og

Opskrift på Aspargestærte

Skøn og dejlig aspargestærte med sprøde grønne og hvide lækre asparges er en nem og hurtig måde at lave en tærte på.

Tærter er noget der er både hurtig og nemt selv at smide sammen, til både aftensmad, frokost eller picnic. Langt de fleste af os har forskellige ingredienser af grøntsager og andet i køleskabet man kan bruge til en hjemmelavet tærte. Når sæsonen for hvide og grønne asparges passer de perfekt i en denne aspargestærte. Den kan selvfølgelig nemt laves udenfor asparges sæsonen med udenlandske grønne, som også er ganske fine. Nogle vil måske synes at det er synd at bruge de smagfulde danske eller tyske grønne til denne opskrift. Men når sæsonen er kort og en tærte får smag af asparges synes jeg det er ren win win.

Andre skønne tærter: Klassisk Løgtærte // Tomattærte

Når jeg nævner de tyske asparges skyldes det at tyskerne er utrolig dygtige til at avle de helt store saftige hvide asparges. Det er sjældent jeg finder danske i supermarkederne, men de tysk avlede findes i højsæsonen i de fleste butikker.

Opskrift på Aspargestærte

En tærte fyldt med skønne asparges er super nem at lave. Du kan enten lave din egen tærtedej, hvilket ikke tager lang tid, eller købe en færdiglavet i supermarkedet. Dejen kan endda laves et par dage i forvejen. De asparges du vælger at bruge til min opskrift bestemmer du selv. Sørg bare for at de er friske, og ikke fra dåse. Ellers bliver din aspargestærte smattet og ikke lækker sprød.

Jeg har i denne version brugt en blanding af den italienske mascarpone cremet ost og cremefraiche. Grunden er at jeg ønskede en tykkere creme til min asparges som smagsmæssigt passer godt med parmesanost. Du kan eventuelt undlade og udelukkende bruge cremefraiche. Husk dog at tærten måske skal have lidt længere tid.

Hjemmelavet tærte med asparges

Aspargestærte Nem og lækker opskrift på tærte med asparges

Skøn og dejlig aspargestærte med sprøde grønne og hvide lækre asparges er en nem tærte.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Grøntsager, Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 32 minutter
Samlet tid: 52 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Tærtedej

  • 1 portion tærtedej

Tærtefyld

  • 250 g. asparges af grønne og hvide
  • 1 dl mascarpone
  • 1,5 dl creme fraiche
  • 5 stk æg
  • 60 g revet parmesan
  • 2 spsk. friskhakket estragon
  • Havsalt og peber

Sådan gør du

Tærtedej

  • Pres din hjemmelavet tærtedej ud i tærteformen og op ad siderne.
  • Prik små huller i bunden med en gaffel for at den ikke løfter sig fra formen.
  • Bag den i ovnen i 15 minutter ved 200 grader.

Tærtefyld

  • Bræk enderne af de grønne asparges.
  • Skær enderne af de hvide asparges som dernæst skrælles fra hovedet og ned.
  • To tredjedel af aspargeserne skæres i mindre stykker af 2 – 3 cm i længden. Den sidste tredjedel deles i to.
  • Bland mascarpone med cremefraichen.
  • Piske æggene sammen og vend dem med mascarpone og cremefraichen.
  • Bland halvdelen af parmesanosten i sammen med halvdelen af estragonen og de små skårne asparges.
  • Drys omkring 1½ tsk. havsalt i og friskkværnet peber.
  • Hæld blandingen i den for bagte tærtedej. Pres den større asparges ned i massen og drys den med den sidste halvdel af parmesanosten.
  • Bag tærten ved 180 grader i omkring 30 minutter, indtil massen har sat sig.

Noter

Tag tærten ud af ovnen og lad den køle lidt ned inden den serveres
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Hjemmelavet tærte med asparges

Jeg sørger altid for at tærten serveres kold eller lun. Er den varm kan massen være let blød.

Asparges Tærte

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!