Hokkaidosuppe er en skøn og lækker cremet græskarsuppe som er vidunderlig nem, at lave.
Det dejlige med en hokkaidosuppe er, at man kan variere opskriften på ufattelig mange forskellige måder som passer lige til ens egen smag. Jeg serverer min version med ristet Fanøskinke og frisk hakket koriander til som topping. Men man bruge de toppings man selv ønsker eller synes smager bedst til suppen.
Som sagt kan man tilberede opskriften på hokkaidosuppe på mange forskellige måder og med de krydderier man selv synes er bedst. Jeg har i denne opskrift brugt lidt chili, som giver en anelse styrke til suppen. Det passer rigtig godt i de kolde vintermåneder, at den har noget power så man får varmen ved suppen.
Opskrift på Hokkaidosuppe
En hokkaidosuppe er virkelig hurtig og nem, at lave, da den kun skal skæres i mindre stykker. Kommes i en gryde med vand eller en fond i. Dernæst koges den mør i små 20 minutter og til sidst blendes.
Jeg vil tro, at man kan lave den på omkring 35 minutter, hvilket må være meget hurtig for tilberedning af aftensmaden.
Vi laver tit en stor portion hokkaidosuppe, så vi har til flere dage og er der stadig noget til overs bliver det lagt i fryseren.
Man kan nemt bruge suppen til en skøn forret med lidt skaldyr som rejer eller lidt stegt kammuslinger i.
Prøv også disse skønne efterårs retter: Blomkålssuppe med kammusling // Rød linsesuppe med ristet laks // Grønkålssuppe
Hokkaidosuppe Nem og lækker opskrift
Ingredienser
- 1 Hokkaido af ca. 1 kg
- 1/4 kvart groftskåret knoldselleri
- 3 stk. skalotteløg
- 3 fed hvidløg
- 1 stk. Chili
- 1 hakket frisk ingefær af ca. 2 x 2 cm
- Frisk hakket timian
- Frisk hakket koriander
- 1 liter grøntsagsfond eller hønsefond
- Olivenolie
- 10 skiver fanøskinke eller bacon
Sådan gør du
- Hokkaidoen vaskes og skæres over.
- Fjern kernerne med en ske, hvorefter den skæres i grove tern. Lad skrællen side på, da den afgiver smag og er sund.
- Skræl knoldselleriet som skæres i grove tern.
- Fjern skallen fra løgene, hvidløgsfedene og skræl ingefæren.
- Skær løg, hvidløgsfed og ingefær i små tern.
- Flæk chilien og fjerne kernerne såfremt man ønsker en mildere styrke og skær den dernæst i små tern.
- Svits løg, hvidløg, ingefær og chili i olivenolie i ca. 3 minutter ved middel varme.
- Tilsæt hokkaido og knoldselleri, lad det sautere i 5 minutter, hvorefter vand og fond hældes ved.
- Det hele skal simre ved svag varme i en time, hvorefter det blendes med en stavblender.
- Smag til med timian, salt og peber og tilsæt evt lidt vand for, at gøre den lidt tyndere.
- Skær fanøskinken eller baconen i tern.
- Svits fanøskinken eller bacon i lidt olie på en pande.
- Server suppen med den sprøde Fanøskinke, frisk hakket koriander og creme fraiche eller skyr til.
Noter
Samtidig passer den lidt søde hokkaido græskar og den stærke chili rigtig godt som modspil til hinanden. Jeg er kommet til, at holde rigtig meget af Hokkaido græskar, og bruger den til mange forskellige ting. En af de skønne ting ved denne grøntsag er, at den er utrolig sund, og desuden smager utrolig godt.
Tips om hokkaido
Eftersom hokkaido græskar begynder at være i sæson fra omkring august af passer hokkaidosuppen rigtig godt til de kolde efterårs og vintermåneder.
Du kan læse mere om Hokkaido og andre græskar i dette link HER, hvor der er en masse spændende link til andre græskar opskrifter. En af de opskrifter vi bruger rigtig meget Hokkaido til er som pommes fritter med appelsinsaft og chili. De to ingredienser sammen med den lidt sødlige Hokkaido er fantastisk. Mulighederne er fantastisk mange når man laver noget med hokkaido græskar.
Når jeg serverer hokkaidosuppe hælder jeg suppen op i en dyb tallerken eller skål, og drysser lidt sprød fanøskinke rundt om, og hakket koriander i midten. Serveret med godt brød og evt. lidt creme fraiche til er den en vidunderlig lækker ret.
Hokkaido suppe med lidt cremefraiche og sprøde bacontern.
Når man drysser lidt frisk koriander over hokkaido suppen giver det suppen en ekstra lækker smag.
0 kommentarer
Trackbacks/Pingbacks