og

Grønkålssuppe, fra mormors gryder.

af | Efterår, Forretter, Hovedretter, Opskrifter, Supper, Vegetar

Opskrift på grønkålssuppe

Grønkålssuppe er super skøn og meget sund suppe som samtidig er fuld af dejlig smag.

Suppe af grønkål er skøn flere dags mad der kun skal varmes op og kan serveres med eller uden tilbehør. Jeg har serveret denne grønkålssuppe med sprød bacon til der giver selve suppen noget dejlig knas og ekstra smag. Den godt være som ren vegetarisk gammeldags suppe uden kød til. Ønsker du store stykker grøntsager skal du huske at disse op inden suppen blendes.

Andre gode opskrifter: Hønsekødssuppe // Hokkaidosuppe // Porresuppe

Opskrift på grønkålssuppe

Grønkålssuppe

Skøn suppe fra mormors gryder.
1 fra 1 stemme
Udskriv Gem på Pinterest Bedøm
Ret: Opskrift, Grøntsager, Hovedret, Suppe
Køkken: Dansk
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 Personer
Opskrift af: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 2 skalotteløg
  • 6 kartofler
  • 2 gulerødder
  • 2 l hønsefond
  • 500 g frisk grønkål
  • 6 kviste timian
  • 3 laurbærblade
  • 6 skiver bacon skåret i tern
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skær skalotteløget i tern.
  • Skræl kartofler og gulerødder som skæres i mindres tern.
  • Varm en stor gryde op ved middelhøj varme, og kom lidt olie i bunden, hvor løgene sauteres i indtil de er glasklare.
  • Tilsæt dernæst kartofler og løg som svitses i et par minutter sammen med løgene.
  • Dernæst tilsættes hønsefonden eller grøntsagsfonden sammen med timiankviste og laurbærblade.
  • Lad suppen simrer i 30 minutter under låg, hvorefter timiankviste og laurbærblade tages op.
  • Riv eller skær grønkål bladene af stokkene.
  • Hvis du ønsker stykker af gulerødder i suppen skal du tage dem op inden suppen blendes.
  • Sørg for skylle bladene grundigt for jord andet.
  • Hak bladene til en passene størrelse.
  • Kom grønkål bladene i suppen som koger med i 5 minutter.
  • Blend suppen med en stavblender og tilsæt fløden.
  • Varm suppen op mens baconen svitses sprød på en pande.

Noter

Grønkålssuppen kan meget nemt opvarmes dagen efter og smager stadig skønt.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!

Hvad skal man bruge til en en grøntkålssuppe udover masser af frisk og sund grønkål?

Jeg bruger i min opskrift på grønkålssuppe hønsefond, hvilket kan udskiftes med en grøntsagsfond. Er det nødvendigt at bruge en fond i en suppe som denne? Efter min mening ja, da en fond giver suppen meget mere ekstra smag og fylde, som kun gøre den endnu bedre.

Efter en nytårs forret stod jeg med en bunke grønkål tilovers. Skulle jeg lave en gang grønkålssuppe eller bare blanchere det som tilbehør. Jeg tror det er tæt på, at være 15 år siden jeg sidst har smagt denne suppe af grønkål. Den gang var det mere en hade suppe, men nu smager den rigtig godt. Især i de kolde måneder, hvor vi fik suppen til aftensmad.

Jeg har valgt en opskrift med udgangspunkt i hønsefond,hvor jeg bruger kødet i grønkålssuppen. Oprindeligt skulle det være med svine skank, men vi er jo i januar måned hvor jeg ind i mellem starter meget sundt ud. Du kan som jeg skriver i selve opskriften nøjes med bacon stykker eller helt undlade det.

Grønkålen

Grønkål er en klassisk vintergrøntsag, som kan klare frosten hvilket gør den meget hårdfør. Du kan selv købe store grønne og røde grønkål i potter som holder vinteren over. Den er samtidig utrolig sund og nærende som andre kåltyper men masser af vitaminer i sig. Sæsonen er fra omkring oktober til marts måned.

Hjemmelavet grønskålssuppe

Server grønkålssuppen med eksempelvis hønsekød i eller sprød bacontern. Suppen kan selvfølgelig serveres helt klassisk uden andet til.

Grønkål skåret i mindre stykker

Sørg altid for at skylle grønkålen grundigt for jord og andet. I dag man du købe skyllet og skåret grønkål i mange supermarkeder, hvilket spare en noget tid på en travl hverdag.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

4 Kommentarer

  1. Jens

    Kan man ikke købe færdig suppe? Mener at have set det

    Svar
    • Søren

      Hej Jens
      Hvis du tænker på færdig grønkålssuppe mener jeg, at have set det i frossen tilstand.
      Jeg kunne forestille mig, at det er sæson bestemt, hvornår det kan købes.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  2. thomas

    1 star
    Det har da intet med mormor suppe at gøre. Mormor brugte grisehaler stegeflæsk kraftben porre og lavede en rigtig suppe. En grønkålssuppe skal have lidt meljævning til sidst så den hænger sammen. Synd at de gamle danske opskrifter helt bliver forvaskede og forsvinder

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Thomas
      Godt ord igen ;-).
      Det er helt rigtig, at man før i tiden brugte grisehaler, grisekraft ben med mere.
      I dag vil de fleste værge sig ved at bruge det. Derfor har jeg i min opskrift valgt hønsefond, som ligeledes er let tilgængelig. Det kan selvfølgelig udskiftes med en svinefond.
      Jeg er ikke enig med dig, at de gamle danske opskrifter bliver forvasket og forsvinder tværtimod.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Trackbacks/Pingbacks

  1. Stegt flæsk med persille sauce | GASTROmad - [...] Grønkålssuppe, fra mormors gryder. [...]
1 from 1 vote

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!