En skøn opskrift på den bedste Svampetærte der passer perfekt til både frokost og aftensmad.
Svampetærte med blandede svampe er super nem at lave. Nu er vi også landet i efterårsmånederne med masser af svampe i skoven.
Jeg elsker svampe i deres forskellige former og smage, da de har den skønneste smag og konsistens, og passer vildt godt i mange forskellige retter.
I lang tid har jeg villet lave denne ret for, at kunne dele den med jer her på bloggen. Nogle gange går tiden bare og den ene uge og dernæst måned tager den anden. Nu har jeg heldigvis fået den skrevet og taget fotos af opskriften på svampetærte.
Helt fortrolig til jer som læser med her på Gastromad har jeg endnu til gode at plukke mine egne svampe.
Hvorfor har jeg ikke prøvet at samle mine egne svampe?
Noget er tiden til at tage på et kursus, hvor jeg lærer at plukke de korrekte svampe, som jeg kan bruge i en hjemmelavet svampetærte.
For det andet har jeg alt for stor respekt for de giftige svampe, og selv med en svampebog ville jeg være usikker.
Endnu en ting jeg skal have lært inden alt for længe.
Svampetærte med blandede svampe.
Jeg har her i opskriften på denne lækre svampetærte primært brugt kantareller og østershatte og en lille smule shitaki-svampe som giver en skøn umamismag til tærten.
Man kan uden problemer bruge almindelige brune svampe eller portobello svampe som man skære i skiver og mindre dele.
I svampefyldet har jeg brugt en smule ekstra god bacon og friske spinatblade der passer fantastisk godt sammen med svampene og resten af ingredienserne.
For at give svampetærten noget mere kant brugte jeg en del revet ost af den karakteristiske Vesterhavsost, der med sine krystaller passer så godt fantastisk godt i en tærte.
Derudover tilsatte jeg lidt Høgelundgård fra Arla Unika til svampetærten som er blåskimmelost, der er modnet i 8 måneder.
Man kan sagtens bruge en anden blåskimmelost som man bedst kan lide og findes i det lokale supermarked.
Dog skal man være opmærksom på hvor kraftig den er. Hvis den er meget kraftig skal man være varsom med, hvor meget man tilsætter svampefyldet, da det ellers kan overdøve svampesmagen. Jeg kan anbefale en gorgonzola hvis man ikke er til de kraftige blåskimmeloste.
Prøv også disse lækre opskrifter: Fransk Quiche Lorraine // Porretærte
Svampetærte Lækker og utrolig nem opskrift
Ingredienser
Tærtebund
- 120 g. mel
- 60 g. fuldkornsmel
- 100 g. smør
- 3 spsk. vand
Svampefyld
- 125 g. bacon
- 450 g. svampe eks. kantareller, østershatte, skovsvampe
- Olie til stegning
- 1 skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 100 g. spinatblade
- 1½ dl. cremefraiche
- 1½ dl. piskefløde
- 3 æg
- Frisk hakket timian
- 100 g. revet vesterhavsost
- 30 g. Arla Unika Høgelundgård Sirius, Gorgonzola eller anden blåskimmelost
- Salt og peber
Udstyr
Sådan gør du
Tærtebund
- Tag smørret ud af køleskabet 30 minutter i forvejen.
- Bland mel og fuldkornsmel sammen i en skål.
- Skær smørret i små stykker som kommes i melet sammen med vandet.
- Ælt det hele sammen til en dej med hænderne.
- Pres dejen godt ud i en tærte formen 22 cm i diameter og op langs siderne.
- Sæt film over tærteformen som sættes i køleskabet i en time.
- Inden den sættes i en forvarmet ovn på 200 grader prikkes dejen med en gaffel.
- For bag tærtedejen i 15 minutter, hvorefter den tages ud, svampefyldet kommes i.
Svampefyld
- Skær baconen i tern.
- Rens svampene med en hård børste for jord. Skær dem dernæst i mindre passende stykker.
- Fjern skallen fra løg og hvidløgsfed som skæres i mindre tern.
- Skyld spinatbladene som dubbes tørre.
- Varm en pande op ved høj middelvarme, hvor der hældes en tsk. olie i.
- Steg baconternene sprøde på panden.
- Tag baconternene af panden og hæld det meste af fedtet fra.
- Skru op for varmen og sauter svampene indtil de får lidt farve.
- Kom løg og hvidløg ved svampene som sauteres med i et par minutter.
- Tag panden af varmen.
- Pisk creme fraiche, piskefløde og æg sammen.
- Vend timian, revet Vesterhavsost og blå ost i æggemassen, hvor svampene, spinaten og bacontern kommes i og vendes rundt.
- Kom salt og peber i.
- Bag tærten ved 180 grader i omkring 40 – 45 minutter.
Noter
Tærten kan holde sig i køleskabet i omkring en uge.
Tærten af svampe kan serveres både som hovedret sammen med en lækker Kålsalat til, eller som tilbehør til en frokost.
Vi har spist resterne kolde, som smager lige så godt som når den er varm.
Tærten kan holde sig i køleskabet i omkring en uge.
Server eksempelvis denne tærte med svampe til frokost.
Inden selve tærtedejen forbages i 15 minutter prikkes den med en gaffel for, at den ikke slipper bunden af tærteformen.
Rens svampene med en stiv børste og skær dem i mindre stykker. Løg og hvidløg skæres i tern.
En svampetærte smager fantastisk lækkert selv når den serveres kold.
Hvornår skal spinaten i og hvor længe skal tærten bages?
Hej Susan
De skal blandes i sammen med ostemassen og svampene, hvorpå det hældes på tærtebunden.
Jeg kan se at det desværre ikke er skrevet i opskriften, hvilket vil blive gjort :-).
Bedste hilsner
Søren
Tak. Og bagetiden?
Jeg gav den 40 minutter.
Den smagte super godt!
Hej Susan
Dejligt at den smagte godt. Ja bagetiden kan jeg også se jeg har glemt at sætte ind :-).
Men omkring 35 – 40 minutter er rigtigt.
Bedste hilsner
Søren
Jeg havde nær glemt baconen fordi den ikke står nævnt efter at den er blevet stegt XD
Hej Malene
Det er en ups fra min side, tak for du gjorde mig opmærksom på det.
Bliver rettet ASAP :-).
Bedste hilsner
Søren
Hey:-)
Den må jeg lave, men er det 200 g creme fraiche eller 1 1/2 dl?
Kh Mette
Hej Mette
Synes jeg er en god ide du laver min version af svampetærte, når jeg lige får rettet fejlen. Det er 1,5 dl. Creme fraiche du skal bruge.
Bedste hilsner
Søren