og

Løgtærte med forskellige slags løg

af | 7. maj 2022 | Bagning, Hovedretter, Opskrifter, Påske, Vegetar

Opskrift på fransk løgtærte

Fransk løgtærte med masser af karamelliserede hvide og røde løg er en skøn vegetar tærte. Løgtærte smager fantastisk som aftensmad sammen med en lækker sprød salat til.

En klassisk løgtærte med karamelliserede balsamico mix løg, er en mine vegetariske favorittærter. Det er nem hverdagsret som langt de fleste kan lide. Med tiden er tærter en af de retter jeg laver oftere og oftere. På trods af at jeg kan huske for nogle år tilbage at der altid blev serveret den ene tærte efter den anden.

I dag er jeg blevet ret vild med forskellige slags madtærter, der er en rigtig god tærte kan serveres som aftensmad med noget grønt til som tilbehør. De kan lige så godt anvendes i en hurtig vending til frokost, brunch eller picnic. Samtidig er der skøn mad til flere dage. Tærter som en løgtærte synes jeg personlig smager utrolig godt når den er kold eller bare lunet lidt op.

Løgtærte med forskellige slags løg

Denne opskrift på en skøn løgtærte har jeg brugt min almindelige grove tærtebund, som hurtigt blandes sammen i løbet af 10 minutter. Den giver samtidig noget med at fylde dej uden grovmel. Du kan selvfølgelig også købe din egen grove tærtebund.

Opskriften er utrolig nem at følge og du kan hurtigt lave flere ting på samme tid. Når løgene langsomt karamelliseres på en pande i balsamicoen, kan du piske æg og blande hytteost i. På den måde sparer du faktisk noget tid når man står og skal lave aftensmaden. Tærtedejen kan du også lave dagen inden, da den har godt af at hvile lidt.

Andres skønne madtærter: Bacon Tærte // Tomattærte // Svampetærte // Aspargestærte

Løgtærte med forskellige slags løg

Løgtærte

Lækker franske løgtærte med masser af karamelliserede hvide og røde løg er en skøn vegetar tærte.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Bagning, Hovedret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 35 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 stk. tærtebund
  • 400 g blandet blandet rødløg og almindelige løg
  • 1 stykke porrer
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. balsamico eddike
  • 4 stk. æg
  • 125 g hytteost
  • 125 g. cremefraiche
  • 50 g. soltørrede tomater
  • 1 spsk. friskhakket timian
  • Olie til stegning
  • salt og peber
  • 100 g. Vesterhavsost

Sådan gør du

  • Tryk eller placer tærtedejen i en tærteform, og prik huller i den med en gaffel.
  • Forbag tærtebunden ved 180 grader i ovnen i 15 minutter.
  • I mellemtiden skrælles løg og hvidløg. Skær løgene i tynde ringe og hvidløg hakkes fint.
  • Porrerne renses, og skæres i skiver.
  • Gennem eventuelt et par løgskiver og porrer skiver til at pynte med.
  • Opvarm en pande op ved middelhøj varme og kom lidt olie i panden.
  • Steg løg, porrer og hvidløg i et par minutter og tilsæt derefter balsamico eddike. Steg yderligere i omkring 10 minutter indtil de er bløde. Drys med lidt salt og peber.
  • Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen.
  • Vend æggene med hytteost og creme fraiche.
  • Stadig sol tørre tomater i mindre stykker som sammen med timian og salt og peber kommes i æggeblandingen.
  • Riv Vesterhavsosten og tilsæt 60 g til æggemassen.
  • Kom halvdelen af de bløde løg i den for bagte tærtebund.
  • Hæld æggemassen over, og kom de resterende bløde løg ovenpå som trykkes ned i æggemassen.
  • Drys den resterende Vesterhavsost over.
  • Bag løgtærten i omkring 35 minutter ved 200 grader uden varmluft eller indtil den har sat sig.
  • Tag løg tager den ud af ovnen og lad den køle lidt ned inden den serveres.

Noter

En løgtærte kan serveres næste dag og holde sig et par dage i køleskabet.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

En Løgtærte med ost

Min opskrift på denne løgtærte bruger jeg revet Vesterhavsost, hvor jeg blander noget af det i selve æggemassen, og resten drysses over selve tærten når den er klar til at blive bagt. Jeg synes en god ost hertil indtager det. Grunden er at det giver ekstra smag til både løgene og selve tærten. I æggemassen har jeg også brugt hytteost, som er knap så tungt og giver en lettere tærte.

Løgtærte med forskellige slags løg

Tærtebund med løgfyld
Kom halvdelen af løgene ovenpå den forbagte tærtebund.

Tærtebund med æggemasse
Hæld æggemassen over løgene.

Løgtærte med røde og hvide løg
Server løgtærten efter den har været ude af ovnen og kølet lidt ned.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Annette

    Hejsa. Hvor længe forbager du tærtebunden? Jeg synes ikke, jeg kan se det, men jeg kan have stirret mig blind 🙃 Tak for opskrift!

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Annette
      Du har ikke stirret dig blind, det er mig der ikke har skrevet det 🙈.
      Forbag den i 15 minutter. Husk at prikke huller i dejen med en gaffel.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!