Tærtedej En nem og hurtig dej
Køber du tærtedej i supermarkedet eller laver du den selv?
Meget ofte ville jeg købe den af ren og skær dovenskab indtil jeg tænkte, at nu vil jeg tage tid på, hvor hurtig det tager at samle min egen tærtedej.
Hvor lang tid det tager, at samle min egen tærtedej?
Fra jeg begyndte at hælde mel i skålen og indtil det var æltet færdig ca. 10 minutter. Ikke alverden for en dej.
Da jeg stod med dejklumpen i hånden, og tænkte at det må være nemmere at rulle den ud, tog jeg virkelig fejl.
Det er langt nemmere, at presse dejen ud i formen, da den er ret blød.
Så ingen undskyldninger for, at lave sin egen tærtedej.
Som nogle nok har gættet er tærter ikke det jeg laver særlig ofte, selv om de jo smager fantastisk godt, og med forskelligt slags fyld. Måske skyldes det, at for mange år siden blev der altid serveret tærter til fester, buffeter, frokoster og jeg fik min del.
Prøv at lave en tærte med friske skønne tomater.

Tærtedej En nem og hurtig dej
Ingredienser
- 120 g. mel
- 60 g. fuldkornsmel
- 100 g. smør
- 3 spsk. vand
Udstyr
Sådan gør du
- Tag smørret ud af køleskabet 30 minutter i forvejen.
- Bland mel og fuldkornsmel sammen i en skål.
- Skær smørret i små stykker som kommes i melet sammen med vandet.
- Ælt det hele sammen til en dej.
- Pres dejen ud i en tærteform af 20 – 22 cm i diameter. Husk at presse dejen op langs kanten.
- Sæt film over tærteformen som sættes i køleskabet i en time.
- Prik små huller i dejen med en gaffel.
- For bagning
- Opvarm en ovn til 200 grader uden varmluft.
- For bag tærtedejen i 15 minutter, hvorefter den tages ud, og det ønskede fyld kommes i.