og

Quiche Lorraine Bacon Tærte

af | Bagning, Frokost, Hovedretter, Opskrifter

 Quiche Lorraine Bacon Tærte

Quiche Lorraine er en skøn klassisk fransk bacontærte med en fantastisk sprød bund.

Fyldet har masser af dejlig smag af ost og bacon. Server den lun eller varm til aftensmaden eller frokost.

Denne franske traditionelle quiche lorraine tærte med masser af skøn comté eller gruyere ost og saltet og røget bacon passer utrolig godt som hovedret eller frokostret.
Min opskrift er en quiche lorraine med porrer og lidt revet citronskal som giver et godt modspil til fedmen fra osten og baconen.
Man kan godt kalde denne version for en porre bacon tærte, selv om det er quiche lorraine original tærte.

Hvilken bacon skal man bruge i en quiche lorraine?

Personligt bruger jeg et helt stykke bacon af en god kvalitet, som man kan brune uden det smider en masse vand.
Jeg vælger ligeledes en der er knap så salt, da dette kan overdøve resten af smagen i tærten.

Hvilken ost bruger man i den franske tærten?

Jeg valgte en fransk comté ost som stammer fra Jurabjergene i det østlige Frankrig til quiche lorraine. Comté osten kan både som ung være mild i smagen og som modnet intens og raffineret i sin smag.
Man kan ligeledes godt bruge en emmentaler eller gruyere eller for den sags skyld en dansk ost.
Jeg ville personligt vælge en ost med god smag, så det ikke forsvinder i tærten pga. baconen.

Man kan godt ændre på bacontærte fyldet, da jeg i min opskrift har brugt fløde. Er man ikke til det så udskift det med sødmælk eller letmælk.
Jeg oplever at når man bruger fløde sætter fyldet sig bedre.

Prøv også disse dejlige retter: Citrontærte // Løgtærte

Quiche Lorraine Bacon Tærte

Quiche Lorraine Bacon Tærte

Quiche Lorraine er en skøn klassisk fransk bacontærte med en fantastisk sprød bund. Fyldet har masser af dejlig smag af ost og bacon. Server den lun eller varm til aftensmaden eller frokost.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Bagning, Frokost, Hovedret
Køkken: Fransk
Forb. tid: 40 minutter
Tilb. tid: 1 time
Hvile tid: 30 minutter
Samlet tid: 2 timer 10 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 portion tærtedej
  • 175 g. god bacon
  • 1 løg
  • ½ porre
  • 2 dl. Fløde kan erstattes med sødmælk
  • dl. Creme fraiche 18%
  • 4 æg
  • 150 g. revet ost som comté emmentaler, gruyere
  • Revet muskatnød
  • 1 økologisk citron
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Lav en portion tærtedej efter opskriften.
  • Pres tærtedejen ud i en tærteform af 24 cm i diameter, helt op til kanten.
  • Prik tærtebunden med en gaffel.
  • Placer et stykke bagepapir ovenpå som fyldes med bønner for at holde dejen nede.
  • Forbag tærtedejen i 10 – 15 minutter ved 180 grader for at gøre den sprød.
  • Skær det meste af baconen i tern og noget i skriver der bruges til pynt.
  • Steg baconen næsten sprød på en pande, som dryppes af på noget fedtsugende papir.
  • Skær løget i tern.
  • Del porren på langs som skæres i skiver.
  • Sauter løg og porre ved middelvarme i et par minutter.
  • Bland creme fraiche, piskefløde og æg som piskes godt sammen.
  • Vend den revne ost i creme fraiche og æggeblandingen samt løg og porre.
  • Riv lidt muskatnød i blandingen og skallen fra den økologiske citron.
  • Kom en anelse salt og peber i.
  • Fordel blandingen i den forbagte tærtedej, som bages færdig i ovnen i omkring 30 – 40 minutter ved 180 grader indtil æggemassen er stivnet.
  • Tag den dernæst ud og server den enten lun eller kold.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Tærte med Bacon

Tærter er noget jeg synes er utrolig lækkert, da man kan lave dem dagen inden, og de som denne bacontærte kan vare over flere dage, når man serverer noget grønt til.

Det kan eksempelvis være blancherede grønne bønner der sammen med finthakkede rødløg vendes med lidt vinaigrette.
På den måde får man et nemt og dejligt måltid.

Samtidig tager er en quiche lorraine eller andre tærter ret nemme og rimelig hurtige at lave selv.
Har man ikke tiden til at lave sin egen tærtedej kan man selvfølgelig købe en, som i dag smager ganske udmærket.

Min version af tærtedej vælger jeg at tilsætte lidt fuldkornsmel for at den får mere fylde, og bliver lidt mere sund end en tærte på ren hvedemel.

Ingredienser til en bacon tærte

Ingredienser til Quiche Lorraine – Bacontærte

Tørrede bønner i en tærte

Placer et stykke bagepapir på tærtedejen, hvor i der hældes bønner som eksempelvis sorte bønner i for at holde tærten på plads når den forbages.

Fyld til en bacon tærte

Efter tærtedejen er forbagt og kølet lidt ned hældes fyldet i, hvorefter den bages færdig ovnen.

Fransk bacon tærte quiche lorraine

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

6 Kommentarer

  1. Karin Nielsen

    Hvornår skal fløden i ????

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Karin
      Fløden skal blandes med creme fraiche og æg. Skal jeg have rettet til. Tak fordi du gjorde mig opmærksom på det.
      God fornøjelse med tærten.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  2. Karen Elisabeth Reiths

    Hej
    Hvis tærten skal fryses, tager man den så ud af formen? Jeg har en aluminiums tærteform.

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Karen
      Ja det vil være det nemmeste du gør. Sørg for at den er køles ned inden da.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  3. Laila Miermont

    Hejsa. Hvad gør man med løgene og porrerne? Skal de ikke steges en smule i det resterende baconfedt? Det nævner du ikke noget om, men i andre opskrifter er det sådan man gør.

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Laila
      Det har du fuldstændig ret i, hvilket nu er indsat i opskriften. Tak fordi du gjorde mig opmærksom på det 🙏.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!