En ægte gammeldags hjemmelavet hønsekødssuppe lavet på suppe høne eller kylling smager fantastisk lækkert.
Hønsekødssuppe og andre supper er meget ofte noget vi tænker er lig de frosne supper fra Mou. Selv om supperne fra Mou er ret velsmagende, smager en hjemmelavet suppe noget bedre. Samtidig kan man komme de ingredienser i man elsker, og sætte sit helt eget præg på ens færdiglavet suppe.
Når jeg laver en hønsekødssuppe fra bunden bruger jeg enten en stor suppehøne eller en stor kylling, alt afhængig af hvad jeg kan købe.
Det bedste for mig ved at bruge en kylling eller høne er, at jeg anvender alt kødet i suppen, som giver et utrolig lækkert præg på den færdige suppe.
Andre skønne supper: Tomatsuppe // Gullaschsuppe // Fransk Løgsuppe // Oksehalesuppe
Hønsekødssuppe Gammeldags og nem opskrift på hønsekødssuppe
Ingredienser
- 1 høne eller kylling af 1½ – 2 kg
- 4 liter vand
- 2½ dl. kalvefond
- 1 løg
- 2 porre toppe
- 5 laurbærblade
- 4 stængler timian
- 8 persillestængler
- ½ tsk. peberkorn
- 6 stk. gulerødder
- 3 stk. persillerødder
- ½ knoldselleri
- 3 porre
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skyl hønen eller kyllingen for urenheder.
- Kom hønen eller kyllingen i en stor suppegryde, og hæld vandet ved.
- Lad det koge op og skum urenhederne fra.
- Lav en suppevisk af porrertoppe, laurbærblade, timian og persillestængler ved at binde dem sammen med kødtråd som kommes i gryden med hønen eller kyllingen.
- Kom peberkornene i en tepose som ligeledes kommes i gryden sammen med løget.
- Kog hønen eller kyllingen i 3 timer. Såfremt det er en kylling kan man nøjes med 1½ time.
- Skræl gulerødder, persillerødder, knoldselleri som skæres i tern.
- Flæk porrerne som skylles grundigt for jord, og skæres i skiver.
- Når hønen eller kyllingen har kogt tages den op af suppen.
- Lad den køle lidt ned hvorefter man fjerner kødet fra benene.
- Smid benene ud, eller gem dem til en fond, og træk kødet fra hinanden så det trævler.
- Kom kødet tilbage i gryden til grøntsagerne når suppen skal serveres.
- Smag til med salt og peber.
Noter
Opskrift på hønsekødssuppe
I denne hønsekødssuppe tilsætter jeg en anelse kalvefond, da det giver en kraftigere og mere rund smag til suppen. Man kan udelade dette, hvis man ikke ligger inde med en god kalvefond.
I min opskrift på suppen har jeg brugt en del grøntsager, hvilket jeg elsker i gammeldags supper. Både da de afgiver utrolig meget lækker smag til retten, og masser af ekstra fyld.
Ønsker man andre grøntsager, eller færre eller flere kan man uden problemer selv justere op og ned på dem.
Personligt elsker jeg en fyldig suppe med masser er lækker grøntsagsfyld og kyllingekød.
Kan man bruge mel- og kødboller i suppen?
Man kan nemt bruge mel- og kødboller i hønsekødssuppen, såfremt der ikke er kød nok på selve kyllingen eller hønen, kan man bare supplere op med dem, hvis ønsker suppe til mange dage.
Lige som med andre supper og simreretter kan det være en fordel at lave selve suppen dagen inden eller to dage inden, hvor den sammen med suppevisken får lov at trække, så den får endnu mere velsmag.
Når den skal serveres varmer man suppen op med de skårne grøntsager og hønsekød i.
Supper er ideelle til flere dages aftensmad, og kan strække langt, hvis man bruger ekstra grøntsager og eventuelt kød- og melboller.
Samtidig bliver de næsten altid endnu bedre af at strækker over flere dage.
Da jeg var barn, kan jeg huske at vi nogle gange fik suppe 4 dage i streg, når min mor havde lavet en stor portion hønsekødssuppe.
Samtidig elskede min far supper, og kunne ikke få nok at det.
Har man en lille slat tilovers er supper ideelle at fryse, så man har en lækker frossen suppe til en gang, hvor man bare har brug for at varme sig på den.
Når man har kogt hønen eller kyllingen og pillet kødet af skroget, kan selve skroget bruges til at koge en let fond på.
Man kan også fryse skroget hvilket jeg selv ofte gør, så senere når jeg har brug for en hønsefond.
Brug en stor suppehøne eller kylling.
Jeg bruger selv porrer, knoldselleri, persillerødder og gulerødder i suppen, da jeg synes at de giver en rigtig skøn smag til suppen.
Rodfrugterne skæres i rimelige ensartede tern, og porrerne skæres i skiver.
Lav en suppevisk af porretoppe, laurbærblade og persillestængler som koges i gryden med kyllinge, løget og peberkorenene.
Kog hønen sammen med en suppevisk af porretoppe og andre krydderurter.
Når hønen eller kyllingen er kogt færdig pilles kødet af og trækkes fra hinanden.
Varm hønsesuppen op sammen med de skårne rodfrugter i indtil de er al dente, og dernæst varmes kyllingen kødet op.
Man kan godt servere suppen sammen med kød- og melboller.
0 kommentarer