Tærtedej En nem og hurtig dej

af | 4. sep 2018 | Bagning, Frokost, Hovedretter, Opskrifter

Køber du tærtedej i supermarkedet eller laver du den selv?

Meget ofte ville jeg købe den af ren og skær dovenskab indtil jeg tænkte, at nu vil jeg tage tid på, hvor hurtig det tager at samle min egen tærtedej.

Hvor lang tid det tager, at samle min egen tærtedej?

Fra jeg begyndte at hælde mel i skålen og indtil det var æltet færdig ca. 10 minutter. Ikke alverden for en dej.
Da jeg stod med dejklumpen i hånden, og tænkte at det må være nemmere at rulle den ud, tog jeg virkelig fejl.
Det er langt nemmere, at presse dejen ud i formen, da den er ret blød.
Så ingen undskyldninger for, at lave sin egen tærtedej.

Som nogle nok har gættet er tærter ikke det jeg laver særlig ofte, selv om de jo smager fantastisk godt, og med forskelligt slags fyld. Måske skyldes det, at for mange år siden blev der altid serveret tærter til fester, buffeter, frokoster og jeg fik min del.

Prøv at lave en tærte med friske skønne tomater.

 

Tærtedej En nem og hurtig dej

Tærtedej er utrolig nem og hurtig selv, at lave, og kan bruges til mange forskellige tærter.
4.5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Bagning, Tærtedej, Dej, Bagværk
Køkken: Fransk, Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 1 Portion

Ingredienser

  • 120 g. mel
  • 60 g. fuldkornsmel
  • 100 g. smør
  • 3 spsk. vand

Sådan gør du

  • Tag smørret ud af køleskabet 30 minutter i forvejen.
  • Bland mel og fuldkornsmel sammen i en skål.
  • Skær smørret i små stykker som kommes i melet sammen med vandet.
  • Ælt det hele sammen til en dej.
  • Pres dejen ud i en tærteform af 20 – 22 cm i diameter. Husk at presse dejen op langs kanten.
  • Sæt film over tærteformen som sættes i køleskabet i en time.
  • Prik små huller i dejen med en gaffel.
  • For bagning
  • Opvarm en ovn til 200 grader uden varmluft.
  • For bag tærtedejen i 15 minutter, hvorefter den tages ud, og det ønskede fyld kommes i.

Noter

Tærtedejen kan også æltes sammen dagen inden man skal bruge den, og lade den stå i køleskabet.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Kom melet i en skål hvori smørtene tilsættes, og samles til en kugle.

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!