Fransk løgtærte med masser af karamelliserede hvide og røde løg er en skøn vegetar tærte. Løgtærte smager fantastisk som aftensmad sammen med en lækker sprød salat til.
En klassisk løgtærte med karamelliserede balsamico mix løg, er en mine vegetariske favorittærter. Det er nem hverdagsret som langt de fleste kan lide. Med tiden er tærter en af de retter jeg laver oftere og oftere. På trods af at jeg kan huske for nogle år tilbage at der altid blev serveret den ene tærte efter den anden.
I dag er jeg blevet ret vild med forskellige slags madtærter, der er en rigtig god tærte kan serveres som aftensmad med noget grønt til som tilbehør. De kan lige så godt anvendes i en hurtig vending til frokost, brunch eller picnic. Samtidig er der skøn mad til flere dage. Tærter som en løgtærte synes jeg personlig smager utrolig godt når den er kold eller bare lunet lidt op.
Løgtærte med forskellige slags løg
Denne opskrift på en skøn løgtærte har jeg brugt min almindelige grove tærtebund, som hurtigt blandes sammen i løbet af 10 minutter. Den giver samtidig noget med at fylde dej uden grovmel. Du kan selvfølgelig også købe din egen grove tærtebund.
Opskriften er utrolig nem at følge og du kan hurtigt lave flere ting på samme tid. Når løgene langsomt karamelliseres på en pande i balsamicoen, kan du piske æg og blande hytteost i. På den måde sparer du faktisk noget tid når man står og skal lave aftensmaden. Tærtedejen kan du også lave dagen inden, da den har godt af at hvile lidt.
Andres skønne madtærter: Bacon Tærte // Tomattærte // Svampetærte // Aspargestærte
Løgtærte
Ingredienser
- 1 stk. tærtebund
- 400 g blandet blandet rødløg og almindelige løg
- 1 stykke porrer
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. balsamico eddike
- 4 stk. æg
- 125 g hytteost
- 125 g. cremefraiche
- 50 g. soltørrede tomater
- 1 spsk. friskhakket timian
- Olie til stegning
- salt og peber
- 100 g. Vesterhavsost
Udstyr
Sådan gør du
- Tryk eller placer tærtedejen i en tærteform, og prik huller i den med en gaffel.
- Forbag tærtebunden ved 180 grader i ovnen i 15 minutter.
- I mellemtiden skrælles løg og hvidløg. Skær løgene i tynde ringe og hvidløg hakkes fint.
- Porrerne renses, og skæres i skiver.
- Gennem eventuelt et par løgskiver og porrer skiver til at pynte med.
- Opvarm en pande op ved middelhøj varme og kom lidt olie i panden.
- Steg løg, porrer og hvidløg i et par minutter og tilsæt derefter balsamico eddike. Steg yderligere i omkring 10 minutter indtil de er bløde. Drys med lidt salt og peber.
- Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen.
- Vend æggene med hytteost og creme fraiche.
- Stadig sol tørre tomater i mindre stykker som sammen med timian og salt og peber kommes i æggeblandingen.
- Riv Vesterhavsosten og tilsæt 60 g til æggemassen.
- Kom halvdelen af de bløde løg i den for bagte tærtebund.
- Hæld æggemassen over, og kom de resterende bløde løg ovenpå som trykkes ned i æggemassen.
- Drys den resterende Vesterhavsost over.
- Bag løgtærten i omkring 35 minutter ved 200 grader uden varmluft eller indtil den har sat sig.
- Tag løg tager den ud af ovnen og lad den køle lidt ned inden den serveres.
Noter
En Løgtærte med ost
Min opskrift på denne løgtærte bruger jeg revet Vesterhavsost, hvor jeg blander noget af det i selve æggemassen, og resten drysses over selve tærten når den er klar til at blive bagt. Jeg synes en god ost hertil indtager det. Grunden er at det giver ekstra smag til både løgene og selve tærten. I æggemassen har jeg også brugt hytteost, som er knap så tungt og giver en lettere tærte.
Hejsa. Hvor længe forbager du tærtebunden? Jeg synes ikke, jeg kan se det, men jeg kan have stirret mig blind 🙃 Tak for opskrift!
Hej Annette
Du har ikke stirret dig blind, det er mig der ikke har skrevet det 🙈.
Forbag den i 15 minutter. Husk at prikke huller i dejen med en gaffel.
Bedste hilsner
Søren