og
Porretærte

En skøn porretærte med lækker smag af porre passer utrolig godt som aftensmaden på en travl hverdag. Tærter er ligeledes virkelig ideelle til en større frokost med flere forskellige retter.

Når vi laver en porretærte eller anden tærte har vi som mad til flere dage, da de mætter utrolig godt.
Det perfekte med tærter er at man kan variere dem rigtig meget efter smag. Jeg plejer ved en grøntsagstærte at undlade kød, men sprød og lækker bacon vil være oplagt at drysse henover eller blandet i sammen med porrerne.

Jeg har i denne opskrift på porretærte valgt at løfte smagen ved at drysse lidt god gorgonzolaost over tærtefyldet inden den bages i ovnen.
Porrer og gorgonzolaost har jeg fundet ud af passer virkelig godt sammen. Men godt bruge en anden form for blå ost i stedet for gorgonzola. Især hvis man vil have mere smag i tærten.

Andre lækre tærter: Løgtærte // Aspargestærte

Porretærte

Porretærte Nem og lækker opskrift

Nem og lækker opskrift på porretærte der kan serveres som skøn hverdagsmad eller som en del af en frokost. Porretærter kan varieres rigtig meget efter smag.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Bagværk, Hovedret, Grøntsager, Brunch, Frokost
Køkken: Dansk/Fransk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 portion Tærtedej
  • 4 porrer
  • 1 spsk. smør
  • 4 æg
  • 2 dl. mælk
  • 1 tsk. Salt
  • ½ tsk. peber
  • 1 tsk. tørret eller frisk hakket timian
  • 75 g. gorgonzola

Sådan gør du

  • Rens porrerne under rindende vand.
  • Skær bunden af og skær dem dernæst i tynde ringe.
  • Varm en pande op ved lav middelvarme. Kom smørret på panden og lad det smelte
  • Steg porreskiverne på panden indtil de falder sammen. Være obs. på at de ikke tager farve. Tag panden af varmen.
  • For bag tærtedejen som vist i opskriften.
  • Pisk æg og mælk sammen og tilsæt salt, peber og timian.
  • Hæld æggemassen over den for bagte tærtedej.
  • Fordel gorgonzolaen udover æggemassen.
  • Fordel dernæst de stegte porreskiver ud over æggemassen.
  • Bag porretærten i omkring 30 minutter ved 200 grader indtil æggemassen har sat sig.

Noter

Man kan i opskriften læse hvordan en tærtedej laves, men har man begrænset tid kan en færdig lavet tærtedej fra supermarkedet sagtens bruges i denne opskrift.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

For nyligt holdt vi fælles fødselsdag for familien, hvor vi serverede en lidt forskelligt udover rundstykker.
Jeg havde købt en rigtig god røget laks fra Fanø, som jeg skar i tynde skiver og kom over den kolde porretærte, hvilket smagte rigtig godt.
Tærten er lige så god at serverer kold som varm, og kan også bruges i madpakken næste dag.

Man kan i opskriften læse hvordan en hjemmelavet Tærtedej tilbredes. Har man nu kun begrænset tid eller overskud kan en færdig lavet tærtedej fra supermarkedet sagtens bruges i denne opskrift på porretærte, hvilket jeg selv har gjort et par gange. På trods af at det ikke tager mange minutter at samle sin egen tærtedej.

Tærter er altid super skønne næste dag og kan holde sig i køleskabet en lille uges tid.

Porretærte

Server porretærten som ekstra tilbehør eller til en skøn frokost.

Opskrift på porrer tærte

Man kan sagtens lave porretærten dagen i forvejen, og enten serverer den kold eller lune den op i eksempelvis mikroovnen.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Anne

    5 stars
    De 75 g gorgonzola gør tærten til noget helt særligt!
    Også for dem, der normalt ikke kan lide gorgonzola 😉

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Anne
      Du har så ret i at gorgonzola på porretærte er noget helt særligt :-).
      God weekend
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!