Yakitori sauce er en skøn japansk form for barbeque eller dip sauce.
En hjemmelavet yakitori sauce kan bruges til mange forskellige slags dip til at smøre på kylling, grøntsager og andet, når de grilles. Den er desuden utrolig skøn dip sauce til f.eks. Gyoza, som er den japanske form for dumplings. Den kan også nemt bruges som marinade til at marinere f.eks. kyllingebryst kød i, så det får en utrolig skøn smag.
Yakitori sauce opskrift
Hjemmelavet yakitori sauce består af kun 5 ingredienser, som alle kan købes i de fleste supermarkeder. De fleste asiatiske købmænd har dem også. I opskriften bruges traditionelt mørk og tamaari som er lys soyasauce. Kan man ikke skaffe den lyse soyasauce, kan man godt undvære det og udelukkende bruge den mørke sauce.
Yakitori sauce versus teriyaki sauce er, at der primært bruges tamari i saucen. og mængden af yakitori sauce ingredienser er forskellige. Så man skal tro, at de smager ens. Men smagen er ret forskellig fra hinanden.
Yaki på japansk betyder grill og tori fugl. Derfor er det en typisk grill sauce til kyllingyakitori, som er kyllingestykker på spyd. Retten er en meget populær kyllingeret i Japan og langsomt bredt sig til andre steder.
Prøv også: Teriyaki Sauce
Yakitori Sauce
Ingredienser
- 1½ dl. mørk soya sauce
- 2 spsk. lys soya sauce
- 3 spsk. mirin eddike
- 7 spsk. sake
- 2 spsk. Mørk farin eller muscovado sukker
Udstyr
Sådan gør du
- Kom alle ingredienser i en lille gryde.
- Varm indholdet op til kogepunktet indtil sukkeret er opløst.
- Lad yakitori saucen køle ned inden brug.
Noter
Holdbarheden er forholdsvis lang dvs. flere uge, hvilket skyldes alkoholen i Saken.
Tips til opskriften
En hjemmelavet yakitori sauce holder sig længe i køleskabet. Alkoholen fra sake og sukkeret sørger for en lang holdbarhed. Hæld den overskydende sauce på en plastikflaske så den nemt kan hældes.
De ingredienser som bruges i denne japanske barbeque dip sauce, bruger jeg også i mange andre forskellige saucer og opskrifter. Derfor synes jeg at det giver god mening at lave mine egne japanske og asiatiske saucer.
Ønsker man en mere krydret og utraditionel yakitori sauce kan man blande lidt revet ingefær, hvidløg og hakket chili i saucen. Det giver saucen en helt anden karakter som passer rigtig godt sammen med laksesteaks. En af mine yndlingssaucer.
0 kommentarer