyr
Sådan gør du
- Fjern skallen fra løg og hvidløg som skæres i tern.
- Riv ingefæren.
- Skræl gulerødderne, som skæres i skiver.
- Varm en større gryde op ved mellem varme, og kom 2 spsk. olie i.
- Sauter løg, hvidløg og ingefær indtil de er glasklare ca. 5 minutter.
- Tilsæt gulerødder og krydderier som sauterer med i et par minutter.
- Kom dernæst saften fra en appelsin i sammen med fond eller vand.
- Kom låget på gryden som småkoger i 30 – 45 minutter indtil gulerødderne er helt møre.
- Blend suppe med en stavblender eller blender.
- Er suppen for tyk kan der tilsættes mere fond eller vand.
- Tilsæt creme fraichen og lad suppe boble 10 minutter mere indtil den serveres.
Noter
Tips til suppe opskriften
- Gulerodssuppe kan holde sig på køl i en lille uges tid.
- Husk altid at varme suppen op igen til kogepunktet.
- Suppen kan nemt fryses i frostposer.
- Brug eventuelt andre rodfrugter som knoldselleri eller persillerod sammen med gulerødderne.
- Creme fraichen kan enten udelades eller udskiftes med fløde eller flødeost.
0 kommentarer