Tomattærten er lidt af en klassiker, og smager utrolig lækker i denne opdaterede version, hvor jeg har brugt en lækker cremet gedeost og den salte danske vesterhavsost. Begge oste gør, at tomattærten må få et comeback.
Udover at den smager vidunderlig er den også et sandt skue for øjnene, hvis man bruger forskellige farvede tomater. Noget af det jeg elsker ved nogle retter er, at de fortæller rigtig meget udseende mæssigt og gør en mere sulten.
Jeg har i min version valgt, at dryppe tomaterne med lidt balsamico, honning og timian, som giver selve tomaterne ekstra smag.

Tærter er måske ikke længere så populære, selv om jeg synes de stadig smager utrolig godt, og er nemme at lave til en frokost eller aftensmad. Det gode med en tærte som tomattærten er, at man man varierer dem på mange forskellige måder, og lave dem lige efer ens egen smag.

Skal jeg lave min egen tærtedej?
Man kan sagtens købe en færdiglavet tærtedej, og spare de 15 minutter det tager at samle sin egen tærtedej.

 

Tomattærte

Tomattærten er en ægte klassiker, der smager utrolig godt i denne opdaterede version. Sammen med lidt ost får tomaterne en utrolig lækker og fyldig smag.
2.67 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Bagværk, Forretter, Forkost, Hovedret, Opskrift, Grøntsager, Tilbehør
Køkken: Dansk/Fransk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 portion tærtedej
  • 350 g. faste cocktail eller blommetomater
  • 2 - 3 zittauerløg
  • 45 g. vesterhavsost eller parmesanost
  • 75 – 85 g. cremet gedeost
  • 2 æg
  • Frisk eller tørret timian
  • 2 spsk. honning
  • 2 spsk. balsamico
  • Salt og peber
  • 1 spsk. smør

Sådan gør du

  • Pres dejen ud i tærteformen (20 – 22 cm. i diameter) og op langs kanten.
  • Prik små huller i dejen.
  • For bag den i ovnen ved 200 grader uden varmluft i 15 minutter.
  • Del løgene og fjern skallerne, hvorefter løgene skæres i tynde skiver.
  • Varm en pande op ved middelvarme med lidt olie i. Tilsæt smørret og steg løgene gyldne.
  • Del tomaterne i halve.
  • Når tærten er for bagt kommes løgene ud på bunden.
  • Pisk æggene sammen og hæld den udover løgene. Fordel dem evt.
  • Pluk gedeosten som fordeles over løg og æggemassen.
  • Riv vesterhavsosten over løg og gedeost.
  • Kom de halve tomater rundt i fadet indtil det er nogenlunde dækket.
  • Drys lidt honning og balsamico over hver tomat, og drys til sidst det hele med timian, salt og peber.
  • Bag tærten ved 200 grader i 30 minutter.

Noter

Rester af tærten kan sagtens gemmes, og varmes op dagen efter.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Jeg vil servere en tomattærte som en del af flere retter til en weekend frokost eller brunch. Tomattærten vil også gå rigtig godt til en buffet, hvor den kan supplerer kødretterne. Gedeosten jeg har brugt er en dansk, og ikke særlig kraftig i smagen. Man kan få gedeoste der er ekstrem kraftige i smagen af ged, hvilket jeg vil passe lidt på med til denne tomattærte.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!